TIPS RANCANG BERSARA AWAL DENGAN ILEARNFROMCLOUD.COM

Image
Assalamualaikum semua Situasi Covid19 yang melanda kini telah menghadkan pelbagai aktiviti kita diseluruh dunia termasuklah menimba ilmu. Namun, dengan bantuan teknologi, kita masih dapat belajar, semuanya bergantung pada diri sendiri. Luasnya ilmu tidak hanya terhad pada pembelajaran di sekolah. Terdapat pelbagai platform eLearning yang boleh kita pilih bagi meningkatkan kemahiran diri. Memperkenalkn ILearnFromCloud.com adalah platform pembelajaran sosial yang direka untuk membantu korang bagi memperoleh kemahiran yang akan mendapat permintaan tinggi pada masa akan datang. Setiap orang mempunyai kemampuan belajar yang berbeza-beza, terutama di bidang yang mempunyai kepakaran dan pengalaman yang terhad. Tidak seperti laman web eLearning lain yang menyediakan kursus dalam talian, pembelajaran melalui ILearnFromCloud.com membawa kaedah yang paling berkesan untuk belajar, iaitu adalah dengan memiliki seseorang di sisi, membimbing kita di setiap langkah, dan mengarahkan ke arah yang betul

WORDLESS WEDNESDAY - 7 ROLLER COASTER PALING MENCABAR DI DUNIA

Assalamualaikum semua

Saya pernah naik roller coaster di Genting Highland dan itulah yang pertama dan terakhir, tobat taknak naik lagi lah. Jom kita tengok 7 roller coaster di dunia.

KINGDA KA SOX FLAGS GREAT ADVENTURE, JACKSON, NEW JERSEY, AMERIKA SYARIKAT

STEEL DRAGON 2000, NAGASHIMA SPA LAND, NAGASHIMA,MIE, JEPUN

EEJANAIKA, FUJI-Q HIGLAND, FUJIYOSHIDA, YAMANASHI, JEPUN


TOP THRILL DRAGSTER, CEDAR POINT, SANDUSKY, 
OHIO, AMERIKA SYARIKAT

MILLENNIUM FORCE, CEDAR POINT, SANDUSKY, 
OHIO, AMERIKA SYARIKAT

TITAN, SIX FLAGS OVER TEXAS, 
TEXAS, AMERIKA SYARIKAT

FUJIYAMA, FUJI-Q HIGLAND, FUJIYOSHIDA, 
YAMANASHI, JEPUN

Korang pernah naik roller coaster? Kongsikan di komen.

Gambar : Sumber Google

Comments

  1. Rawlins pun sejenis penakut. First time naik roller coaster adalah masa orientasi @ universiti. Menangis naik - tapi bila turun, beratur lagi sebab suka rasa 'adrenalin rush' tu. Tapi nangis lagi masa naik hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita last naik kat genting tu. pastu tobat taknak lagi hahaha

      Delete
  2. rasanya mmg tak lah utk naik..gayat sia..naik tangga tinggi sket pon gayat..ade pengsan terus hahah

    ReplyDelete
  3. so far rasanya tak penah lagi naik roller coaster dan tak rsa nak pun. hahaah khai ni jenis overthinking nanti fikir bukan-bukan pulak!

    ReplyDelete
  4. Pernah naik kat Genting 2 jenis roller coaster, kt Times Square dn dulu kat KL plaza. Tkot2 naik jugak dulu.

    ReplyDelete
  5. Ya ampun semuanya gerun.. biarlapun x adventures.. sejenis takut dengan ketinggian mmg x berani nak cuba haha

    ReplyDelete
  6. Ko update le banyak mana pun roller coasternya, memang tak laaa Sis ko naik oiii... hahahahah seriauu ...

    ReplyDelete
  7. Tengok roller coaster dia menggerunkan sungguh. Tak berani nak naik. Pening kepala tak sudah lepas naik

    ReplyDelete
  8. all these look crazy. i will never have the courage to try any of them!

    ReplyDelete
  9. Perghhh, Nell memang suka naik roller coaster but at the same time, takut juga.. if menjerit memang tak ingat dunia,, but that the best part sebenarnya... lepaskan semuanya don't tahan or malu, else, i will turn pale (learn from my past experience :) ) Antara yang best, roller coaster di Everland, Disneyland Paris, USS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh tak berani la nak naik kat oversea yang malaysia pun dah kecut perut haha

      Delete
  10. Tidak!!! I is takut!!! Seriously Bae... Tini memang takut bebeno... naik roller coaster budak-budak yang kat Genting tu pun dah menggigil kepala lutut sampai time turun tu... oh no, no no no... memang idok le teman nak naik roller coaster... hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kalau roller coaster budak2 okay la haha

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

Followers