TIPS RANCANG BERSARA AWAL DENGAN ILEARNFROMCLOUD.COM

Image
Assalamualaikum semua Situasi Covid19 yang melanda kini telah menghadkan pelbagai aktiviti kita diseluruh dunia termasuklah menimba ilmu. Namun, dengan bantuan teknologi, kita masih dapat belajar, semuanya bergantung pada diri sendiri. Luasnya ilmu tidak hanya terhad pada pembelajaran di sekolah. Terdapat pelbagai platform eLearning yang boleh kita pilih bagi meningkatkan kemahiran diri. Memperkenalkn ILearnFromCloud.com adalah platform pembelajaran sosial yang direka untuk membantu korang bagi memperoleh kemahiran yang akan mendapat permintaan tinggi pada masa akan datang. Setiap orang mempunyai kemampuan belajar yang berbeza-beza, terutama di bidang yang mempunyai kepakaran dan pengalaman yang terhad. Tidak seperti laman web eLearning lain yang menyediakan kursus dalam talian, pembelajaran melalui ILearnFromCloud.com membawa kaedah yang paling berkesan untuk belajar, iaitu adalah dengan memiliki seseorang di sisi, membimbing kita di setiap langkah, dan mengarahkan ke arah yang betul

WORDLESS WEDNESDAY - 7 TUMBUHAN KARNIVOR PALING GANAS DI DUNIA

Assalamualaikum semua

NEPENTHES (TROPICAL PITCHER PLANTS)

VENUS FLY TRAP (DIONAEA MUSCICAPULA)

BUTTERWORTS (PINGUICULA)

SUNDEWS (DROSERA)

TANAMAN KOBRA ATAU CALIFORNIA PITCHER PLANT (DARLINGTONIA)

WATERWEEL PLANT (ALDROVANDA)

PORTIGUESE SUNDEW (DROSOPHYLLACEAE LUSITANICUM)

Comments

  1. Nice sharing, tak pernah tahu kewujudan tumbuhan karnivor paling ganas di dunia ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun baru tau lepas baca buku fakta pelajar hehe

      Delete
  2. Fuhhh rupa pun pokok tu pun buat kita ingin menjauhkan diri. Better be careful kan. Tq share!

    ReplyDelete
  3. Masa study Biology puas nak mengingat nama famili genus semua. Suka juga baca info tntng tumbuhan dan haiwan

    ReplyDelete
  4. Wow, this is indeed very interesting sharing.. good to know and I really love your Wordless Wednesday posting. that make me eagerly and looking forward for your next Wednesday posting each week.. :) keep it up sis.. (Y)

    ReplyDelete
  5. Woweee ganas eh? Tau ada 2 jenis tumbuhan je yang karnivor.thank you share ni

    ReplyDelete
  6. pkok pun bole nampak macam karvinor alein macam dalam filem. good to know all of these!

    ReplyDelete
  7. Gambar no,bor tu macam onster ekkk..
    Tai yang last tu adoiii geli oii.. meremangggg

    ReplyDelete
  8. wah banyak rupanya plants yang unik kat dunia ni. Hebatnya kebesaran Allah yang menciptakan hambaNya pelbagai species

    ReplyDelete
  9. nampak ganaz semua tumbuhan nie walaupun hanya sekadar tumbuhan. agaknya dunia serangga mesti takut dgn tumbuhan2 nie

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

Followers