12 IDEA REKAAN ROTI JALA JELITA VIRAL

Image
Assalamualaikum semua Saya suka tengok hiasan untuk roti jala jelita yang viral sangat sekarang menggantikan kek di hari jadi atau apa-apa sambutan keraian. Posting facebook ini di kongsi oleh Puan Fairus Yus , yang mana semuanya adalah hasil air tangan beliau. Bukan mudah nak cari idea kan, pembuat roti jala mesti kreatif dalam hiasan dan gabungan warna roti jala agar tampak lebih menarik. Saya kongsikan 10 rekaan roti jala jelita untuk korang, mana tau ada yang nak cuba buat kan. Boleh juga dapat kan ilham dari hasil karya orang lain. Tapi bukan tiru bulat-bulat lepas tu claim pulak rekaan sendiri. NO... NO.....NO...... Jangan buat macam tu tau. Kesian tuan punya idea mengerah otak untuk hasilkan rekaan yang kebabom. Gittewww Cantik kan semua rekaan roti jala ni? Tak nampak macam roti jala, nak makan pun macam rasa sayang pulak hehe. Sangat-sangat kreatif pada mereka yang hasilkan roti jala ni, yang menariknya, tulisan ucapan Happy Birthday, semuanya dari roti jala tau. Pada yang be

WORDLESS WEDNESDAY - 7 TUMBUHAN KARNIVOR PALING GANAS DI DUNIA

Assalamualaikum semua

NEPENTHES (TROPICAL PITCHER PLANTS)

VENUS FLY TRAP (DIONAEA MUSCICAPULA)

BUTTERWORTS (PINGUICULA)

SUNDEWS (DROSERA)

TANAMAN KOBRA ATAU CALIFORNIA PITCHER PLANT (DARLINGTONIA)

WATERWEEL PLANT (ALDROVANDA)

PORTIGUESE SUNDEW (DROSOPHYLLACEAE LUSITANICUM)

Comments

  1. Nice sharing, tak pernah tahu kewujudan tumbuhan karnivor paling ganas di dunia ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun baru tau lepas baca buku fakta pelajar hehe

      Delete
  2. Fuhhh rupa pun pokok tu pun buat kita ingin menjauhkan diri. Better be careful kan. Tq share!

    ReplyDelete
  3. Masa study Biology puas nak mengingat nama famili genus semua. Suka juga baca info tntng tumbuhan dan haiwan

    ReplyDelete
  4. Wow, this is indeed very interesting sharing.. good to know and I really love your Wordless Wednesday posting. that make me eagerly and looking forward for your next Wednesday posting each week.. :) keep it up sis.. (Y)

    ReplyDelete
  5. Woweee ganas eh? Tau ada 2 jenis tumbuhan je yang karnivor.thank you share ni

    ReplyDelete
  6. pkok pun bole nampak macam karvinor alein macam dalam filem. good to know all of these!

    ReplyDelete
  7. Gambar no,bor tu macam onster ekkk..
    Tai yang last tu adoiii geli oii.. meremangggg

    ReplyDelete
  8. wah banyak rupanya plants yang unik kat dunia ni. Hebatnya kebesaran Allah yang menciptakan hambaNya pelbagai species

    ReplyDelete
  9. nampak ganaz semua tumbuhan nie walaupun hanya sekadar tumbuhan. agaknya dunia serangga mesti takut dgn tumbuhan2 nie

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers