PENGALAMAN GUNA PRODUK CETAPHIL BAGI KEMPEN #CETAPHILAMBASSADOR

Image
Assalamualaikum semua Penjagaan kulit yang paling asas adalah membersihkan dan mencuci muka untuk menghilangkan kotoran, peluh dan mekap pada lapisan luar kulit. Memilih pencuci muka yang terbaik bergantung pada kondisi kulit kita. Sebelum membuat pemilihan, adalah lebih baik kalau kita tau serba sedikit tentang kesan pelbagai tekstur dan bahan yang terdapat dalam pencuci muka/pencuci muka. Kalau kulit muka korang jenis kulit kering, cari pembersih yang tidak berbuih dan mempunyai agen penghidratan seperti asid hyaluronik atau ekstrak aloe vera. Untuk kulit muka kombinasi dan berjerawat, cari pembersih jenis gel dengan bahan seperti pengelupasan kimia seperti AHA dan BHA. Jika korang make-up, membersihkan wajah dengan cleanser jenis minyak (oil cleanser) adalah lebih berkesan untuk menanggalkan segala kotoran. Jenama Cetaphil, dipercayai oleh ramai orang yang mempunyai kulit sensitif dan bermasalah. Cetaphil ialah satu jenama yang menyasarkan produknya untuk kulit sensitif. Produk me

WORDLESS WEDNESDAY - 7 TUMBUHAN KARNIVOR PALING GANAS DI DUNIA

Assalamualaikum semua
NEPENTHES (TROPICAL PITCHER PLANTS)

VENUS FLY TRAP (DIONAEA MUSCICAPULA)

BUTTERWORTS (PINGUICULA)

SUNDEWS (DROSERA)

TANAMAN KOBRA ATAU CALIFORNIA PITCHER PLANT (DARLINGTONIA)

WATERWEEL PLANT (ALDROVANDA)

PORTIGUESE SUNDEW (DROSOPHYLLACEAE LUSITANICUM)

Comments

  1. Nice sharing, tak pernah tahu kewujudan tumbuhan karnivor paling ganas di dunia ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun baru tau lepas baca buku fakta pelajar hehe

      Delete
  2. Fuhhh rupa pun pokok tu pun buat kita ingin menjauhkan diri. Better be careful kan. Tq share!

    ReplyDelete
  3. Masa study Biology puas nak mengingat nama famili genus semua. Suka juga baca info tntng tumbuhan dan haiwan

    ReplyDelete
  4. Wow, this is indeed very interesting sharing.. good to know and I really love your Wordless Wednesday posting. that make me eagerly and looking forward for your next Wednesday posting each week.. :) keep it up sis.. (Y)

    ReplyDelete
  5. Woweee ganas eh? Tau ada 2 jenis tumbuhan je yang karnivor.thank you share ni

    ReplyDelete
  6. pkok pun bole nampak macam karvinor alein macam dalam filem. good to know all of these!

    ReplyDelete
  7. Gambar no,bor tu macam onster ekkk..
    Tai yang last tu adoiii geli oii.. meremangggg

    ReplyDelete
  8. wah banyak rupanya plants yang unik kat dunia ni. Hebatnya kebesaran Allah yang menciptakan hambaNya pelbagai species

    ReplyDelete
  9. nampak ganaz semua tumbuhan nie walaupun hanya sekadar tumbuhan. agaknya dunia serangga mesti takut dgn tumbuhan2 nie

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

CARA APPLY PERMIT ONLINE HIKING GUNUNG ANGSI, NEGERI SEMBILAN I BAEROSLAN

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers