TIPS RANCANG BERSARA AWAL DENGAN ILEARNFROMCLOUD.COM

Image
Assalamualaikum semua Situasi Covid19 yang melanda kini telah menghadkan pelbagai aktiviti kita diseluruh dunia termasuklah menimba ilmu. Namun, dengan bantuan teknologi, kita masih dapat belajar, semuanya bergantung pada diri sendiri. Luasnya ilmu tidak hanya terhad pada pembelajaran di sekolah. Terdapat pelbagai platform eLearning yang boleh kita pilih bagi meningkatkan kemahiran diri. Memperkenalkn ILearnFromCloud.com adalah platform pembelajaran sosial yang direka untuk membantu korang bagi memperoleh kemahiran yang akan mendapat permintaan tinggi pada masa akan datang. Setiap orang mempunyai kemampuan belajar yang berbeza-beza, terutama di bidang yang mempunyai kepakaran dan pengalaman yang terhad. Tidak seperti laman web eLearning lain yang menyediakan kursus dalam talian, pembelajaran melalui ILearnFromCloud.com membawa kaedah yang paling berkesan untuk belajar, iaitu adalah dengan memiliki seseorang di sisi, membimbing kita di setiap langkah, dan mengarahkan ke arah yang betul

.:: Resipi Kuih Cek Mek Molek ::.

Pada ramadhan ke-13, aku buat kuih cek mek molek ni untuk berbuka, al maklum la, kuih kat bazar ramadhan tahun ni bukan saja kecut tapi, harganya mak aih..kus semangat, "5 RM2 ye kak, maknanya tak boleh la nak ambil kurang 5, muka masing kerut-kerut je bila tanya kena beli 5 jugak ke?ades..

oh ada lagi satu kes, haritu aku beli barang-barang rumah lewat, kira dah tak sempat nak masak, singgah la bazar, beli nasi tomato, harga biasa la dengan ayam yang kecik (lebih kurang potong 12-14) dan tanpa sayur ye, aku ni pon satu dah cakap nak baru tanya harga, adesssss...sekali tanya kat penjual tu, korang agak-agak berapa? RM 3? RM3.50? RM 4? Oh NO NO NO..harganya adalah RM4.50 ok. dah tercengang aku kat situ, tapi takpa la, aku anggap je itu adalah rezeki dia. tapi untuk beli lagi lpas ni, maaf la ye.

opsss, off topic lagi padahal nak bagi resipi kan..ahaha.ok sambung..


>>bahan-bahan
ubi keledek
tepung gandum
sedikit garam
gula pasir

>>cara-cara
kukuskan keledek, bila dah lembut lenyek-lenyekkan keledek tu dan campurkan dengan tepung gandum.tepung tu jangan banyak sangat, agak-agak je, jangan sampai keledek tu keras sangat pulak ye, then campur garam sikit dan mula bentukkan. jangan lupa letak gula sebagai inti. lepas tu goreng tu je..siap..senang kan? jangan lupa mencuba ye.

.: Thanks for reading Bae's blog :.

Comments

  1. mcm meriam nak melancarkn pelurunyer..hak2...cube lagi..

    ReplyDelete
  2. haha, ok la for a first try kan..insyaallah akan cuba lagi nanti ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

Followers