12 IDEA REKAAN ROTI JALA JELITA VIRAL

Assalamualaikum semua

Saya suka tengok hiasan untuk roti jala jelita yang viral sangat sekarang menggantikan kek di hari jadi atau apa-apa sambutan keraian. Posting facebook ini di kongsi oleh Puan Fairus Yus, yang mana semuanya adalah hasil air tangan beliau. Bukan mudah nak cari idea kan, pembuat roti jala mesti kreatif dalam hiasan dan gabungan warna roti jala agar tampak lebih menarik.

Saya kongsikan 10 rekaan roti jala jelita untuk korang, mana tau ada yang nak cuba buat kan. Boleh juga dapat kan ilham dari hasil karya orang lain. Tapi bukan tiru bulat-bulat lepas tu claim pulak rekaan sendiri. NO... NO.....NO...... Jangan buat macam tu tau. Kesian tuan punya idea mengerah otak untuk hasilkan rekaan yang kebabom. Gittewww















Cantik kan semua rekaan roti jala ni? Tak nampak macam roti jala, nak makan pun macam rasa sayang pulak hehe. Sangat-sangat kreatif pada mereka yang hasilkan roti jala ni, yang menariknya, tulisan ucapan Happy Birthday, semuanya dari roti jala tau. Pada yang berminat boleh la dapatkan ilham dari hasil rekaan Puan Fairus ni..Kepada yang nak cuba tu. selamat mencuba!

Comments

  1. Sekarang ni mmg trend roti jala mcm ni. Serius tertarik sangat dan sayang pulak nk makan... Klu rajin nak juga try. Tpi yg ni mmg cantik

    ReplyDelete
  2. In the end all of them look too beautiful to be eaten...so they will remain as work of arts. Ha :D

    ReplyDelete
  3. Memang kreatif betul kan yang buat roti jala jelita ni. Mmg lawa sungguh..minat tengok tp x rajin nak buat haha

    ReplyDelete
  4. alahai dah la nampoak sedap..comel plak. sayang plak nak makan kalau macam ni..hahaha

    ReplyDelete
  5. Wow..... all the designs for roti jala jelita looks lovely. The creator is so creative. This is something new and out of the box.

    ReplyDelete
  6. wah fav khai ni roti jala! teringat last week beli roti jala kt satu cafe ni. rm18 ye utk 10 keping. mahal gila dah la tak sedap! hermmmmm

    ReplyDelete
  7. Roti jala jelita tu nanti kena daftar pattern dan trademarks kan. Lawa betul roti jala mereka. Kreatif betul.

    ReplyDelete
  8. Macam2 bentuk roti jala sekarang nie. Comel2 pulak tu. best sbb boleh jadikan hadiah utk majlis2. Kreatif sangat !

    ReplyDelete
  9. Wah.. cantiknya, mcm ni nak makan pun sayang, tapi klu buat hataran kawin memang bagus

    ReplyDelete
  10. Ya rabbi kreatifnyaaa lahaiii. nak makan pun sayang.. dulu Sis ingat kalau di buat gini, rotinya keras tau, rupenya lembut juga yaaaa

    ReplyDelete
  11. comei-comei semua..tangan kreatif buat ape menjadi kan. Kalo kita ntahlah jadi ke tak jelita ke kertu..haha

    ReplyDelete
  12. menariknya semua..kalau dapat ni sayang nk makan semua ni hahaaa

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers