VIT'S KAN ADA, MERIAHNYA RAYA

Image
Assalamualaikum semua Bulan Ramadan sudah tiba dan umat Islam di seluruh dunia pasti teruja nak sambut bulan mulia walaupun kita semua masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP/PKPB/PKPP) dan masih belum dapat merentas negeri. Syukur kita semua masih dapat menunaikan ibadah terawih di masjid dan surau dengan SOP yang ketat berbanding tahun lepas kita semua hanya di rumah. Bazaar Ramadan pun boleh beroperasi macam biasa dengan SOP yang sewajarnya demi menjaga keselamatan semua. Walaupun masih tak boleh merentas negeri untuk balik ke kampung masing-masing untuk menyambutAidilfitri bersama keluarga tercinta, tapi kita tetap bersyukur sebab pihak kerajaandah bagi sedikit kelonggaran dan wajib mematuhi segala perintah yang kerajaan Malaysia dah tetapkan. So harap-harap kita tak langgarlah peraturan yang telah ditetapkan ye. Disebabkan itu, Vit’s jenama mi segera dan mi kering Halal yang telah bertapak di Malaysia sejak 46 tahun yang lalu ingin menjemput anda semua sempena menyambut Ramad

.:: Sahur apa hari ni? ::.

ini hanya entry suka-suka sambil menuggu waktu subuh. korang sahur apa?ke jenis sebelum tidur sahur siap-siap. tak sanggup korbankan masa tidur la tu.eleh. macam aku memang dah dari kecik diajar bangun sahur dan makan NASI.ye ye korang tak salah baca NASI. tapi takda la beriya sangat macam berbuka kan. lauk simple-simple je. bila dah jauh dari ibu ayah(menagih simpati ni, sila simpati sekarang..haha) ni, selalunya lauk berbuka masa lebih untuk sahur sekali. so, makan je la apa yang ada kan. walau dimana pun aku, masa belajar sampai la dah jadi buruh sekarang, masih aku bersahur seorang diri.sedih kan?(tolong sedih sekarang ye,haha). tapi tu la, dah kawan-kawan sedorm, serumah semuanya tak bangun sahur.redha.

ok la entry untuk membuang masa korang je ni..ekekeke.bye-bye selamat bersahur dan selamat berpuasa untuk harini.

oh ya, sebelum terlupa sebenarnya tenet kat umah aku ni macam hampes waktu biasa terutama malam jangan kata update nak sign in pon alahaiiiiiiii..terpaksa la aku update time-time sahur, waktu orang tak online sangat kan.ceh!actually nak bagitau aku update blog time sahur.rajin kan?*kedip-kedip mata*


.: Thanks for reading Bae's blog :.

Comments

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SEHARIAN DI GUNUNG BEREMBUN JELEBU DAN AIR CRASH YANG TAK KESAMPAIAN

Followers