Ad Code

REKA BENTUK DALAMAN KINI BOLEH DIMILIKI OLEH SEMUA RAKYAT MALAYSIA HANYA DENGAN BUKU IDW DESIGN COLLECTION

Assalamualaikum semua

Reka bentuk dalaman lebih daripada sekadar menghias dan kadang kita tak memahami betapa pentingnya reka bentuk hiasan rumah. Ia buka sekadar hanya pemilihan kain dan warna yang sesuai tau. Namun kini, dah ramai yang sedar akan pentingnya sesebuah ruangan di rumah dan menyerahkannya pada yang pakar, demi sebuah rumah impian. Rekaan dan hiasan dalaman rumah adalah sebuah proses yang untuk pengubahsuai ruangan dengan efisyen dan menjadikannya lebih baik. Pakar di dalam bidang ini akan menguruskan ruangan yang ada dan mengintervensikan ruangan tersebut dengan lebih baik bagi memenuhi keperluan pengguna. Pereka hiasan merupakan pakar yang bertanggungjawab untuk reka bentuk rumah atau pejabat mengikut keperluan dan kehendak kita sebagai pelanggan dan mengoptimumkan setiap ruangan sebaiknya. Terdapat beberapa cabaran yang menjadikan pereka bentuk dalaman mengembangkan profesion mereka di bidang ini dan ini adalah cara mereka meningkatkan kualiti hidup.


Saya memang zero knowledge tentang rekaan dan hiasan di dalam rumah, jadi saya perlukan rujukan yang lengkap untuk saya ubahsuai rumah nanti. Buku IDW Design Collection ni bertepatan dengan apa yang saya perlukan. Rekaan untuk pelbagai ruangan di dalam rumah, ruang solat pun ada tau, siap dengan ukuran. Paling best, jenis cat dan warna cat pun IDW bagi kod cat sekali, memang beruntung siapa yang beli buku ni. Harga yang ditawarkan semestinya jauh lebih murah dari isi kandungan buku. Untuk pelajar hiasan dalaman, kontraktor yang terlibat dengan ubah suai rumah, buku ini adalah untuk anda. kalau tak beli, serius rugi teruk!!! Jom beli sekarang...


Cabaran dalam Membangun IDW

IDW Design & Build (IDW) ditubuhkan pada tahun 2007 oleh Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah sebagai perniagaan permulaan di syarikat dalaman dan pengubahsuaian ketika kedua-duanya berumur 21 tahun. Mereka lulusan Diploma Pengajian Hiasan Dalaman diikuti dengan Degree dalam Interior Architecture dan diakhiri dengan Master of Science Facilities Management. Syarikat mereka mula-mula di dorong setelah menerima tawaran untuk merancang dan mengubahsuai sebuah banglo yang berharga RM1.1 juta. Pada usia 24 tahun, kedua-dua pengasas IDW menerima satu lagi projek besar untuk merancang sebuah kolej berharga RM1.7 juta. Memerlukan satu tahun untuk proses penyelesaian. Disebabkan faktor umur yang masih muda dan kurang berpengalaman, kedua-dua pengasas sering ditipu oleh kontraktor dan menghadapi masalah hutang. Semenjak itu, mereka tekad menyambung pelajaran di peringkat Master di sampaing menguruskan Syarikat IDW. Lokman Hakim, Pengarah Lembaga IDW, pernah gagal di dalam salah satu subjek kerana terlalu komited pada IDW. Kedua-dua pengasas sering berhadapan dengan kontraktor licik yang mengambil kesempatan dan mereka akhirnya terpaksa menanggung kerugian. Kedua mereka berkahwin pada tahun 2012, dan masih bersama-sama menghadapi cabaran dalam membina empayar IDW.


Tragedi Kebakaran

Kemalangan tragis kebakaran telah membuka minda Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah untuk mencipta versi warisan IDW yang lebih kuat. Pada tahun 2017, tragedi kebakaran yang hampir meragut nyawa berharga Lokman Hakim dan keluarganya ketika mereka tinggal di rumah percutian mereka di New Zealand. Sejak saat itu, kedua-duanya menjadi pendorong kuat untuk mendidik dan mengembangkan pasukan mereka lebih kuat daripada sebelumnya dalam meneruskan legasi perniagaan IDW. Mereka bertekad untuk membantu 1 juta pemilik harta tanah untuk mendapatkan rumah impian mereka yang dilengkapi dengan keindahan dan kesempurnaan.

Fenomena COVID

Tahun 2020 kita semua dikejutkan dengan fenomena COVID-19, penyebaran virus dengan cepat ini telah menyebabkan seluruh dunia lockdown di rumah. Dengan minda mentaliti yang siap dalam menghadapi cabaran futuristik, Lokman Hakim, Rabiatul Adawiyah dan pasukan IDW cukup siap menghadapi setiap keadaan. IDW Mengalihkan fokus utama mereka, menganalisis setiap kemungkinan cara yang tidak dapat diramalkan dan bersiap-siap untuk melakukan usaha tertinggi dalam memberikan yang terbaik. Oleh kerana Perintah Kawalan Pergerakan (MCO), banyak pemilik rumah merasakan bahawa mereka memerlukan rumah yang lebih baik untuk keselesaan dan kebahagiaan. Dengan permintaan yang tinggi untuk memperindah setiap pemilik rumah, IDW menjadi pelopor dalam merancang tempat yang selesa untuk bekerja, belajar dan menghabiskan masa bersama keluarga. IDW 'New Normal' ini mengilhami koleksi buku pertama mereka yang berjudul IDW Design Collection dalam membantu lebih banyak pemilik rumah mendapatkan rumah impian mereka.


Perkhidmatan dan Bayaran Eksklusif yang Perlu Dibayar

Sebagai pereka dalaman yang dipercayai, IDW berjaya merancang dan membina setiap kawasan rumah untuk kelihatan mewah dalam setiap pelaksanaan projek. Keberkesanan IDW dalam merealisasikan reka bentuk yang sesuai dengan pilihan setiap pelanggan membuktikan bahawa setiap pelaburan yang dibuat bernilai dengan hasil yang diterima. Lebih-lebih lagi, IDW berusaha sebaik mungkin dalam memberi kesedaran kepada setiap pemilik rumah untuk memahami gaya dan pilihan dengan reka bentuk yang berkualiti untuk penyelarasan gaya hidup. Walaupun perkhidmatan reka bentuk IDW bermula hanya pada RM6,000 tapi ia tidak membataskan pelanggan untuk memilih IDW sebagai pereka bentuk rumah idaman mereka. Dengan pelancaran Koleksi Reka Bentuk IDW pada tahun 2021, IDW berusaha sebaik mungkin untuk menjadikan impian setiap pemilik rumah menjadi kenyataan dengan harga yang berpatutan yang boleh dimiliki oleh sesiapa sahaja. Buku ini menawarkan 200 reka bentuk eksklusif dengan setiap elemen dan gaya untuk setiap kawasan yang terdapat di dalam rumah, lengkap dengan lukisan terperinci, reka bentuk 3D dan rujukan konsep untuk sumber inspirasi mereka dalam membina rumah impian mereka.


DAPATKAN "PLUG & PLAY" INTERIOR DESIGN BOOK PERTAMA DI MALAYSIA SEKARANG!
RAYA PROMO RM 397 (HARGA ASAL: RM2897)

Untuk maklumat lanjut layari :

WEBSITE

FACEBOOK

INSTAGRAM

#bestinteriordesigninmalaysia #houseinteriordesigninmalaysia #interiordesigninmalaysia #interiordesigninselangor #interiordesigninshahalam #idwdesign&build #interiordesignkualalumpur #interiordesignfirminmalaysia #topinteriordesigninmalaysia #topinteriordesigninselangor #topinteriordesigninshahalam #homeinteriordesign #minimalisthousedesign #modernhouseinterior #bohoroomdecor #bohemiandecor #contemporaryinteriordesign #houseinteriordesigninselangor #aestheticbedroom #livingroomdesign #bedroominteriordesign #freeinteriordesign #Interiordesignbumiputra #outdoordecor #bestinteriordesigninmalaysia #houseinteriordesigninmalaysia #interiordesigninmalaysia #interiordesigninselangor #interiordesigninshahalam #idwdesign&build #interiordesignkualalumpur #interiordesignfirminmalaysia #topinteriordesigninmalaysia #topinteriordesigninselangor #topinteriordesigninshahalam #homeinteriordesign #minimalisthousedesign #modernhouseinterior #bohoroomdecor #bohemiandecor #contemporaryinteriordesign #houseinteriordesigninselangor #aestheticbedroom #livingroomdesign #bedroominteriordesign #freeinteriordesign #Interiordesignbumiputra #outdoordecor

Post a Comment

26 Comments

 1. IDW ni selalu nampak iklannya dalam sponsored post dalam facebook dan sis rasa design dia memang cantik sangat. Kalau rumah sis pun kena ubahsuai dekorasi....sis pun suka. Sentuhan dekorasi IDW memang 'magic'

  ReplyDelete
  Replies
  1. serius cantik2 design IDW, rambang mata tengok semua design

   Delete
 2. Wow..............this is a good service. Would like to check in out. Thank you for sharing your review and this information.

  ReplyDelete
 3. Dulu memang suka tengok buku macam ni sambil berangan, tengok isi kandungan buku ni pun menarik sangat sebab kita dapat ubah suai dan deko rumah ikut yang disarankan jika kita sendiri tak ada ide nak buat. Bagusss

  ReplyDelete
 4. terbaik la diorang ni kan. suka la tengok deko2 macam ni. kalau nk nampak mewah..kena siapkan duit lebih sikit..hehe

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul siapkan duit je la. haha tapi design semua cun

   Delete
 5. Interestin-nya belajar buat interior design untuk rumah sendiri. Seronok juga kan, boleh la adjust ikut minat dan taste kita sendiri.

  ReplyDelete
 6. Dia punya bulu tu besar dan tebal, kalau dapat kat Sis, memang Sis belek tenung laaa semua idea ID dia, hahahaha suka tengok dan tiru hehehe

  ReplyDelete
  Replies
  1. bulu pun boleh sis haha.. ha buku tebal tapi ada qr code sis

   Delete
 7. Nama founder sama ngan nama penuh Ruby. Hehehe. ID ni memang bagus kalau kita upah mereka. Kurang stress dan kita tak la membeli bahan tapi akhirnya tak buat. Saya lebih suka upah ID dan kerja jalan. Kita bayar dan kontraktor faham apa nak buat. Nanti masuk rumah pon happy. Hahaha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul, kita takyah pikir banyak benda bila upah ID

   Delete
 8. Best dapat buku id ni. Kita boleh dapat inspirasi dalam mendeko rumah dengan citarasa sendiri

  ReplyDelete
 9. Wow.. Bagus la ada ID book like this.. Not easy to find a good one ya... Mcm my first experience, perah otak nak fikir designs.. With this, at least dpt ilham and reference kan...

  ReplyDelete
 10. oh my god i am so in love with this revolutionary idea! i was coincidentally looking for an interior design firm and this came just in time. gonna check them out now!

  ReplyDelete
 11. Chun Chun I am going to move out soon! Was thinking about the interior design or such, now I can have a look up on IDW, hope I can find my dream design soon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. hope everything goes well with your house ID

   Delete
 12. cantiknya lepas deco. nampak macam rumah orang kaya gituuu

  ReplyDelete
 13. Wahhh bestnya ada buka reka dalaman ni hehehe kita memang suka bab deko dan juga ubah suai rumah hehehehe bila nak shopping lagi ni hurmmm..

  ReplyDelete