APA PERLU BUAT SETELAH KEMASKINI APLIKASI MY SEJAHTERA UNTUK PENDAFTARAN VAKSIN COVID 19

Image
Assalamualaikum semua Harini Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yasin yang lebih dikenali sebagai Abah Din menerima suntikan pertama Vaksin Covid 19 Pfizer-BioNTech menjadikan beliau rakyat pertama menerika suntikan itu. Kita sebagai rakyat Malaysia, sudahkah kita menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat dengan mendaftar menerima vaksin? Kredit gambar : Berita Harian Untuk menerimna vaksin covid 19 korang perlu mengemaskini aplikasi my sejahtera di telefon pintar korang. Hanya dengan 10 langkah mudah, pengguna aplikasi my sejahtera boleh membuat permohonan vaksin covid 19. Saya sediakan 10 langkah mudah untuk pengguna Android. LANGKAH 1 Langkah pertama buka aplikasi My Sejahtera korang kemudian tekan butang "CLOSE" dibahagian atas sebelah kanan. Kemudian satu tetingkap kemaskini "UPDATE" muncul pada screen. Tekan butang UPDATE. LANGKAH 2 Setelah proses kemaskini "UPDATE" selesai. ulang langkah satu (1) kemudian ikon "Covid-19 Vaccination&quo

.:: Creative Shopping Bags..Korang ada? ::.

korang pernah tak tengok chopping bags yang cool, awesome and sangat creative? harini aku akan share creative shopping bags dengan korang. semua picture ni aku copy dari email. credit to boredpanda.com (i guess). dah la jom ushar shopping bags..

smart kan?

ni pon nice..

bag ni macam comel

cool kan bag ni.mesti orang ingat kita kuat.ekeke

eh suka la bag ni siap boleh letak tangan gitu..

bag ni memang creative.. i like

dengan shopping bag pon kita boleh bagi mesej ok

teruja tengok bag ni.padahal nan ado..ekeke

marilah kita menderma darah

tak sanggup pegang itik betul-betul, boleh guna bag ni ye

eh geli la bag ni kan?

sangat sesuai la bag ni dengan barangan diorang, nice eh?

erkh, mati la..

nak dendan gitu jugak pleaseee

bag ni cantik gak eh

aauuww, no komen..haha

oh bag idaman walaupun..ekeke

bag ni biasa-biasa je kan?

aku ada pistol, kau ado?ehehe

dah tengok semua. mana pilihan korang?

.: Thanks for reading Bae's blog :.

Comments

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SEHARIAN DI GUNUNG BEREMBUN JELEBU DAN AIR CRASH YANG TAK KESAMPAIAN