12 IDEA REKAAN ROTI JALA JELITA VIRAL

Image
Assalamualaikum semua Saya suka tengok hiasan untuk roti jala jelita yang viral sangat sekarang menggantikan kek di hari jadi atau apa-apa sambutan keraian. Posting facebook ini di kongsi oleh Puan Fairus Yus , yang mana semuanya adalah hasil air tangan beliau. Bukan mudah nak cari idea kan, pembuat roti jala mesti kreatif dalam hiasan dan gabungan warna roti jala agar tampak lebih menarik. Saya kongsikan 10 rekaan roti jala jelita untuk korang, mana tau ada yang nak cuba buat kan. Boleh juga dapat kan ilham dari hasil karya orang lain. Tapi bukan tiru bulat-bulat lepas tu claim pulak rekaan sendiri. NO... NO.....NO...... Jangan buat macam tu tau. Kesian tuan punya idea mengerah otak untuk hasilkan rekaan yang kebabom. Gittewww Cantik kan semua rekaan roti jala ni? Tak nampak macam roti jala, nak makan pun macam rasa sayang pulak hehe. Sangat-sangat kreatif pada mereka yang hasilkan roti jala ni, yang menariknya, tulisan ucapan Happy Birthday, semuanya dari roti jala tau. Pada yang be

WORDLESS WEDNESDAY - 6 KEMBAR LUAR BIASA DI DUNIA

Assalamualaikum semua

KEMBAR TERTUA
Kembar tertua adalah Qiao Senior dan Qiao Junior yang lahir pada 18 Jun 1905 di Weifang City, China

KEMBAR TERPENDEK
John Rice dan Greg Rice dengan ketinggian 64cm. Mereka lahir pada 3 Disember 1951 di West Palm Beach, Florida

KEMBAR TERTINGGI
James dan Michael Lanier dengan ketinggian 2.31meter

KEMBAR TERBERAT
Billy Leon McCrary dan Benny Llyoyd McCrary mempunyai berat 337kg dan 327.9kg. Billy meninggal pada tahun 1979 dan Benny pada tahun 2001.

KEMBAR TERKAYA
Mary Kate dan Asley Olsen adalah kembar terkaya dengan nilai syarikat mereka mencecah 1billion pada tahun 2011.

KEMBAR SIAM TERTUA
Donni dan Ronnie Galyon lahir pada tahun 1951 di Amerika Syarikat.

Comments

  1. Kembar tertua tu betul-betul panjang umurnya. Macam2 kenangan yang dah tercipta bersama.

    ReplyDelete
  2. Mary Kate dan Ashley Olsen tu berlakon dalam komedi Full House. Dulu ada la menonton masa mereka tu baby lagi.

    ReplyDelete
  3. Ok thanks for this list. Wow the first one about the oldest living twins is really eye-opening. I wonder what's their secret.

    ReplyDelete
  4. The oldest living tu still alive tak agaknya? My sisters are twins too tapi tak seiras.

    ReplyDelete
  5. Fuhh kembar siam tu rare ye lama dia bersama. Yang nenek kembar tu so cute hee

    ReplyDelete
  6. Fun facts! Kita takde kembar tapi both mom and dad side ada pasangan kembar. (Pakcik-makcik dan sepupu)

    ReplyDelete
  7. Sungguh unik fenomena pasangan2 kembar ni, kan? Genetik exactly sama sampai berat badan pun boleh sama even bila dah besar.

    ReplyDelete
  8. Wahh uniknya. Info yg jarang kita ketahui tapi sebenarnya sangat bagus sbg pengetahuan am

    ReplyDelete
  9. Wahhhhh. Seronok kan ada anak kembar. Tp takda plak keturunan kembar. Macam tak mustahil utk dapat anak kembar pada zaman sekarang. Jom cuba. Hehehe

    ReplyDelete
  10. Bestnya bila tengok yg kembar2 ni.. Rasa seronok sgt.. Mmmg mmnmpk unik psgn kembar luar negara

    ReplyDelete
  11. This world is full of surprises kan.. The power of our Creator is real amazing.. beyond our imagination... btw, cantik kembar terkaya ni.. :) berapa generasi boleh cover dengan 1billion asset ni..

    ReplyDelete
  12. dulu kite selalu follow kembar terkaya tu, lepas dorang banyak kes negatif - jadi malas dah.. hee~ kite nak anak kembar gak kalau ada rezeki nanti..

    ReplyDelete
  13. nice sharing. trivia info yang menarik! lepas ni sharing lebih lagi fun facts yer. kita nak baca! nak cari sendiri malas..heee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha insha'Allah setiap rabu memang buat fun facts

      Delete
  14. Memang fenomena yg luar biasa bila kembar sama2 menyokong each other dan sgt unik dlihat

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers