PENGALAMAN GUNA PRODUK CETAPHIL BAGI KEMPEN #CETAPHILAMBASSADOR

Image
Assalamualaikum semua Penjagaan kulit yang paling asas adalah membersihkan dan mencuci muka untuk menghilangkan kotoran, peluh dan mekap pada lapisan luar kulit. Memilih pencuci muka yang terbaik bergantung pada kondisi kulit kita. Sebelum membuat pemilihan, adalah lebih baik kalau kita tau serba sedikit tentang kesan pelbagai tekstur dan bahan yang terdapat dalam pencuci muka/pencuci muka. Kalau kulit muka korang jenis kulit kering, cari pembersih yang tidak berbuih dan mempunyai agen penghidratan seperti asid hyaluronik atau ekstrak aloe vera. Untuk kulit muka kombinasi dan berjerawat, cari pembersih jenis gel dengan bahan seperti pengelupasan kimia seperti AHA dan BHA. Jika korang make-up, membersihkan wajah dengan cleanser jenis minyak (oil cleanser) adalah lebih berkesan untuk menanggalkan segala kotoran. Jenama Cetaphil, dipercayai oleh ramai orang yang mempunyai kulit sensitif dan bermasalah. Cetaphil ialah satu jenama yang menyasarkan produknya untuk kulit sensitif. Produk me

.:: Sahur apa hari ni? ::.

ini hanya entry suka-suka sambil menuggu waktu subuh. korang sahur apa?ke jenis sebelum tidur sahur siap-siap. tak sanggup korbankan masa tidur la tu.eleh. macam aku memang dah dari kecik diajar bangun sahur dan makan NASI.ye ye korang tak salah baca NASI. tapi takda la beriya sangat macam berbuka kan. lauk simple-simple je. bila dah jauh dari ibu ayah(menagih simpati ni, sila simpati sekarang..haha) ni, selalunya lauk berbuka masa lebih untuk sahur sekali. so, makan je la apa yang ada kan. walau dimana pun aku, masa belajar sampai la dah jadi buruh sekarang, masih aku bersahur seorang diri.sedih kan?(tolong sedih sekarang ye,haha). tapi tu la, dah kawan-kawan sedorm, serumah semuanya tak bangun sahur.redha.

ok la entry untuk membuang masa korang je ni..ekekeke.bye-bye selamat bersahur dan selamat berpuasa untuk harini.

oh ya, sebelum terlupa sebenarnya tenet kat umah aku ni macam hampes waktu biasa terutama malam jangan kata update nak sign in pon alahaiiiiiiii..terpaksa la aku update time-time sahur, waktu orang tak online sangat kan.ceh!actually nak bagitau aku update blog time sahur.rajin kan?*kedip-kedip mata*


.: Thanks for reading Bae's blog :.

Comments

Popular posts from this blog

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

CARA APPLY PERMIT ONLINE HIKING GUNUNG ANGSI, NEGERI SEMBILAN I BAEROSLAN

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers