Posts

SIRI MI GORENG ITALI VIT PASTI MENYERLAHKAN HARI NATAL ANDA

Image
Rawang, 10 December 2021 - Hai, Pencinta Mi Vit! Ayuh sambut bulan Disember dengan meriah kerana kita pasti merasai semangat percutian! Krismas akan datang dan tidak ada kaedah yang lebih hebat untuk menikmati musim riang ini selain dengan beberapa makanan dan pastri Krismas. Tambahan pula, tiada apa-apa yang terngiang-ngiang dalam sorakan yang meriah seperti hadiah dan makanan Krismas, jelas sekali! Tahukah anda Vit Makanan (Kuala Lumpur) Sdn Bhd bermula sebagai syarikat perdagangan makanan pada tahun 1975 dan secara beransur-ansur menceburi industri mi segera. Sejak pengembangan dan dengan orang yang terbaik dalam tangan, keupayaan dan sumber kami telah memperkasakan kami lebih dekat untuk menjadi pakar mi pilihan dunia yang menandakan piawaian global dalam nilai pemakanan, kualiti dan perkhidmatan. Krismas ialah musim yang ajaib dan dengan membeli produk Vit, anda benar-benar dapat merasakan jiwa Krismas! Vit's Noodles dengan sukacitanya akan memperkenalkan kepada anda tentang s

SAFI YOUTH GOLD BERKESAN HILANGKAN DAGU BERLAPIS DALAM 15 MINIT

Image
Assalamualaikum semua Bila dah berusia Pemakanan pun tak jaga Dagu berlapis bermaharajalela Inilah saya sebelum bertemu SAFI YOUTH GOLD, bila dah guna, terusss jatuh cinta. Dah semakin berusia ni, bukan pemakanan je kena jaga, kulit wajah pun perlukan penjagaan yang baik. Kulit kendur memang tak lari bila usia makin meningkat ni kan. Jangan risauuuu, meh sini nak rekomen produk terbaik untuk kulit wajah korang. SAFI Youth Gold Lifting Golden C Duo Serum dan Lifting 24K Serum Cleanser akan menganjalkan kulit korang dan kelihatan lebih muda dari usia sebenar. Siri SAFI Youth Gold ini juga dapat : ✅Mengurangkan dagu berlapis sehingga 50% ✅Diformulasi dengan Teknologi Golden C Lift iaitu Vitamin C dan emas 24K ✅Ianya ringan dan pantas meresap ✅Gabungan Golden C san Ceramide 7 dimensi dapat meremajakan kulit wajah (lebih anjal dan menegangkan kulit) ✅Melindungi dan menghaluskan kulit serta memperbaiki kulit rosak SAFI Youth Gold Lifting 24k Serum Cleanser 150ml Pembersih yang diselitkan

CARA APPLY PERMIT ONLINE HIKING GUNUNG ANGSI, NEGERI SEMBILAN I BAEROSLAN

Image
Assalamualaikum semua Trip hiking Gunung Angsi ni trip sebelum covid sebenarnya haha Baru ada masa nak bercerita kat sini. Gunung Angsi terletak di Ulu Bendul, Negeri Sembilan dengan ketinggian 2702ft atau 824 meter dari aras laut. Ia adalah gunung ke-3 tertinggi di Negeri Sembilan. Gunung ni memang antara gunung pilihan para pendaki sebab jaraknya yang tak jauh dari KL/Selangor Untuk hiking Gunung Angsi ada dua starting point. Korang boleh naik dari Bukit Putus atau Ulu Bendul. Trail dari Bukit Putus lebih pendek dan lebih mudah berbanding trail dari Ulu Bendul. Kebanyakkan hikers yang otai akan buat trans Angsi iaitu Ulu Bendul - Bukit Putus - Ulu Bendul, kiranya naik dari Ulu Bendul sampai ke peak, turun ke Bukit Putus, kemudian naik semula ke peak dan turun ke Ulu Bendul. Ia menjadi satu kepuasan untuk hikers kalau dapat buat Trans Angsi ni. Trip kali ni kami adalah training fitness untuk sebagai persediaan untuk hiking Gunung Tahan. kononnya nak buat Trans Angsi, tapi malam sebel

BUKIT DAN GUNUNG SESUAI UNTUK HIKING DI KEDAH

Image
Assalamualaikum semua Di Malaysia terdapat banyak bukit dan gunung yang sesuai untuk aktiviti mendaki. Saya akan cuba compilekan tempat-tempat hiking mengikut negeri. Haritu dah plan nak list kan dan posting masa tak boleh rentas negeri tapi masa tidak mengizinkan. Untuk korang yang berdasa di kedai, kalini saya kongsikan tempat-tempat hiking di negeri Kedah Darul Aman. Kalau korang plan nak bercuti di Kedah, mungkin boleh masukkan aktiviti hiking hehe SENARAI BUKIT DI KEDAH Bukit H Bukit Hash terletak di Sungai Petani lebih dikenali dengan Bukit H oleh penduduk setempat mempunyai ketinggian 200m dari paras laut. Laluan untuk kepuncak menyusur mengikut laluan yang tidak terlalu curam. Korang boleh memilih untuk mendaki dari Taman Semarak, Sungai Petani atau Taman Seri Jenaris, Tikam Batu. Jarak dari starting point ke puncak lebih kurang 5KM. Bukit Kodiang/Mok Cun Bukit Kodiang atau lebih dikenali sebagai Bukit Mok Cun mempunyai ketinggian 140 meter. Walaupun tak tinggi tapi agar menca

TRIP CAMPING DI KEM GEOLOGI, SUNGAI BATANGSI

Image
Assalamualaikum semua Setelah 2 tahun tak masuk hutan, rindu pada hutan dah tak terbendung. Walaupun masih paranoid nak ke tempat riadah, jadi trip kali ni hanya husband and wife. Tak seperti kebiasaan, bersama kawan- kawan hiking. Sebenarnya lebih seronok camping in a group, tapi tu la, masih paranoid nak lepak lama-lama dengan manusia yang bukan serumah. Mesti ada yang kata, kat sebelah tu ada je khemah? Sama je la, macam lepak dengan orang lain. Kena faham ye, orang lain tu khemah lain, aktiviti pun tak buat sama-sama. Kalau kita pergi dalam group, mesti akan lepak sama-sama, masak sama-sama, sanggup ke nak pakai face mask 24jam? Tak koserrrr teman haha Untuk sekarang, takpa la, masuk hutan dengan suami je la dulu sehingga hilang paranoid ni. Sebolehnya jagalah SOP, kalau dah tau diri sendiri kang lupa diri bila dah jumpa kawan-kawan tu, ada baiknya elakkan dulu untuk berjumpa, semuanya untuk kebaikan bersama. Okay, trip camping kali ini dekat je. Objektifnya hanya untuk santai di h

MINUM PETANG DI NYONYA TINGKAT

Image
Assalamualaikum semua Lepas balik kerja haritu, colleagues ajak lepak minum petang sebelum balik. Biasalah aktiviti membawang haha Sebenarnya lebih kepada mengupdate diri dengan current issue di office sebabnya department saya antara yang paling hujung jadi kurang berjumpa dengan colleagues di department lain, nak bersembang lagi la tak dapat. So once in a while memang akan ada aktiviti makan sama-sama eratkan silaturahim. Biasanya kami lepak sushi king sebab itu yang terdekatkan, tapi sekarang sebab covid ni meja di sushi king boleh duduk 2 orang je, dah jadi jauh nak sembang jadinya kawan saya pilih untuk tea time di NYONYA TINGKAT. Kat sini meja panjang, jadi boleh la duduk bertiga. Saya pertana kali masuk kedai ni, dan vibe kedai peranakan tu memang ada dengan dekorasi dan menu yang disediakan. Kami ambik set minum petang yang ada pelbagai kuih muih dan dihidangkan dalam talam. Set ni untuk dua orang, sebab dalam ralam tu ada dua bubur pulut dan dua nasi serta boleh pilih 2 jenis

12 IDEA REKAAN ROTI JALA JELITA VIRAL

Image
Assalamualaikum semua Saya suka tengok hiasan untuk roti jala jelita yang viral sangat sekarang menggantikan kek di hari jadi atau apa-apa sambutan keraian. Posting facebook ini di kongsi oleh Puan Fairus Yus , yang mana semuanya adalah hasil air tangan beliau. Bukan mudah nak cari idea kan, pembuat roti jala mesti kreatif dalam hiasan dan gabungan warna roti jala agar tampak lebih menarik. Saya kongsikan 10 rekaan roti jala jelita untuk korang, mana tau ada yang nak cuba buat kan. Boleh juga dapat kan ilham dari hasil karya orang lain. Tapi bukan tiru bulat-bulat lepas tu claim pulak rekaan sendiri. NO... NO.....NO...... Jangan buat macam tu tau. Kesian tuan punya idea mengerah otak untuk hasilkan rekaan yang kebabom. Gittewww Cantik kan semua rekaan roti jala ni? Tak nampak macam roti jala, nak makan pun macam rasa sayang pulak hehe. Sangat-sangat kreatif pada mereka yang hasilkan roti jala ni, yang menariknya, tulisan ucapan Happy Birthday, semuanya dari roti jala tau. Pada yang be

Followers