PENGALAMAN GUNA PRODUK CETAPHIL BAGI KEMPEN #CETAPHILAMBASSADOR

Image
Assalamualaikum semua Penjagaan kulit yang paling asas adalah membersihkan dan mencuci muka untuk menghilangkan kotoran, peluh dan mekap pada lapisan luar kulit. Memilih pencuci muka yang terbaik bergantung pada kondisi kulit kita. Sebelum membuat pemilihan, adalah lebih baik kalau kita tau serba sedikit tentang kesan pelbagai tekstur dan bahan yang terdapat dalam pencuci muka/pencuci muka. Kalau kulit muka korang jenis kulit kering, cari pembersih yang tidak berbuih dan mempunyai agen penghidratan seperti asid hyaluronik atau ekstrak aloe vera. Untuk kulit muka kombinasi dan berjerawat, cari pembersih jenis gel dengan bahan seperti pengelupasan kimia seperti AHA dan BHA. Jika korang make-up, membersihkan wajah dengan cleanser jenis minyak (oil cleanser) adalah lebih berkesan untuk menanggalkan segala kotoran. Jenama Cetaphil, dipercayai oleh ramai orang yang mempunyai kulit sensitif dan bermasalah. Cetaphil ialah satu jenama yang menyasarkan produknya untuk kulit sensitif. Produk me

.:: Wahai Hati, Roh, Manusia, Jin.. ::.

“Wahai hati…!


Wahai roh…! 


Wahai manusia..! 


Wahai jin…! 


Wahai orang-orang yang berharap kepada Maha Raja..! 


Marilah kita ketuk pintu Maha Raja. 


Bersegeralah kamu kepadaNYA dengan tapak hatimu, dengan tapak takwa dan tauhid kamu, makrifat dan kewarakan kamu yang tinggi, kezuhudan kamu di dunia, di akhirat dan didalam sesuatu selain daripada yang berkaitan secara langsung dengan Tuhanmu”. ~Syeikh Abdul Qadir Jailani~


Ada satu ayat dari blog teh secawan ni jugak  yang aku amat tersentuh iaitu "kalau tak mampu buat semua, jangan tinggalkan semua" means buat sikit pon takpa dari tak buat lansung kan. aku akui aku memang hamba yang jahil.masih banyak yang kosong. sempena ramadhan ni marilah kita sama-sama musahabah diri dan berhijrah menjadi yang lebih baik.insyaallah.


{Credit to Blog Teh Secawan}


.: Thanks for reading Bae's blog :.

Comments

Popular posts from this blog

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

CARA APPLY PERMIT ONLINE HIKING GUNUNG ANGSI, NEGERI SEMBILAN I BAEROSLAN

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers