NUKILAN BAE - MY PIECES HEART

Image
Assalamualikum semua Nukilan kali ini adalah antara koleksi poems saya. Sebenarnya saya jarang menghasilkan puisi dalam bahasa english sebabnya penguasaan bahasa untuk saya berpuisi lebih kepada bahasa ibunda. Sesekali cuba untuk menghasilkan kelainan dalam berpuisi. Jika ada kesalahan tatabahasa harap dimaafkan hehe Sumber : Google My Pieces Heart ‘We are Just Friend’ Has Slide, Like I Expected It Would, Everything Is Just In Place, And Hits Me On Time. A Friend Of Mine Once Said, 'Delay Aren't Denials', I Can See Clearly Now, As An Expiry Never Wait, Separation Never Late, Karmic Cycle Keeps Changing, No Matter How Hard You Trying. My Pieces Heart, Just A Literal Separation, After A Lesson Plays Their Part, Makes Us Stronger And Wiser, A Blended You And Me, That Tie Us Forever, In Our Own Beautiful Way. bae@14062019 Puisi ini mengenai sebuah kekecewaan yang menggambarkan hati yang berderai. Lafaz perpisahan yang sudah dijangkakan namun hati selalu menidakkan. Manusia ni s

.:: Wahai Hati, Roh, Manusia, Jin.. ::.

“Wahai hati…!


Wahai roh…! 


Wahai manusia..! 


Wahai jin…! 


Wahai orang-orang yang berharap kepada Maha Raja..! 


Marilah kita ketuk pintu Maha Raja. 


Bersegeralah kamu kepadaNYA dengan tapak hatimu, dengan tapak takwa dan tauhid kamu, makrifat dan kewarakan kamu yang tinggi, kezuhudan kamu di dunia, di akhirat dan didalam sesuatu selain daripada yang berkaitan secara langsung dengan Tuhanmu”. ~Syeikh Abdul Qadir Jailani~


Ada satu ayat dari blog teh secawan ni jugak  yang aku amat tersentuh iaitu "kalau tak mampu buat semua, jangan tinggalkan semua" means buat sikit pon takpa dari tak buat lansung kan. aku akui aku memang hamba yang jahil.masih banyak yang kosong. sempena ramadhan ni marilah kita sama-sama musahabah diri dan berhijrah menjadi yang lebih baik.insyaallah.


{Credit to Blog Teh Secawan}


.: Thanks for reading Bae's blog :.

Comments

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SEHARIAN DI GUNUNG BEREMBUN JELEBU DAN AIR CRASH YANG TAK KESAMPAIAN

Followers