HOTEL PREMIERE KLANG PERKENALKAN LAKSA FIESTA, PROMOSI BULAN SEPTEMBER & OKTOBER 2021

Image
Assalamualaikum semua Saya pernah kongsikan makanan yang sedap-sedap di Hotel Premiere Klang sebelum ini, dan untuk promosi bulan September dan Oktober, Hotel Premiere Klang sekali lagi ada promosi di Restoran The Buzz yang menawarkan hidangan masakan tempatan dan antarabangsa, Hotel Premiere Klang adalah hotel bertaraf 4 bintang yang terletak di Bukit Tinggi, Klang, Selangor. Mereka mempunyai 3 jenis restoran iaitu The Buzz, Royal Gourmet menyajikan hidangan asli Cina yang unik sedangkan Ichi Pool Bar adalah restoran-bar yang mudah menyajikan makanan ringan, burger dan pizza yang menghadap ke kolam renang. Promosi di restoran The Buzz kali ini menampilkan dua jenis hidangan iaitu SPICY CAJUN FRIED CHICKEN WINGS COMBO dan juga LAKSA FEAST SPICY CAJUN FRIED CHICKEN WINGS COMBO Set chicken wings ini dilengkapi dengan beberapa kentang wedges dan coleslaw berkrim dalam kombo. Ia juga didatangkan bersama 2 pilihan sos pedas dan tak pedas sesuai untuk seisi keluarga. Mak ayah boleh makan so

WORDLESS WEDNESDAY - FAKTA TENTANG WALRUS

Assalamualaikum semua


Terdapat dua jenis walrus iaitu walrus utara yang hidup di kutub utara dan walrus atlantik yang tinggal di persisiran Kanada.


Panjang taring walrus melebihi 90cm dan dapat hidup sehingga 40 tahun tau.


Kulit walrus yang tebal dan berlapis-lapis dapat melindungi walrus dari sejuk.


Berat walrus boleh menacapai hingga 1.5 tan. Anak walrus beratnya hingga 75kg!


Kantung udara di kerongkong mereka dapat menyimpan oksigen hingga 50 liter, ini membuat mereka dapat tidur di dalam air.


Walrus ni sangat sensitif terhadap perubahan persekitaran yang berbahaya. Mereka akan lari ke kawasan air jika terdapat bahaya di darat.

Comments

  1. Info yang bagus. Setiap haiwan tu ada kelebihan masing2. Unik dia boleh simpan oksigen kat kantung udara dia.

    ReplyDelete
  2. Hari itu terlihat satu video kat Youtube yang walrus nie bahaya gak bila dia mencari makanan, gigitan dia memang merbahaya.

    ReplyDelete
  3. Walrus ni macam dugong ke kak? Dia macam lagi ganas eh. Gigi panjang, sekali ngap je tu. Biasanya kalau berat gitu, swimming laju. Hehee

    ReplyDelete
  4. Walrus ni dhla besar.. Tengok taring dia tu menakutkan.. Ade baca kat twitter, kapal selam mana ntah pintu tak boleh buka, pastu diaorng keluar ikut pintu lain tengok knp tak boleh buka pintu tu, rupanya walrus ni tidur atas pintu tu. Hhahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha patut la takleh bukak. comel je walrus pi tidoq atas tu

      Delete
  5. hehe baru iena tau kewujudan Walrus..takut tengok taring dia tu panjang betul. btw good info :)

    ReplyDelete
  6. macam baca buku teks.

    hehe..

    ReplyDelete
  7. Amboi, panjang eh taring walrus, melebihi 90 cm gitu... beratnya pulak sampai 1.5 tan, perghhhh, kena guna forklift yang besar tu kalau nak angkat... hehehehe...

    ReplyDelete
  8. So adorable! Tapi too bad people are too greedy and hunt them down! hopefully there are activists that raise awareness on protecting them...

    ReplyDelete
  9. Baru tahu ada 2 jenis walrus...anak dia pun dah 75kg...fuh berat sungguh ni

    ReplyDelete
  10. beratnya walrus..75 kilo adoihai..... tapi memang takut dengan taring dia..tajam betul

    ReplyDelete
  11. Unikkan, seba dia boleh tidur dalam air.. cuma kalau Sis agak geli sikit kalau duk tenung pada kulitnya hahahaha.. gelebeh gitu..

    ReplyDelete
  12. Comelnya semua singa laut tu tapi tengok paga taring tu takut kita sekali takok tu tembus perut ni wakakakkaka..

    ReplyDelete
  13. selalu nampak dekat zoo je, teringin jumpa secara depan. nampak menakutkan tapi dorg sangat comel

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers