APA PERLU BUAT SETELAH KEMASKINI APLIKASI MY SEJAHTERA UNTUK PENDAFTARAN VAKSIN COVID 19

Image
Assalamualaikum semua Harini Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yasin yang lebih dikenali sebagai Abah Din menerima suntikan pertama Vaksin Covid 19 Pfizer-BioNTech menjadikan beliau rakyat pertama menerika suntikan itu. Kita sebagai rakyat Malaysia, sudahkah kita menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat dengan mendaftar menerima vaksin? Kredit gambar : Berita Harian Untuk menerimna vaksin covid 19 korang perlu mengemaskini aplikasi my sejahtera di telefon pintar korang. Hanya dengan 10 langkah mudah, pengguna aplikasi my sejahtera boleh membuat permohonan vaksin covid 19. Saya sediakan 10 langkah mudah untuk pengguna Android. LANGKAH 1 Langkah pertama buka aplikasi My Sejahtera korang kemudian tekan butang "CLOSE" dibahagian atas sebelah kanan. Kemudian satu tetingkap kemaskini "UPDATE" muncul pada screen. Tekan butang UPDATE. LANGKAH 2 Setelah proses kemaskini "UPDATE" selesai. ulang langkah satu (1) kemudian ikon "Covid-19 Vaccination&quo

PEMBELIAN LEBIH MUDAH DENGAN KEDAI MAT DESPATCH


Assalamualaikum semua

Sekarang ni dah banyak platform online yang sediakan perkhidmatan bagi memudahkan kita membeli barang keperluan. Dan memandangkan bulan ramadhan tahun ini, sedihnya kita mengalami pandemik akibat menularan covid-19, jadinya semua bazar telah dibatalkan di Malaysia. Secara positifnya, hikmah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini, membuatkan kita semua menjadi lebih kreatif dan kini e-bazaar menjadi sangat trending.

Bagi memenuhi keperluan kita semua dan memudahkan rakyat, KedaiMatdespatch juga tak melepaskan peluang untuk menawarkan platform groceries dan e-bazaar bagi pengguna di Lembah Klang. KedaiMatdespatch menyediakan pelbagai bahan makanan melalui transaksi di dalam talian dan juga menyediakan perkhidmatan penghantaran ke kawasan sekitar Lembah Klang seperti PUTRAJAYA, CYBERJAYA, BANGI, KAJANG, SERDANG, PUCHONG, NILAI, PETALING JAYA, SUBANG JAYA, KELANA JAYA, MUTIARA DAMANSARA, TTDI, DAN USJ berdasarkan poskod.

Mesti korang nak tau macam mana nak membeli di KedaiMatdespatch? Jom saya tunjukkan, mudah sangat sesuai untuk kita yang dah mula sibuk bekerja ni.

CARA MEMBELI MELALUI KEDAI MAT DESPATCH













ANTARA BARANG YANG ADA DI KedaiMatdespatch





Selain itu, KedaiMatdespatch juga menawarkan pakej-pakej bahan segar yang menarik tau. Ada pelbagai pakej yang korang boleh pilih ikut keperluan korang dan semestinya pakej yang ditawarkan ini ada perkhidmatan penghantaran. Saya sertakan beberapa links pakej-pakej bahan segar ini bagi memudahkan korang.







Nanti saya akan kongsikan antara resepi yang korang boleh cuba di rumah melalui pembelian di KedaiMatDespatch. Selamat membeli dan rasai sendiri kelaianan dengan membeli di KedaiMatDespatch.




Comments

  1. Senangkan ada semua dalam satu apps dan website...mudahkan kerja kita ni, harga pun lebih kurang sama aje...tak payah nak berpusu beratur dan membeli belah..

    ReplyDelete
  2. Bijak kan peniaga ni bagi nama kedainya pun unik dan senang nak ingat haha

    ReplyDelete
  3. Senangla macam ni, macam-macam kita boleh beli secara online. Yang penting duduk dirumah dan jaga kesihatan

    ReplyDelete
  4. laaa ingat kan mat despatch anto dokumen :) ha ha ha ha...
    elok la gini. semua brg ada, mudah. beli online, sampai depan rumah.
    terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha boleh cuba nanti. mat despatch versi pkp haaha

      Delete
  5. mudah makin mudah dah sekarang ni. tak perlu keluar rumah sangat.

    ReplyDelete
  6. Semua di hujung jari dah sekarang ni. Beli barang dapo pun dah senang 😊

    ReplyDelete
  7. oo senangla siap ada barang basah tu. saya pun avoid keluar skrg ni, mmg online je. tau2 sampai depan rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. saa pun beli online je. tak kuasa nak bersesak2

      Delete
  8. Haritu pun za ada buka matdespatch ni. Mcm2 juga dia jual. Harga pun ok la berpatutan juga

    ReplyDelete
  9. jimat masa dan tenaga banyak..nanti bolehlah cuba servis penghantaran yang ini

    ReplyDelete
  10. Kita pernah beli sekali dengan Mat Despatch ni hehehehe memang bagus lah beli barang basah untuk masak waktu berpuasa ni hehehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan, bafang basah pun boleh delivery lani hehe

      Delete

Post a comment

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SEHARIAN DI GUNUNG BEREMBUN JELEBU DAN AIR CRASH YANG TAK KESAMPAIAN