NUKILAN BAE - MY PIECES HEART

Image
Assalamualikum semua Nukilan kali ini adalah antara koleksi poems saya. Sebenarnya saya jarang menghasilkan puisi dalam bahasa english sebabnya penguasaan bahasa untuk saya berpuisi lebih kepada bahasa ibunda. Sesekali cuba untuk menghasilkan kelainan dalam berpuisi. Jika ada kesalahan tatabahasa harap dimaafkan hehe Sumber : Google My Pieces Heart ‘We are Just Friend’ Has Slide, Like I Expected It Would, Everything Is Just In Place, And Hits Me On Time. A Friend Of Mine Once Said, 'Delay Aren't Denials', I Can See Clearly Now, As An Expiry Never Wait, Separation Never Late, Karmic Cycle Keeps Changing, No Matter How Hard You Trying. My Pieces Heart, Just A Literal Separation, After A Lesson Plays Their Part, Makes Us Stronger And Wiser, A Blended You And Me, That Tie Us Forever, In Our Own Beautiful Way. bae@14062019 Puisi ini mengenai sebuah kekecewaan yang menggambarkan hati yang berderai. Lafaz perpisahan yang sudah dijangkakan namun hati selalu menidakkan. Manusia ni s

PEMBELIAN GAS ONLINE LEBIH MUDAH DENGAN BELIGAS.MY

Assalamualaikum semua

Zaman teknologi kini, orang kata semua benda boleh beli secara online. Jangan tak percaya, gas pun dah boleh beli secara online tau. Saya pun baru je tau pasal platform BeliGas.my yang menawarkan pembelian gas murah dan mudah secara online. Pengalaman saya sendiri, pernah masa tengah masa gas pula habis, bila call kedai kadang pekerja tak ada nak hantarkan. Tapi kini, dah tak perlu tunggu lama untuk dapatkan gas, boleh order awal untuk penghantaran keesokkan hari, yang penting murahhhh.


BeliGas merupakan platform pembelian gas secara online yang berpusat di Seri Kembangan. Berita baik untuk korang yang ada di Lembah Klang, BeliGas mempunyai 67 lokasi servis di Lembah Klang, jadi jangan risau kalau korang tinggal kat Ampang pun, penghantaran tak akan ambil masa lama.

KENAPA PERLU BELI GAS DARI BELIGAS.MY

1. Harga Terjamin 


Kami menjamin harga seperti yang kami tawarkan di laman web kami apabila sampai ke pintu premis anda. Harga kami mengikut harga warta Kerajaan untuk gas masak LPG.

2. Servis Penghantaran Mudah

Kami menyediakan servis pickup mahupun penghantaran terus ke pintu premis anda!

3. Tiada Caj Tersembunyi

Harga kami tetap dan sama di seluruh cawangan outlet retail kami. Tiada caj tersembunyi mahupun tambahan apabila kami menghantar gas.

Macam saya cakap tadi, mudah sangat nak beli gas di BeliGas.my ni. Cara pembelian gas melalui aplikasi BeliGas ni mudah je tau. Hanya muat turun aplikasi BeliGas di https://play.google.com/store/apps/details?id=my.beligas.delivery kemudian ikuti langkah berikut:


BeliGas dengan tagline Beli Gas Murah dan Mudah dah tentulah harganya berbaloi-baloi. Kalau korang beli dengan penghantaran pada hari yang sama, harga standard rm26.60. Kalau korang buat pra pesanan, harga gas jadi lebih murah tau. Dan kalau nak gas tu dihantar pada waktu sama masa pembelian, ada sedikit caj tambahan. Takpalah daripada lauk atas dapur tak masak kan, surcaj untuk bangunan bertangga pun RM3 je.

Kalau nak tau, BeliGas menjual tong gas jenama SOLAR 14kg, yang bagusnya pihak BeliGas menerima sebarang tong gas dari pelanggan. Sesetengah kedai tak menerima tong jenama lain tau. Perkhidmatan yang ditawarkan oleh BeliGas ini amatlah memudahkan kita semua untuk memesan gas memasak dengan lebih mudah dan murah. Jom jimatkan masa kita dengan membeli gas secara online di BeliGas.my. Nak tau lebih lanjut boleh layari https://beligas.my/  






Comments

  1. senang, sekarang smua hujung jari ja, tak perlu nak susah2 ke kedai utk buat pesanan.
    tambah pula isu covid tak pernah habis. lagi bgos tak kuar rumah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, covid pun dah meningkat sekarang, better beli online je

      Delete
  2. sekarang ni semua dihujung jari je..hehe. wah bagus jugak la wat perkhimatan macam ni. memudahkan pelanggan nak beli. yelah kadang kalau pindah tempat baru, tak tahu nak cari mana kedai yg ada jual gas masak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih mudah beli online. tau2 sampai je. takyah nak cari2 kedai hehe

      Delete
  3. Untung orang yang dok berdekatan area servis ni.. bila gas habis, boleh je order melalui whatsapp kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul tu. moga diorang tambah kawasan lagi nanti

      Delete
  4. makin mudah la sekarang kan boleh order gas secara online. tak payah susah2 gi kedai runcit nk beli gas

    ReplyDelete
  5. Wow.....new app!!!!!!! This is good. Thank you for sharing your review with me.

    ReplyDelete
  6. Senang betul boleh beli gas macamni. Kalau tak puas juga nak call satu-satu kedai cari gas kalau kat tempat saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, kalau musim perayaan lagi la jenuh cari gas kedai tutup

      Delete
  7. Senangnya ada apps ni.. sangat memudahkan kita semua, hanya 3 langkah then tong gas yang kosong dah ada replacementnya.

    ReplyDelete
  8. Area lembah klang ye. Selalu beli gas dekat kedai runcit berdekatan. Boleh try guna beligas juga ni. Nanti nak download, ada tak area rumah nad ni

    ReplyDelete
  9. Yaaa kann, mudah aje guna apps macam ni beli gas.. cuma tak tau laa respon hantar cepat atau tak.. nasib juga rumah Sis dekat dengan kedai runcit yang hantar gas kerumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak cepat boleh, nak order awal sehari pun boleh sis lin

      Delete
  10. Senang bila dah ada apps macam no. Kita just order jer atas talian. Jimat masa dan tenaga

    ReplyDelete
  11. Senangnya tak payah keluar rumah. Memudahkan kerja surirumah macam Qiss ni. Boleh la beli kat sini kalau gas habis nanti. Lagi murah daripada beli gas kat kedai

    ReplyDelete
  12. Tunggu je kat rumah gas sampai depan pintu . Tak payah sakit pinggang ambik sendiri macam dulu

    ReplyDelete
  13. wow platform BeliGas.my is new to me. thanks for information. now I know how should I order gas

    ReplyDelete
  14. Bagus ni, sekarang lebih senang nak beli and order gas dengan ada app.

    ReplyDelete
  15. mudah dah sekarang nak order gas. hujung jari saja hehe :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SEHARIAN DI GUNUNG BEREMBUN JELEBU DAN AIR CRASH YANG TAK KESAMPAIAN

Followers