STAYCATION JOHOR - HOTEL REVIEW - TRINIDAD HOTEL PUTERI HARBOUR

Image
Assalamualaikum semua Balik dari Batam, saya dan beberapa kawan decide untuk menginap satu malam di Johor. Dah lama jugak tak staycation di Johor, dah alang-alang kan, so why not? Kami turun di Tanjung Pengelih, terus ke Laman Desaru Bistro untuk lunch. Korang boleh baca review makanan di Laman Desaru Bistro kat facebook saya ye. Ni antara menu yang kami makan haritu. Banyak jugak menu yang disediakan. Laman Desaru Bistro menyediakan pelbagai jenis makanan seperti Ala Carte Thailand, Punjabi, Western, Nasi Padang dll. Next time kalau ke sini lagi nak try Punjabi cuisine kat sini. Lepas tu, kami terus ke Puteri Harbour. Kami menginap di TRININAD SUITES PUTERI HARBOUR . Hotel ni sangat dekat dengan Terminal Puteri Harbour, kalau korang nak ke Batam or dari Batam, sangat recommended untuk stay kat sini. Hari yang saya menginap ada 2 biji bas baru datang dari Batam menginap di hotel ni. Lokasi sangat strategik, berbanding tahun sebelum covid, sekarang Puteri Harbour pun dah happenin

GIVEAWAY RAYA BERSAMA SHIDA REDZUAN BLOG

Assalamualaikum semua

Giveaway dari kak Shida. Click banner to join.

"Perasaan menyambut bulan Ramadhan dan Syawal yang bakal tiba tidak lama lagi."

Bulan Ramadhan Bulan Mulia,
Sayu Hati Tanpa Keluarga,
Tak Lama Lagi Kita Berpuasa,
Moga Keluarga Dapat Bersama.

Perasaan nak sambut bulan Ramadhan dan Syawal tahun ni bercampur baur. Rasa happy sebab tahun pertama nak berpuasa bersama suami dalam masa yang sama sedih sebab dah lama tak jumpa mak, dan potensi untuk berpuasa dengan mak pun macam tipis je. Risau pun ye jugak, sebab mak seorang diri di kampung, faham-fahamlah orang tua, taknak tinggal kampung halaman. Setiap kali Ramadhan, terus ingat pada arwah ayah, sayu hati ini, ayah pergi menghadap Pencipta bulan Syaaban, saat kita dah semakin hampir dengan Ramadhan. Apapun semua perasaan ini tak dapat dibandingkan dengan perasaan penuh syukur pada Allah, atas semua kurniaanNya. Moga-moga kita dapat bertemu Ramadhan dan Syawal tahun ini. Aamiin

Selamat datang Ramadhan!

Comments

  1. Good Luck Bae Roslan, OM datang dari segmen yang sama.

    http://www.ombakbergigi.com/2021/03/giveaway-raya-bersama-shida-radzuan-blog.html

    ReplyDelete
  2. Selamat berjaya. Siap berpantun.

    ReplyDelete
  3. Good luck dear🌹🌹
    Selamat menyambut bulan Ramadhan al mubarak tak lama lagi🌹🌹

    ReplyDelete
  4. singgah dri GA yg sama..goodluck!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2021/03/giveaway-raya-bersama-shida-radzuan-blog.html

    ReplyDelete
  5. Salam Bae :)
    shida blogwalking kepada peserta-peserta GA shida.
    Rasa sayu juga baca luahan hati bae..mudah-mudahan ada jalan utk puasa bersama kat kampung tu. Shida juga risau jika mak sorg2 kat kmpg tu lg2 dibulan puasa. Selalu call mak tanya khabar k :) Take care & terima kasih sudi join Giveaway Raya Bersama SRB <3

    ALL THE EBST!

    ReplyDelete
  6. Senarai Pemenang dah keluar ya :)
    Boleh semak, Tahniah kepada semua peserta!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

CARA APPLY PERMIT ONLINE HIKING GUNUNG ANGSI, NEGERI SEMBILAN I BAEROSLAN

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers