NUKILAN BAE - MY PIECES HEART

Image
Assalamualikum semua Nukilan kali ini adalah antara koleksi poems saya. Sebenarnya saya jarang menghasilkan puisi dalam bahasa english sebabnya penguasaan bahasa untuk saya berpuisi lebih kepada bahasa ibunda. Sesekali cuba untuk menghasilkan kelainan dalam berpuisi. Jika ada kesalahan tatabahasa harap dimaafkan hehe Sumber : Google My Pieces Heart ‘We are Just Friend’ Has Slide, Like I Expected It Would, Everything Is Just In Place, And Hits Me On Time. A Friend Of Mine Once Said, 'Delay Aren't Denials', I Can See Clearly Now, As An Expiry Never Wait, Separation Never Late, Karmic Cycle Keeps Changing, No Matter How Hard You Trying. My Pieces Heart, Just A Literal Separation, After A Lesson Plays Their Part, Makes Us Stronger And Wiser, A Blended You And Me, That Tie Us Forever, In Our Own Beautiful Way. bae@14062019 Puisi ini mengenai sebuah kekecewaan yang menggambarkan hati yang berderai. Lafaz perpisahan yang sudah dijangkakan namun hati selalu menidakkan. Manusia ni s

WORDLESS WEDNESDAY - 7 IKAN PALING CANTIK DI DUNIA

Assalamualaikum semua

MANDARIN FISH

CORAL BEAUTY

KOI
PARACANTHURUS HEPATUS

PARROT FISH

MOORISH IDOL

FLAME ANGEL

Comments

  1. Flame angel dengan parachanturus tu cantik!

    ReplyDelete
  2. Mandarin fish tu warna dia cantik tapi muka takut tengok sebab nampak garang. Paracanthurus Hepatus tu ikan pelupa dalam Finding Nemo

    ReplyDelete
  3. I once caught a mandarin in deep ocean. :) Koi will always be my favourite though.

    ReplyDelete
  4. Dalam bebanyak tu, tetap juga suka ikan KOI.. kalau ada rezeki nak buat kolam ikan KOI kat rumah...

    ReplyDelete
  5. Oh my! Cuteness overload! Can I have all of them in one aquarium? Can I?

    ReplyDelete
  6. Kita pernah bela ikan koi. Memang cantik dan tenang jer tengok keindahan dia. Sayang dah mati.. Huhuu.. Sejak tu tak bela dah ikan.

    ReplyDelete
  7. Just keep swimming..just keep swimmingggg :) Subhanallah, cantik ciptaan Allah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah Maha Cantik yang cipta tentulah cantik

      Delete
  8. Ada dua ikan jer saya kenal sebab ada dalam cerita finding nemo. Namapun ikan hiasan kan memang cantik tapi sulit nak jaga selain dari harganya yang agak pricey jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, ikan camni tak sesuai dok dalam aquarium agaknya

      Delete
  9. Mcam dalam cerita ikan tu ape ye yang bapknya cari anak.. Hahaha.. Lawa2 semuanyaa.. Geram pulak tengok

    ReplyDelete
  10. Parrot fish tu cantik sgt kalau tgk dia berenang area coral. Tapi syg nak makin pupus sekarang sbb penangkapan haram.

    ReplyDelete
  11. Tengok parrot fish teringat Dory dalam finding Nemo! Cantiknya warna biru dia

    ReplyDelete
  12. First time taw ada Mandarin fish ni.. some of them are available di perairan kita kan.. macam pernah nampak time snorkeling.. :)

    ReplyDelete
  13. Ena suka tengok ikan koi. Lawa sgt klu ada kolam besar ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SEHARIAN DI GUNUNG BEREMBUN JELEBU DAN AIR CRASH YANG TAK KESAMPAIAN

Followers