VIT'S KAN ADA, MERIAHNYA RAYA

Image
Assalamualaikum semua Bulan Ramadan sudah tiba dan umat Islam di seluruh dunia pasti teruja nak sambut bulan mulia walaupun kita semua masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP/PKPB/PKPP) dan masih belum dapat merentas negeri. Syukur kita semua masih dapat menunaikan ibadah terawih di masjid dan surau dengan SOP yang ketat berbanding tahun lepas kita semua hanya di rumah. Bazaar Ramadan pun boleh beroperasi macam biasa dengan SOP yang sewajarnya demi menjaga keselamatan semua. Walaupun masih tak boleh merentas negeri untuk balik ke kampung masing-masing untuk menyambutAidilfitri bersama keluarga tercinta, tapi kita tetap bersyukur sebab pihak kerajaandah bagi sedikit kelonggaran dan wajib mematuhi segala perintah yang kerajaan Malaysia dah tetapkan. So harap-harap kita tak langgarlah peraturan yang telah ditetapkan ye. Disebabkan itu, Vit’s jenama mi segera dan mi kering Halal yang telah bertapak di Malaysia sejak 46 tahun yang lalu ingin menjemput anda semua sempena menyambut Ramad

NUViT SunbloX Minuman Perlindungan UV Semula Jadi

Assalamualaikum semua

Kulit yang terdedah pada matahari akan member kesan sapingan yang kurang baik pada kulit terutamanya kulit wajah. Jadi, untuk mendapat kulit yang sihat, kita haruslah memakai pelindung iaitu suncreen agar kulit kita terlindung dari cahaya matahari dan kekal sihat. Terdedah pada sinar matahari yang berlebihan juga akan menyebabkan kedutan, kenudr dan jeragat. Penggunaan suncreen secara berkala/harian pada wajah ni bukan saja dapat mengurangkan risiko barah kulit, ia juga dapat
meningkatkan sel squamous cell carcinoma (SCC) sekitar 40% dan mengurangkan risiko melanoma sebanyak 50%.

Mesti korang tanya jenis suncreen apa yang sesuai digunakan?
Haa, meh nak cerita, sekarang dengan lambakan kosmetik dan suncreen sampai kita tak tau nak pilih yang mana kan. Senang je, korang perlu pilih suncreen yang selamat dan berkesan di mana kandungan SPF haruslah lebih tinggi dari SPF15. Apapun pemilihan suncreen yang tepat mestilah bersesuaian dengan kulit korang, dan yang paling penting mestilah penggunaan secara konsisten. 


NUViT Daily Defender Lightweight Moisturizing Suncreen
Saya sejenis yang tak minat ada terlampau banyak step untuk skin routine senang cakap malas la haha. Tapi penggunaan skin routine yang basic masih saya guna contohnya pelembap. Untuk menjimatkan masa, saya pilih pelembap yang dah sedia ada SPF, jadinya selain produk tu melembapkan kulit ia juga dapat melindungi kulit saya dari matahari. Jimat masa dan mesra poket. Saya syorkan produk suncreen dari NUViT yang juga melembapkan kulit. Walaupun seharian kita hanya dirumah, tapi penggunaan suncreen masih perlu diamalkan ye. Kita tak duduk dalam gua, masih terdedah dengan cahaya matahari. Daily Defender dari NUViT ni merupakan cecair yang ringan, bila sapu pada muka tu kita ia terus meresap ke dalam kulit dan tak berminyak atau rasa melekit macam sesetengah suncreen. Menggunakan teknologi Photo-Shield yang dapat memerangi sinar UVA dan UVB untuk melindungi kulit kita dari kesan kerosakan foto dan kerosakan radikal bebas. NUViT Daily Defender ni juga dapat memperbaharui kulit yang sihat kerana ia menggabungkan pelindungan kulit dari cahaya matahari dan pelembapan yang tinggi untuk kulit kita. 


NUViT SunbloX Nutritional Beverage with NutroxSun
Yang paling best produk NUViT ni, ia betul-betul mengambil berat tentang pelindungan dan kesihatan kulit. Tak cukup dengan penggunaan suncreen, NUViT juga memperkenalkan produk minuman perlindungan UV secara semulajadi. NUViT SunbloX adalah minuman perlindungan UV serbuk Orange dan Lemon yang menyegarkan yang mengandungi ramuan yang dipatenkan; NutroxSun dari Sepanyol, disempurnakan dengan ekstrak Polypodium Leucotomos, Collagen tripeptide dan Vitamin C yang memberikan perlindungan terbaik walaupun di bawah terik matahari. Oleh kerana ramuan yang dipatenkan, bahan-bahan yang terdapat dalam Minuman NUViT SunbloX adalah semulajadi seperti Kolagen Ikan, Oligosakarida, Serbuk Jeruk, Vitamin C, NutroxSun, Serbuk Lemon, Ekstrak Leucotomos Polypodium. 

4 bahan semulajadi yang terdapat di dalam NUViT SunbloX membantu kesihatan kulit

  • Polypodium Leucotomos dapat mengurangkan kemerahan dan kegelapan kulit setelah pendedahan matahari
  • NutroxSun dapat mengimbangi penjanaan spesis oksigen reaktif yang disebabkan oleh radiasi UV yang akan menyebabkan penuaan kulit pramatang
  • Kolagen dapat meningkatkan keanjalan kulit dan mengurangkan kerut;
  • Polypodium Leucotomos dan NutroxSun dapat membantu mencegah kerosakan kulit yang di sebabkan oleh UV akibat pendedahan kepada sinaran matahari yang mana menyebabkan apoptosis sel, kerosakan DNA dan tumor kulit.
Terdapat 15 sachet dalam sekotak minuman semulajadi NUViT dan setiap sachet mengandungi 10g berat bersih. Nak minum pun senang, hanya campur dengan 180ml air bersuhu bilik. Tapi kalau nak ikut cara saya, saya terus kemam serbuknya, sebab sedap orange dan lemon tu hehe.

Review peribadi
Saya dah cuba pelbagai jenis suncreen, sebab saya agak obses dengan suncreen, terutama bila saya hiking, memang tak boleh bawak pelbagai skin routine, saya memang akan bawa suncreen sahaja dan pelembap. Jadi, gabungan suncreen dan pelembap ni sangatlah menepati apa yang saya perlukan. Dan secara peribadi, tekstur suncreen daripada NUViT ni sangat best sebab tak melekat dan berminyak. Bila sapu pada kulit muka tu terus meresap dan sangat ringan, tak rasa macam pakai apa-apa pada kulit.


Dan dengan gabungan minuman semuajadi NUViT, memberi impak yang sangat best pada kulit. Secara jujurnya saya memang hanya ambil vitamin C sebagai supplement tambahan harian (hanya untuk kesihatan bukan vitamin c untuk kecantikan, maksudnya tiada kandungan kolagen). Dengan adanya minuman semulajadi NUViT ni, lebih memudahkan saya, serta memberi impak berganda pada kesihatan kulit, sebabnya NUViT SunbloX baik untuk kesihatan (imunisasi badan) dan juga kecantikan kulit (kolagen). Pada saya, minuman NUViT SunbloX dan Daily Defender ni berbaloi-baloi untuk dimiliki sebabnya ia sangatlah mesra poket, saya bagi formula mudah untuk korang faham:

Daily defender = Sunscreen + Pelembap
Minuman Nuvit = Sunscreen + Vitamin C

Ha, kan berbaloi-baloi tu, setiap produk kira dua dalam satu. Beli dua produk, dapat lebih dari 4 manfaat. Penjimatan berganda, lagi-lagi musim PKP ni kan, kita kena lebih bijak untuk pilih produk bukan hanya berkualiti tapi mesra poket ye.

Untuk maklumat lanjut boleh layari WEBSITE NUViT dan FACEBOOK NUViT

#Nuvit #Suncreen #NuvitSunblox #DailyDefender #spf50 #UVprotection  #NutroxSun #vitaminC #SunkissedSkin #moisturizersuncreen #berealbeyou

Comments

  1. oh nuvit pn ada produk minuman utk protection kulit ..biasa kalo sunblock produknya cream kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. krim pun ada. but nuvit sunblox sunscreen minuman

      Delete
  2. Nampak haritu kawan pin ambil nuvit ni.. Macam best pulak.. Badan kita ni perlukan suplement juga

    ReplyDelete
  3. Sesuai sangat ada sunblock jenis minuman ni sebab kena dgn org yg malas mcm kak liez nak sapu² ni. Klau xjuga tak tahu la.. tapi pakai sunhlock bagus bb elak kulit bermasalah bila tua nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann saya pun kadang malas juga. yang minuman senang, hari2 minum

      Delete
  4. Kak pun guna Nuvit best jgk utk jaga kulit dari luar and dalaman

    ReplyDelete
  5. Penggunaan sunscreen sekarang memang penting dengan suasana panaa sekarang. Tapi kena pilih brand Yang betul ada ciri2 sunscreen. Nk Cuba juga lah brand nuvit ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. trylah seriously daily defender tu best, both pun best

      Delete
  6. Penggunaan sun screen memang wajib pada Rawlins - almaklum usia makin lanjut perlu banyak penjagaan kan. Tq for sharing - nanti nak cari

    ReplyDelete
    Replies
    1. nuvit sunblox ada vitamins c, bagus untuk penjagaan kesihatan

      Delete
  7. menarik juga produk ni..at least muka kita takla gelap disebabkan oleh cahaya matahari

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, kulit sihat kena ada protection.

      Delete
  8. Sedap sunblock yang minuman tu... just nice je rasanya... ala-ala manis-manis buah gitu... saya pun pakai sunblock yang cream tu, sejuk je rasa masa pakai... my fine lines kat muka pun nampaknya ada berkurangan sikit... hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann sedap rasa, kadan saya suka kemam je serbuk tu, rasa pahit2 lemon. sedappo

      Delete
  9. Sebelum ni pernah guna skincare nuvit. Mmg bagus utk lembapkan kulit kita.. Boleh try sunscreen dia la nanti..

    ReplyDelete
  10. Sun protection is a drink is so innovative, will check it out and want to try also.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, its a new product from Nuvit. should try

      Delete
  11. Macam menarik je produk ni. Ada sunscreen plus minuman lagi. Boleh lah Cuba lepas ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. minuman tu pun sunscreen tau, protect skin dari dalam

      Delete
  12. Suka produk.mcm ni.. at least.dapat kekalkan kecerahan kulit wajah

    ReplyDelete
  13. Kalau ada kolegen memang jadi pilihan ramai laaa, rata-rata semua orang nak nampak sihat dan muda, so sesuai sangat kalau nak cubanya...boleh cuba ni...

    ReplyDelete
  14. Ohh ada minuman Sunblox sekarang ni ingat hanya pada penggunaan luaran sahaja menarik ni hehehe mungkin lebih putih dan kulit lebih mulus hurmmmm orang laki boleh guna ker..

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SEHARIAN DI GUNUNG BEREMBUN JELEBU DAN AIR CRASH YANG TAK KESAMPAIAN

Followers