APA PERLU BUAT SETELAH KEMASKINI APLIKASI MY SEJAHTERA UNTUK PENDAFTARAN VAKSIN COVID 19

Image
Assalamualaikum semua Harini Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yasin yang lebih dikenali sebagai Abah Din menerima suntikan pertama Vaksin Covid 19 Pfizer-BioNTech menjadikan beliau rakyat pertama menerika suntikan itu. Kita sebagai rakyat Malaysia, sudahkah kita menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat dengan mendaftar menerima vaksin? Kredit gambar : Berita Harian Untuk menerimna vaksin covid 19 korang perlu mengemaskini aplikasi my sejahtera di telefon pintar korang. Hanya dengan 10 langkah mudah, pengguna aplikasi my sejahtera boleh membuat permohonan vaksin covid 19. Saya sediakan 10 langkah mudah untuk pengguna Android. LANGKAH 1 Langkah pertama buka aplikasi My Sejahtera korang kemudian tekan butang "CLOSE" dibahagian atas sebelah kanan. Kemudian satu tetingkap kemaskini "UPDATE" muncul pada screen. Tekan butang UPDATE. LANGKAH 2 Setelah proses kemaskini "UPDATE" selesai. ulang langkah satu (1) kemudian ikon "Covid-19 Vaccination&quo

.:: Resipi Kuih Cek Mek Molek ::.

Pada ramadhan ke-13, aku buat kuih cek mek molek ni untuk berbuka, al maklum la, kuih kat bazar ramadhan tahun ni bukan saja kecut tapi, harganya mak aih..kus semangat, "5 RM2 ye kak, maknanya tak boleh la nak ambil kurang 5, muka masing kerut-kerut je bila tanya kena beli 5 jugak ke?ades..

oh ada lagi satu kes, haritu aku beli barang-barang rumah lewat, kira dah tak sempat nak masak, singgah la bazar, beli nasi tomato, harga biasa la dengan ayam yang kecik (lebih kurang potong 12-14) dan tanpa sayur ye, aku ni pon satu dah cakap nak baru tanya harga, adesssss...sekali tanya kat penjual tu, korang agak-agak berapa? RM 3? RM3.50? RM 4? Oh NO NO NO..harganya adalah RM4.50 ok. dah tercengang aku kat situ, tapi takpa la, aku anggap je itu adalah rezeki dia. tapi untuk beli lagi lpas ni, maaf la ye.

opsss, off topic lagi padahal nak bagi resipi kan..ahaha.ok sambung..


>>bahan-bahan
ubi keledek
tepung gandum
sedikit garam
gula pasir

>>cara-cara
kukuskan keledek, bila dah lembut lenyek-lenyekkan keledek tu dan campurkan dengan tepung gandum.tepung tu jangan banyak sangat, agak-agak je, jangan sampai keledek tu keras sangat pulak ye, then campur garam sikit dan mula bentukkan. jangan lupa letak gula sebagai inti. lepas tu goreng tu je..siap..senang kan? jangan lupa mencuba ye.

.: Thanks for reading Bae's blog :.

Comments

  1. mcm meriam nak melancarkn pelurunyer..hak2...cube lagi..

    ReplyDelete
  2. haha, ok la for a first try kan..insyaallah akan cuba lagi nanti ;)

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SEHARIAN DI GUNUNG BEREMBUN JELEBU DAN AIR CRASH YANG TAK KESAMPAIAN