12 IDEA REKAAN ROTI JALA JELITA VIRAL

Image
Assalamualaikum semua Saya suka tengok hiasan untuk roti jala jelita yang viral sangat sekarang menggantikan kek di hari jadi atau apa-apa sambutan keraian. Posting facebook ini di kongsi oleh Puan Fairus Yus , yang mana semuanya adalah hasil air tangan beliau. Bukan mudah nak cari idea kan, pembuat roti jala mesti kreatif dalam hiasan dan gabungan warna roti jala agar tampak lebih menarik. Saya kongsikan 10 rekaan roti jala jelita untuk korang, mana tau ada yang nak cuba buat kan. Boleh juga dapat kan ilham dari hasil karya orang lain. Tapi bukan tiru bulat-bulat lepas tu claim pulak rekaan sendiri. NO... NO.....NO...... Jangan buat macam tu tau. Kesian tuan punya idea mengerah otak untuk hasilkan rekaan yang kebabom. Gittewww Cantik kan semua rekaan roti jala ni? Tak nampak macam roti jala, nak makan pun macam rasa sayang pulak hehe. Sangat-sangat kreatif pada mereka yang hasilkan roti jala ni, yang menariknya, tulisan ucapan Happy Birthday, semuanya dari roti jala tau. Pada yang be

GIVEAWAY RAYA BERSAMA SHIDA REDZUAN BLOG

Assalamualaikum semua

Giveaway dari kak Shida. Click banner to join.

"Perasaan menyambut bulan Ramadhan dan Syawal yang bakal tiba tidak lama lagi."

Bulan Ramadhan Bulan Mulia,
Sayu Hati Tanpa Keluarga,
Tak Lama Lagi Kita Berpuasa,
Moga Keluarga Dapat Bersama.

Perasaan nak sambut bulan Ramadhan dan Syawal tahun ni bercampur baur. Rasa happy sebab tahun pertama nak berpuasa bersama suami dalam masa yang sama sedih sebab dah lama tak jumpa mak, dan potensi untuk berpuasa dengan mak pun macam tipis je. Risau pun ye jugak, sebab mak seorang diri di kampung, faham-fahamlah orang tua, taknak tinggal kampung halaman. Setiap kali Ramadhan, terus ingat pada arwah ayah, sayu hati ini, ayah pergi menghadap Pencipta bulan Syaaban, saat kita dah semakin hampir dengan Ramadhan. Apapun semua perasaan ini tak dapat dibandingkan dengan perasaan penuh syukur pada Allah, atas semua kurniaanNya. Moga-moga kita dapat bertemu Ramadhan dan Syawal tahun ini. Aamiin

Selamat datang Ramadhan!

Comments

  1. Good Luck Bae Roslan, OM datang dari segmen yang sama.

    http://www.ombakbergigi.com/2021/03/giveaway-raya-bersama-shida-radzuan-blog.html

    ReplyDelete
  2. Selamat berjaya. Siap berpantun.

    ReplyDelete
  3. Good luck dear🌹🌹
    Selamat menyambut bulan Ramadhan al mubarak tak lama lagi🌹🌹

    ReplyDelete
  4. singgah dri GA yg sama..goodluck!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2021/03/giveaway-raya-bersama-shida-radzuan-blog.html

    ReplyDelete
  5. Salam Bae :)
    shida blogwalking kepada peserta-peserta GA shida.
    Rasa sayu juga baca luahan hati bae..mudah-mudahan ada jalan utk puasa bersama kat kampung tu. Shida juga risau jika mak sorg2 kat kmpg tu lg2 dibulan puasa. Selalu call mak tanya khabar k :) Take care & terima kasih sudi join Giveaway Raya Bersama SRB <3

    ALL THE EBST!

    ReplyDelete
  6. Senarai Pemenang dah keluar ya :)
    Boleh semak, Tahniah kepada semua peserta!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers