PENGALAMAN GUNA PRODUK CETAPHIL BAGI KEMPEN #CETAPHILAMBASSADOR

Image
Assalamualaikum semua Penjagaan kulit yang paling asas adalah membersihkan dan mencuci muka untuk menghilangkan kotoran, peluh dan mekap pada lapisan luar kulit. Memilih pencuci muka yang terbaik bergantung pada kondisi kulit kita. Sebelum membuat pemilihan, adalah lebih baik kalau kita tau serba sedikit tentang kesan pelbagai tekstur dan bahan yang terdapat dalam pencuci muka/pencuci muka. Kalau kulit muka korang jenis kulit kering, cari pembersih yang tidak berbuih dan mempunyai agen penghidratan seperti asid hyaluronik atau ekstrak aloe vera. Untuk kulit muka kombinasi dan berjerawat, cari pembersih jenis gel dengan bahan seperti pengelupasan kimia seperti AHA dan BHA. Jika korang make-up, membersihkan wajah dengan cleanser jenis minyak (oil cleanser) adalah lebih berkesan untuk menanggalkan segala kotoran. Jenama Cetaphil, dipercayai oleh ramai orang yang mempunyai kulit sensitif dan bermasalah. Cetaphil ialah satu jenama yang menyasarkan produknya untuk kulit sensitif. Produk me

WORDLESS WEDNESDAY - 7 ROLLER COASTER PALING MENCABAR DI DUNIA

Assalamualaikum semua
Saya pernah naik roller coaster di Genting Highland dan itulah yang pertama dan terakhir, tobat taknak naik lagi lah. Jom kita tengok 7 roller coaster di dunia.

KINGDA KA SOX FLAGS GREAT ADVENTURE, JACKSON, NEW JERSEY, AMERIKA SYARIKAT

STEEL DRAGON 2000, NAGASHIMA SPA LAND, NAGASHIMA,MIE, JEPUN

EEJANAIKA, FUJI-Q HIGLAND, FUJIYOSHIDA, YAMANASHI, JEPUN


TOP THRILL DRAGSTER, CEDAR POINT, SANDUSKY, 
OHIO, AMERIKA SYARIKAT

MILLENNIUM FORCE, CEDAR POINT, SANDUSKY, 
OHIO, AMERIKA SYARIKAT

TITAN, SIX FLAGS OVER TEXAS, 
TEXAS, AMERIKA SYARIKAT

FUJIYAMA, FUJI-Q HIGLAND, FUJIYOSHIDA, 
YAMANASHI, JEPUN

Korang pernah naik roller coaster? Kongsikan di komen.

Gambar : Sumber Google

Comments

  1. Rawlins pun sejenis penakut. First time naik roller coaster adalah masa orientasi @ universiti. Menangis naik - tapi bila turun, beratur lagi sebab suka rasa 'adrenalin rush' tu. Tapi nangis lagi masa naik hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita last naik kat genting tu. pastu tobat taknak lagi hahaha

      Delete
  2. rasanya mmg tak lah utk naik..gayat sia..naik tangga tinggi sket pon gayat..ade pengsan terus hahah

    ReplyDelete
  3. so far rasanya tak penah lagi naik roller coaster dan tak rsa nak pun. hahaah khai ni jenis overthinking nanti fikir bukan-bukan pulak!

    ReplyDelete
  4. Pernah naik kat Genting 2 jenis roller coaster, kt Times Square dn dulu kat KL plaza. Tkot2 naik jugak dulu.

    ReplyDelete
  5. Ya ampun semuanya gerun.. biarlapun x adventures.. sejenis takut dengan ketinggian mmg x berani nak cuba haha

    ReplyDelete
  6. Ko update le banyak mana pun roller coasternya, memang tak laaa Sis ko naik oiii... hahahahah seriauu ...

    ReplyDelete
  7. Tengok roller coaster dia menggerunkan sungguh. Tak berani nak naik. Pening kepala tak sudah lepas naik

    ReplyDelete
  8. all these look crazy. i will never have the courage to try any of them!

    ReplyDelete
  9. Perghhh, Nell memang suka naik roller coaster but at the same time, takut juga.. if menjerit memang tak ingat dunia,, but that the best part sebenarnya... lepaskan semuanya don't tahan or malu, else, i will turn pale (learn from my past experience :) ) Antara yang best, roller coaster di Everland, Disneyland Paris, USS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh tak berani la nak naik kat oversea yang malaysia pun dah kecut perut haha

      Delete
  10. Tidak!!! I is takut!!! Seriously Bae... Tini memang takut bebeno... naik roller coaster budak-budak yang kat Genting tu pun dah menggigil kepala lutut sampai time turun tu... oh no, no no no... memang idok le teman nak naik roller coaster... hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kalau roller coaster budak2 okay la haha

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

CARA APPLY PERMIT ONLINE HIKING GUNUNG ANGSI, NEGERI SEMBILAN I BAEROSLAN

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers