12 IDEA REKAAN ROTI JALA JELITA VIRAL

Image
Assalamualaikum semua Saya suka tengok hiasan untuk roti jala jelita yang viral sangat sekarang menggantikan kek di hari jadi atau apa-apa sambutan keraian. Posting facebook ini di kongsi oleh Puan Fairus Yus , yang mana semuanya adalah hasil air tangan beliau. Bukan mudah nak cari idea kan, pembuat roti jala mesti kreatif dalam hiasan dan gabungan warna roti jala agar tampak lebih menarik. Saya kongsikan 10 rekaan roti jala jelita untuk korang, mana tau ada yang nak cuba buat kan. Boleh juga dapat kan ilham dari hasil karya orang lain. Tapi bukan tiru bulat-bulat lepas tu claim pulak rekaan sendiri. NO... NO.....NO...... Jangan buat macam tu tau. Kesian tuan punya idea mengerah otak untuk hasilkan rekaan yang kebabom. Gittewww Cantik kan semua rekaan roti jala ni? Tak nampak macam roti jala, nak makan pun macam rasa sayang pulak hehe. Sangat-sangat kreatif pada mereka yang hasilkan roti jala ni, yang menariknya, tulisan ucapan Happy Birthday, semuanya dari roti jala tau. Pada yang be

WORDLESS WEDNESDAY - 7 IKAN PALING CANTIK DI DUNIA

Assalamualaikum semua

MANDARIN FISH

CORAL BEAUTY

KOI
PARACANTHURUS HEPATUS

PARROT FISH

MOORISH IDOL

FLAME ANGEL

Comments

  1. Flame angel dengan parachanturus tu cantik!

    ReplyDelete
  2. Mandarin fish tu warna dia cantik tapi muka takut tengok sebab nampak garang. Paracanthurus Hepatus tu ikan pelupa dalam Finding Nemo

    ReplyDelete
  3. I once caught a mandarin in deep ocean. :) Koi will always be my favourite though.

    ReplyDelete
  4. Dalam bebanyak tu, tetap juga suka ikan KOI.. kalau ada rezeki nak buat kolam ikan KOI kat rumah...

    ReplyDelete
  5. Oh my! Cuteness overload! Can I have all of them in one aquarium? Can I?

    ReplyDelete
  6. Kita pernah bela ikan koi. Memang cantik dan tenang jer tengok keindahan dia. Sayang dah mati.. Huhuu.. Sejak tu tak bela dah ikan.

    ReplyDelete
  7. Just keep swimming..just keep swimmingggg :) Subhanallah, cantik ciptaan Allah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah Maha Cantik yang cipta tentulah cantik

      Delete
  8. Ada dua ikan jer saya kenal sebab ada dalam cerita finding nemo. Namapun ikan hiasan kan memang cantik tapi sulit nak jaga selain dari harganya yang agak pricey jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, ikan camni tak sesuai dok dalam aquarium agaknya

      Delete
  9. Mcam dalam cerita ikan tu ape ye yang bapknya cari anak.. Hahaha.. Lawa2 semuanyaa.. Geram pulak tengok

    ReplyDelete
  10. Parrot fish tu cantik sgt kalau tgk dia berenang area coral. Tapi syg nak makin pupus sekarang sbb penangkapan haram.

    ReplyDelete
  11. Tengok parrot fish teringat Dory dalam finding Nemo! Cantiknya warna biru dia

    ReplyDelete
  12. First time taw ada Mandarin fish ni.. some of them are available di perairan kita kan.. macam pernah nampak time snorkeling.. :)

    ReplyDelete
  13. Ena suka tengok ikan koi. Lawa sgt klu ada kolam besar ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers