12 IDEA REKAAN ROTI JALA JELITA VIRAL

Image
Assalamualaikum semua Saya suka tengok hiasan untuk roti jala jelita yang viral sangat sekarang menggantikan kek di hari jadi atau apa-apa sambutan keraian. Posting facebook ini di kongsi oleh Puan Fairus Yus , yang mana semuanya adalah hasil air tangan beliau. Bukan mudah nak cari idea kan, pembuat roti jala mesti kreatif dalam hiasan dan gabungan warna roti jala agar tampak lebih menarik. Saya kongsikan 10 rekaan roti jala jelita untuk korang, mana tau ada yang nak cuba buat kan. Boleh juga dapat kan ilham dari hasil karya orang lain. Tapi bukan tiru bulat-bulat lepas tu claim pulak rekaan sendiri. NO... NO.....NO...... Jangan buat macam tu tau. Kesian tuan punya idea mengerah otak untuk hasilkan rekaan yang kebabom. Gittewww Cantik kan semua rekaan roti jala ni? Tak nampak macam roti jala, nak makan pun macam rasa sayang pulak hehe. Sangat-sangat kreatif pada mereka yang hasilkan roti jala ni, yang menariknya, tulisan ucapan Happy Birthday, semuanya dari roti jala tau. Pada yang be

PROMOSI GILER GILER SALES #MYCOOKINGSTORY BERBAKI 4 HARI LAGI

Assalamualaikum semua

Kalau korang peminat kitchenware, korang mesti tau tentang #mycookingstory atau lebih mudah disebut MCS yang kini hangat diperkatakan. Manalah MCS tak viral, jual barangan premium tapi harga sangatlah murah. Saya suka guna istilah barangan kayangan dengan harga marhaen. Serius tau korang, rasa macam MCS ni buat amal jariah je, bagi harga promosi murah sangat-sangat, lepas tu siap tawarkan PERCUMA PENGHANTARAN. Dasyat betul lah.

Bermula dari 23 November, pihak #mycookingstory adakan GILER GILER SALE sehingga 31 Disember 2020. Berbaki 4 hari lagi, sangatlah rugi kalau korang tak beli set yang ditawarkan oleh MCS sebabnya semua barangan ada diskaun extra 10% jika korang guna promo code MCSBAE sebelum checkout di www.mycookingstory.com

Jom tengok antara koleksi GILER GILER SALE #MYCOOKINGSTORY.


Ini adalah set paling bestseller. Asalnya saya terjebak dengan MCS sebab tengok Ena hidangkan spagetti dengan mangkuk ni. Memang cantik sangat dan semestinya harga tak masuk akal. Dua mangkuk ni harga asal RM228 tapi MCS buat promosi cuma RM38 je, dibagi pulak penghantaran percuma. Baik hati sungguh la MCS ni kan.

Yang bestnya produk kaca di MCS ni adalah diperbuat daripada kaca borosilikat yang mana tahan panas. Jadi kesemua mangkuk yang dijual di MCS ni selamat digunakan untuk oven, microwave dan juga freezer. Kaca borosilikat ni boleh tahan panas sehingga 380 darjah celsius tau dan ianya kaca yang tiada toksik serta tiada reaktif. Kalau orang yang biasa beli mangkuk-mangkuk kaca ini adalah ciri-ciri penting sebelum nak beli barangan seperti ni. Dan yang paling best sekali, dah tentulah mudah nak cuci terutamanya kalau kita masak makanan berminyak macam rendang kan, kaca borosilikat ni adalah jenis yang mudah untuk dicuci. 

Ni contoh je, kawan yang dah beli bagi gambar. Kemain happy dia. Cantik je hidangan masa hari raya nanti


Satu lagi produk yang ada dalam GGS dari #mycookingstory adalah double wall vacuum flask. Termos ni ada dua botol dalam 1 set iaitu 750ml dan 500ml. Design dia cantik sangat, jadi kalau nak bawak pi travel terumatanya untuk mak-mak tu kan, senang bawak yang ni nak buat susu ke apa. Lagi satu yang best vacuum flask ni bahagian bawah tu jenis non slip, jadi tak mudah jatuh.


Neovent storage container ni pun best tau. Bahagian kaca tu dah semestinya daripada kaca borosilikat. Mudah kalau bawak bekal, nanti masa lunch panaskan je terus dalam microwave kat office. Dalam 1 set ni ada 3 saiz iaitu 1L + 0.82L dan 0.52L. Boleh la leta nasi sebekas, lauk satu bekas, dan sayur sebekas. Memang complete set yang wajib korang beli.



Fancy glass ni elok jugak kalau kita beli simpan kat rumah kan, manatau ada tetamu mai nanti boleh hidang puding ke dalam ni, nampak la menu hidangan kita tu standard hotel hahahahaha Ada dua jenis fancy glass ni. Memang rugi korang tak grab weh.

Sempat lagi nak beli ni. Pi beli lekaihhhhh!!! Jangan lupa tau promo code MCSBAE atau klik ja link ni >>> MY COOKING STORY





Comments

  1. Ouh so there are only 4 days left. Thanks for the reminders. Will check them out right now and of course I will not be forgetting to use the discount code that you have provided. Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. definitely worth to buy, got extra 10% some more

      Delete
  2. Wah boleh la Yaya beli ni memang berbaloi sangat harga tu setanding dengan kualitinya yang premium! Berkenan sangat mangkuk kaca tu. Thanks for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaya beli guna link atas tu atau masukkan promo code MCSBAE nanti ada extra 10%

      Delete
  3. gaji tak masuk lagi..tengok esok macam mana hihi..kalau sempat bolehlah grab..mcm elok jer buat hidangan untuk raya kan..ekeke..tp kalau ada penutup yang mangkuk 2 bahagian tu lagi best

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha itulah..takda penutup yang. saya beli jenis lain 2.5L ada penutup. kalau nak tau yang mana boleh contact tau

      Delete
  4. Four days to go? Wow.......we need to hurry up. Thank you for sharing this information.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perfect gift for our mothers, so hurry and buy them too

      Delete
  5. murahnya..alamak dah nak habis sale die..macam mana kita tak tahu ni. nak jenguk la kejap lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lupa checkout guna MCSBAE, nanti ada extra 10% discount

      Delete
  6. Ye sis da beli macam2 jugak kat sini. Puas hati sebab murah dan berbaloi..sape nk bg wei rege 400 dpt rm30. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. Kak bell lagilah suka masak wajib beli haha

      Delete
  7. Tak mau tengok! Bahaya! (Sambil klik dua barang dari MCS)

    Kan dah cakap bahaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha I hari2 refresh MCs website and checkout items..matilanakkk haha

      Delete
  8. Kita hari-hari nampak promosi My Cooking Story ni ikut memang nak beli sangat murah dan bebaloi lah tengok produk berkualiti hehehe kena dapatkan juga ni habis lah gaji bulan ni wakakkaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat beli maha, promosi tinggal 3 Hari je ni..

      Delete
  9. Berbaloi gilerr beli ni, Sis dah ada 6 set dah hahahaha.. berguna snagat time nak menghidang bila masak banyak kannn...

    ReplyDelete
  10. i have so many sets of this now... lol... crazy sales making me crazy too

    ReplyDelete
    Replies
    1. worth buying all the items during giler giler sales

      Delete
  11. oh wow these items are really cheap. heading to their website now to check them out!

    ReplyDelete
  12. Mana tak rambang mata tengok promosi2 dari MyCookingStory ni.. terbaik la promo2 dia, sesuai pun dengan namanya Giler Giler Sales :)

    ReplyDelete
  13. Memang giler-giler sale dia. Rambang mata tengok ni. Banyak betul diskaun dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak sangat. kita jadi rambang mata nak beli

      Delete
  14. Memnag rambang mata masuk sini. Nad dh beli bebrapa item juga.. Geram je.. Sebba murah2.. Hahaha.. Bestnya bekas boleh masuk dlm microwave dan petia ais

    ReplyDelete
  15. Omg menarik nya sale mcs ni. Banyak diskaun harga tu, daripada rm200++ turun sampai rm38!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpa. mangkuk ni besar dan kaca dia tebal

      Delete
  16. Murah dan berbaloi produk ni. Harga jauh murah dari pasaran

    ReplyDelete
  17. Haha dah ada semua koleksi ni dan memang berbaloi beli semua ni dan i oaling suka neovent set tu

    ReplyDelete

  18. Izin promo ya Admin^^

    Bosan gak tau mau ngapain, ayo buruan gabung dengan kami
    minimal deposit dan withdraw nya hanya 15 ribu rupiah ya :D
    Kami Juga Menerima Deposit Via Pulsa
    - Telkomsel
    - GOPAY
    - Link AJA
    - OVO
    - DANA
    segera DAFTAR di WWW.AJOKARTU.COMPANY ....:)

    ReplyDelete
  19. Lepasni makin rajin lah die masak da ada mcs cookware hehe

    ReplyDelete
  20. Oh wow! i like their kitchenware semua nampak exclusive and also very reasonable price.

    ReplyDelete
  21. Yeah kita pun dah ada produk MCS walaupun haail dari menang GA, memang ushar dah banyak peralatan masak MCS yang best berkualiti dijual dengan harga berpatutan...love sangat

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers