Posts

HOTEL PREMIERE KLANG PERKENALKAN LAKSA FIESTA, PROMOSI BULAN SEPTEMBER & OKTOBER 2021

Image
Assalamualaikum semua Saya pernah kongsikan makanan yang sedap-sedap di Hotel Premiere Klang sebelum ini, dan untuk promosi bulan September dan Oktober, Hotel Premiere Klang sekali lagi ada promosi di Restoran The Buzz yang menawarkan hidangan masakan tempatan dan antarabangsa, Hotel Premiere Klang adalah hotel bertaraf 4 bintang yang terletak di Bukit Tinggi, Klang, Selangor. Mereka mempunyai 3 jenis restoran iaitu The Buzz, Royal Gourmet menyajikan hidangan asli Cina yang unik sedangkan Ichi Pool Bar adalah restoran-bar yang mudah menyajikan makanan ringan, burger dan pizza yang menghadap ke kolam renang. Promosi di restoran The Buzz kali ini menampilkan dua jenis hidangan iaitu SPICY CAJUN FRIED CHICKEN WINGS COMBO dan juga LAKSA FEAST SPICY CAJUN FRIED CHICKEN WINGS COMBO Set chicken wings ini dilengkapi dengan beberapa kentang wedges dan coleslaw berkrim dalam kombo. Ia juga didatangkan bersama 2 pilihan sos pedas dan tak pedas sesuai untuk seisi keluarga. Mak ayah boleh makan so

YOUR PRIORITY DETERMINES YOUR DESTINATION

Image
Assalamualaikum semua Dah lama tak menulis, rindu nak menulis blog tapi masa dan komitmen hakiki tak mengizinkan. Selain kerja hakiki, saya juga sedang menjalani sesi latihan dengan pihak PERNAS untuk menjadi ushawan franchise. Mohon doa dari semua agar saya berjaya menjadi seorang usahawan franchise, agar dapat membantu lebih ramai orang. inshaaAllah Harini curi masa sikit untuk express update melepaskan rindu pada blog sendiri. Hari jumaat yang barokah ni, nak celoteh sikit tentang 'PRIORITY'. Pagi ini, terdetik tentang keutamaan dalam hidup, terus buat status di Facebook dan rasa nak elaborate lebih di blog ni. Kebanyakkan dari kita ada impian tetapi terkadang kita tak memberi keutamaan untuk mencapai impian. Tiada usaha ke arah itu, jadi bagaimana nak capai arah yang nak kita tuju kan? Saya hanya bercakap secara general, tak tujukan pada sesiapa secara specific. Cuma nak meluahkan rasa yang terbuku di hati haha Apa saja tujuan hidup kita, apa saja yang kita nak

TIPS RANCANG BERSARA AWAL DENGAN ILEARNFROMCLOUD.COM

Image
Assalamualaikum semua Situasi Covid19 yang melanda kini telah menghadkan pelbagai aktiviti kita diseluruh dunia termasuklah menimba ilmu. Namun, dengan bantuan teknologi, kita masih dapat belajar, semuanya bergantung pada diri sendiri. Luasnya ilmu tidak hanya terhad pada pembelajaran di sekolah. Terdapat pelbagai platform eLearning yang boleh kita pilih bagi meningkatkan kemahiran diri. Memperkenalkn ILearnFromCloud.com adalah platform pembelajaran sosial yang direka untuk membantu korang bagi memperoleh kemahiran yang akan mendapat permintaan tinggi pada masa akan datang. Setiap orang mempunyai kemampuan belajar yang berbeza-beza, terutama di bidang yang mempunyai kepakaran dan pengalaman yang terhad. Tidak seperti laman web eLearning lain yang menyediakan kursus dalam talian, pembelajaran melalui ILearnFromCloud.com membawa kaedah yang paling berkesan untuk belajar, iaitu adalah dengan memiliki seseorang di sisi, membimbing kita di setiap langkah, dan mengarahkan ke arah yang betul

RESEPI MUDAH KERABU KACANG PANJANG DENGAN IKAN REBUS

Image
Assalamualaikum semua Dah lama tak kongsikan resepi. Banyak je resepi tapi selalu share dekat IG Reels je. Okay kalini nak kongsikan resepi paling mudah iaitu kerabu. Tapi bukan kerabu yang selalu kita makan, saya pun sebenarnya baru pertama kali buat dan makan. Not bad, pada saya sedap je. Makan dengan nasi panas-panas, dah tak perlu lauk lain sebab dalam tu dah ada lauk dan sayur. Kalini saya nak kongsikan resepi kerabu ikan dan kacang panjang. Kita boleh pelbagaikan kerabu ikan ni. Saya pernah juga buat kerabu ikan dengan terung. Tapiiiii dengan kacang panjang lebih sedap sebab ranggup kacang panjang tu kot. Bahan-bahan yang diperlukan pun tak banyak. Resepi ni tak ada sukatan tau, korang agak-agak saja ikut kesukaan, kan mudah gitu hehe Bahan-bahan Kacang panjang Bawang merah/besar Cabai/Cili padi merah Ikan kembung Limau kasturi/Nipis Garam dan perasa Cara penyediaan 1. Rebus ikan dan asingkan isinya macam nak buat laksa tu 2. Celur kacang panjang dan racik halus 3. Racik bawang

KEMPEN BENDERA PUTIH x VITS

Image
Assalamualaikum semua Sepanjang PKP/PKPD di Malaysia, seluruh rakyat menyokong kempen mengibarkan bendera putih. Vit's juga tidak terkecuali untuk sama-sama membantu keluarga yang terkesan. Jom kita hebahkan Kempen Bendera Putih x Vits, agar lebih ramai mendapat manfaat dari bantuan ini.  Satu lagi saya nak pesan, jangan malu untuk memohon bantuan. Kita semua perlu saling membantu di saat pandemik ini. Semua orang terkesan, tapi percayalah ramai yang sudi menghulurkan tangan di saat kita kehilangan punca pendapatan. Apapun jangan pendam dan harung kesedihan sendiri, kongsi dan kibarkan bendera putih, agar jiran dan pihak berwajib tahu kita dalam kesusahan. Pandemik ini kita harungi bersama. insha'Allah MOHON HEBAHKAN KE GROUP SEBELAH. INSYAALLAH KITA SAMA-SAMA DAPAT MEMBANTU. Kempen Bendera Putih x Vits Kibarkan bendera putih di hadapan rumah anda jika memerlukan pertolongan dalam kelangsungan hidup semasa tempoh PKP bagi yang terkesan. Jangan malu dan jangan segan.

NASI BUKHARA SEDAP DI LEMBAH KLANG HANYA DI HOTEL PREMIERE

Image
Assalamualaikum semua Sejak bekerja di rumah ni, badan selalu rasa letih, kadang nak masak pun tak sempat. Rasanya bekerja di rumah lagi sibuk dari bekerja di pejabat. Mana tak nya, di rumah ni, setiap masa email masuk. Kalau tak uruskan pada waktu pejabat nanti parents tertunggu pulak. Maklumlah kerja saya melibatkan parents yang nak balik ke negara asal, jadinya, kalau kita lambat balas email, tertunggak pulak urusan dia untuk pulang ke negara kan. Nama pun memang tugas, hadap je lah. Bekerja di rumah ni jugak tak menang tangan dengan urusan rumah lagi, nak masak untuk suami tercinta lagi kan haha Tapi bab memasak ni tak risau sangat, sebab boleh beli online je. Last week tekak ni teringin betul nasi bukhara, rasa macam dah lama tak makan. Malas nak masak, jadi order je lah dari Hotel Premiere. Best jugak sesekali makan makanan hotel di rumah. hehe Korang nak tau nasi bukhara yang paling best kat Klang Valley ni? Meh nak share....Sapa suka nasi bukhara, hidangan ini memang untuk kora

NUKILAN BAE - MY PIECES HEART

Image
Assalamualikum semua Nukilan kali ini adalah antara koleksi poems saya. Sebenarnya saya jarang menghasilkan puisi dalam bahasa english sebabnya penguasaan bahasa untuk saya berpuisi lebih kepada bahasa ibunda. Sesekali cuba untuk menghasilkan kelainan dalam berpuisi. Jika ada kesalahan tatabahasa harap dimaafkan hehe Sumber : Google My Pieces Heart ‘We are Just Friend’ Has Slide, Like I Expected It Would, Everything Is Just In Place, And Hits Me On Time. A Friend Of Mine Once Said, 'Delay Aren't Denials', I Can See Clearly Now, As An Expiry Never Wait, Separation Never Late, Karmic Cycle Keeps Changing, No Matter How Hard You Trying. My Pieces Heart, Just A Literal Separation, After A Lesson Plays Their Part, Makes Us Stronger And Wiser, A Blended You And Me, That Tie Us Forever, In Our Own Beautiful Way. bae@14062019 Puisi ini mengenai sebuah kekecewaan yang menggambarkan hati yang berderai. Lafaz perpisahan yang sudah dijangkakan namun hati selalu menidakkan. Manusia ni s

Followers