SIRI MI GORENG ITALI VIT PASTI MENYERLAHKAN HARI NATAL ANDA

Image
Rawang, 10 December 2021 - Hai, Pencinta Mi Vit! Ayuh sambut bulan Disember dengan meriah kerana kita pasti merasai semangat percutian! Krismas akan datang dan tidak ada kaedah yang lebih hebat untuk menikmati musim riang ini selain dengan beberapa makanan dan pastri Krismas. Tambahan pula, tiada apa-apa yang terngiang-ngiang dalam sorakan yang meriah seperti hadiah dan makanan Krismas, jelas sekali! Tahukah anda Vit Makanan (Kuala Lumpur) Sdn Bhd bermula sebagai syarikat perdagangan makanan pada tahun 1975 dan secara beransur-ansur menceburi industri mi segera. Sejak pengembangan dan dengan orang yang terbaik dalam tangan, keupayaan dan sumber kami telah memperkasakan kami lebih dekat untuk menjadi pakar mi pilihan dunia yang menandakan piawaian global dalam nilai pemakanan, kualiti dan perkhidmatan. Krismas ialah musim yang ajaib dan dengan membeli produk Vit, anda benar-benar dapat merasakan jiwa Krismas! Vit's Noodles dengan sukacitanya akan memperkenalkan kepada anda tentang s

WORDLESS WEDNESDAY - KENALI FAKTA TENTANG PLANET

Assalamualaikum semua


1) Besarnya saiz matahari anggaran boleh memasukkan satu juta bumi kedalamnya.

2) Bumi bukan satu-satunya planet yang mempunyai cairan, NASA mendedahkan bukti bahawa terdapat air yang mengalir di Marikh.

3) Sistem suria kita kira-kira 4.5 bilion tahun yang lalu, terdiri daripada pasir, ais dan karbon dioksida.


4) Anda tidak akan dapat berjalan di Musytari, Zuhal, Uranus atau Neptunus kerana mereka tidak mempunyai permukaan yang kukuh.

5) Sekiranya anda dapat menerbangkan pesawat ke Pluto, perjalanan akan memakan masa lebih dari 800 tahun.

6) Para saintis menganggarkan terdapat sekitar 500,000 keping sampah di ruang udara orbit termasuk serpihan dari roket dan satelit, dan barang-barang sehari-hari seperti spanar yang dijatuhkan semasa pembinaan Stesen Angkasa Antarabangsa.

7) Asteroid yang bersaiz sebiji kereta memasuki atmosfera Bumi kira-kira setahun sekali tetapi ia terbakar sebelum sampai ke kita. (Tak dapat bayang jika sampai ke bumi).


8) Gunung tertinggi yang diketahui manusia berada di asteroid yang disebut Vesta. Berukuran 22km tinggi, tiga kali lebih tinggi dari Gunung Everest.

9) Terdapat lebih banyak bintang di alam semesta daripada butiran pasir di semua pantai di Bumi. Itu sekurang-kurangnya satu bilion trilion.

10) Matahari yang terbenam di Marikh akan kelihatan berwarna biru.

Comments

  1. ohh woow....so informative this sharing about our planets & space, thanks for this, learn more today :D cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  2. Tu dia. Kat angkasa lepas pun buang sampah, manusia nie memang suka buang sampah. Tingginya Vesta tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha manusia memang kena buang habit ni

      Delete
  3. This is a good information sharing. Very educational indeed. Thank you for sharing. Have a goo day, dear.

    ReplyDelete
  4. Teringat lg masa sekolah dulu, memang minat betul belajar tentang astronomi, sebab rasa ajaib betul bila tau yg dunia ni bukan setakat di Bumi je.

    ReplyDelete
  5. Wowww.. Interesting.. I da lupa dah urutan planet yg kita belajar dlu... Dlu2 mmg suka belajae pasal planet2 ni❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la refresh balik apa yang dah belajar dulu kan

      Delete
  6. Akak punya favourite masa darjah 6. Astronomi. Hehee. Suka sangat pasal alam semesta. Hebat kan ciptaan Allah s.w.t. Bima sakti pun ada banyak tau. Adakah ada another bumi di sana? Jeng jeng jeng.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha harap takda bumi lain. huru hara planet nanti

      Delete
  7. Bertambah lagi ilmu sains saya. Banyak info baru ni. Menarik dan sangan berinformasi

    ReplyDelete
  8. Kalau time sekolah kemain suka bab planet gini, kemain fokus kalau cikgu ajo, amazing gile siap dengan globe cikgu bawa.. teringin gak nak naik bulan hehehe

    ReplyDelete
  9. Suka bab planet ni sebab dia ada laluan dia. Suka tengok bila setiap satu berlegar2 tu. Pastu ada pernh tengok baty2 kot bila terlanggar dan dia lari dari laluan dia pastu jatuh fuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja refresh balik subjek sains. ramai yang minat subjek ni rupanya

      Delete
  10. Seriously Nell suka baca facts like this that seldom I will find time to do research about it.. i like your Wordless Wednesday posting..

    ReplyDelete
  11. semarik semua.. br tahu pasal vesta tu...dekat asteroid rupanya ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. kita refresh balik subjek sains ye kak ayu hahaha

      Delete
  12. Wahh bagus fakta ni banyak benda baru belajar

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

Followers