APA PERLU BUAT SETELAH KEMASKINI APLIKASI MY SEJAHTERA UNTUK PENDAFTARAN VAKSIN COVID 19

Image
Assalamualaikum semua Harini Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yasin yang lebih dikenali sebagai Abah Din menerima suntikan pertama Vaksin Covid 19 Pfizer-BioNTech menjadikan beliau rakyat pertama menerika suntikan itu. Kita sebagai rakyat Malaysia, sudahkah kita menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat dengan mendaftar menerima vaksin? Kredit gambar : Berita Harian Untuk menerimna vaksin covid 19 korang perlu mengemaskini aplikasi my sejahtera di telefon pintar korang. Hanya dengan 10 langkah mudah, pengguna aplikasi my sejahtera boleh membuat permohonan vaksin covid 19. Saya sediakan 10 langkah mudah untuk pengguna Android. LANGKAH 1 Langkah pertama buka aplikasi My Sejahtera korang kemudian tekan butang "CLOSE" dibahagian atas sebelah kanan. Kemudian satu tetingkap kemaskini "UPDATE" muncul pada screen. Tekan butang UPDATE. LANGKAH 2 Setelah proses kemaskini "UPDATE" selesai. ulang langkah satu (1) kemudian ikon "Covid-19 Vaccination&quo

WORDLESS WEDNESDAY - 7 ROLLER COASTER PALING MENCABAR DI DUNIA

Assalamualaikum semua

Saya pernah naik roller coaster di Genting Highland dan itulah yang pertama dan terakhir, tobat taknak naik lagi lah. Jom kita tengok 7 roller coaster di dunia.

KINGDA KA SOX FLAGS GREAT ADVENTURE, JACKSON, NEW JERSEY, AMERIKA SYARIKAT

STEEL DRAGON 2000, NAGASHIMA SPA LAND, NAGASHIMA,MIE, JEPUN

EEJANAIKA, FUJI-Q HIGLAND, FUJIYOSHIDA, YAMANASHI, JEPUN


TOP THRILL DRAGSTER, CEDAR POINT, SANDUSKY, 
OHIO, AMERIKA SYARIKAT

MILLENNIUM FORCE, CEDAR POINT, SANDUSKY, 
OHIO, AMERIKA SYARIKAT

TITAN, SIX FLAGS OVER TEXAS, 
TEXAS, AMERIKA SYARIKAT

FUJIYAMA, FUJI-Q HIGLAND, FUJIYOSHIDA, 
YAMANASHI, JEPUN

Korang pernah naik roller coaster? Kongsikan di komen.

Gambar : Sumber Google

Comments

  1. Rawlins pun sejenis penakut. First time naik roller coaster adalah masa orientasi @ universiti. Menangis naik - tapi bila turun, beratur lagi sebab suka rasa 'adrenalin rush' tu. Tapi nangis lagi masa naik hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita last naik kat genting tu. pastu tobat taknak lagi hahaha

      Delete
  2. rasanya mmg tak lah utk naik..gayat sia..naik tangga tinggi sket pon gayat..ade pengsan terus hahah

    ReplyDelete
  3. so far rasanya tak penah lagi naik roller coaster dan tak rsa nak pun. hahaah khai ni jenis overthinking nanti fikir bukan-bukan pulak!

    ReplyDelete
  4. Pernah naik kat Genting 2 jenis roller coaster, kt Times Square dn dulu kat KL plaza. Tkot2 naik jugak dulu.

    ReplyDelete
  5. Ya ampun semuanya gerun.. biarlapun x adventures.. sejenis takut dengan ketinggian mmg x berani nak cuba haha

    ReplyDelete
  6. Ko update le banyak mana pun roller coasternya, memang tak laaa Sis ko naik oiii... hahahahah seriauu ...

    ReplyDelete
  7. Tengok roller coaster dia menggerunkan sungguh. Tak berani nak naik. Pening kepala tak sudah lepas naik

    ReplyDelete
  8. all these look crazy. i will never have the courage to try any of them!

    ReplyDelete
  9. Perghhh, Nell memang suka naik roller coaster but at the same time, takut juga.. if menjerit memang tak ingat dunia,, but that the best part sebenarnya... lepaskan semuanya don't tahan or malu, else, i will turn pale (learn from my past experience :) ) Antara yang best, roller coaster di Everland, Disneyland Paris, USS.

    ReplyDelete
  10. Tidak!!! I is takut!!! Seriously Bae... Tini memang takut bebeno... naik roller coaster budak-budak yang kat Genting tu pun dah menggigil kepala lutut sampai time turun tu... oh no, no no no... memang idok le teman nak naik roller coaster... hehehehe...

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SEHARIAN DI GUNUNG BEREMBUN JELEBU DAN AIR CRASH YANG TAK KESAMPAIAN