Posts

Showing posts from 2012

EARTH HOME PRODUK RUMAH YANG WAJIB KORANG ADA

Image
Assalamualaikum semua Serangga adalah penyebab utama penyakit dan ketidakselesaan di seluruh dunia. Penyakit yang disebabkan oleh serangga, seperti malaria, boleh menghalang perkembangan ekonomi dan sosial negara. Ini terutama berlaku di kawasan tropika dan sub-tropika yang panas dan lembap seperti Malaysia. Contohnya penyakit Malaria lebih daripada 300 juta kes setiap tahun dan beberapa juta kematian, yang disebabkan oleh nyamuk Anopheles. Denggi berdarah pun berjuta-juta kes ada yang sehingga menyebabkan kematian disebabkan oleh nyamuk Aedes. Dan banyak penyakit bakteria, virus dan parasit, seperti kolera, disentri, kepialu, kusta, poliomielitis, hepatitis berjangkit, cirit-birit, jangkitan helminthik, dan sindrom hospital yang disebut dipercayai disebarkan secara mekanik oleh lalat, lipas dan perosak lain. Selain daripada risiko digigit serangga, alergi yang berkaitan dengan lipas dan serangan tungau debu rumah juga bahaya untuk kesihatan. Sebuah rumah pasti tak lengkap kalau tak a

.:: Berdebar ::.

Salam semua, Rasa berdebar, excited, etc semua ada, sebab dah nak belajar balik, ambik part time study (epjj). disebabkan dah lama tinggal, since 2008 kot dah habis blaja, so, bila nak sambung tu rasa semacam je,macam mana la keadaannya nanti. Now, semua dah settle tinggal nak daftar je. aku mendaftar 19 Feb 2012 ni. by the time korang baca ni aku tengah mendaftar la tu, saja buat auto-update, laptop nazak kan, harus la update blog kat office..kui kui kui doakan semuakan berjalan lancar.amin

.:: Nukilan#2 - Cuma dia ::.

Mengapa  Hati Tak Keruan Jiwa Ketandusan Fikiran Di Awangan Oh Tidak Hanya Dia Difikiran Tuhan Iman Yang Tipis Ini Perlu Diselamatkan Jauhi Aku Dari Menjadi Tak Keruan Hapuskan Dia Dari Ingatan Tolong Aku Tuhan Berikan Aku Jalan bae280211

.: Short Update :.

Assalamualaikum, Just a short update. laptop makin nazak, tak boleh nak log in blog tak tau la apa masalahnya..ades so just nak bagitau kite sihat (ada ke yang nak tanya kan?ekekeke, anggap macam ada yang tanya je ;p) haritu ada pi cat's show, tenang rasa tengok gelagat-gelagat kucing tu semua, sapa tak pi rugi sangat. ok tu je bye