12 IDEA REKAAN ROTI JALA JELITA VIRAL

Image
Assalamualaikum semua Saya suka tengok hiasan untuk roti jala jelita yang viral sangat sekarang menggantikan kek di hari jadi atau apa-apa sambutan keraian. Posting facebook ini di kongsi oleh Puan Fairus Yus , yang mana semuanya adalah hasil air tangan beliau. Bukan mudah nak cari idea kan, pembuat roti jala mesti kreatif dalam hiasan dan gabungan warna roti jala agar tampak lebih menarik. Saya kongsikan 10 rekaan roti jala jelita untuk korang, mana tau ada yang nak cuba buat kan. Boleh juga dapat kan ilham dari hasil karya orang lain. Tapi bukan tiru bulat-bulat lepas tu claim pulak rekaan sendiri. NO... NO.....NO...... Jangan buat macam tu tau. Kesian tuan punya idea mengerah otak untuk hasilkan rekaan yang kebabom. Gittewww Cantik kan semua rekaan roti jala ni? Tak nampak macam roti jala, nak makan pun macam rasa sayang pulak hehe. Sangat-sangat kreatif pada mereka yang hasilkan roti jala ni, yang menariknya, tulisan ucapan Happy Birthday, semuanya dari roti jala tau. Pada yang be

WORDLESS WEDNESDAY - MAKANAN PALING UNIK

Assalamualaikum semua

BELUGA CAVIAR Makanan termahal di dunia 10,000 USD untuk 10 ons caviar

MI TERTUA di dunia ditemui di laman arkeologi Lajia, China. Mi kuning sepanjang 50cm berwarna kuning dibuat lebih kurang 4000 tahun lalu.

SAMBAL ULEK Makanan terpedas 10 kali lebih pedas dari Thai Bird's Eye Chili sehingga boleh buatkan kehilangan bibir setelah makan.


AIR MINERAL TERMAHAL Filicio Beverly Hills berharga RM365 per botol (750ml). Penutup botol air mineral ini dihiasi kristal swarovski.


KETUPAT TERBESAR Ketupat raksasa di Malaysia ini berukuran  Panjang 2.5m Lebar 2.5m Tinggi 0.9m mencecah 1 tan.

Comments

  1. Uittt air tu mahal sebab botol saje ke apa. Hehe

    ReplyDelete
  2. Macamana terjumpa mee tu pulak. Pelik sungguh sis. Hehe. Beluga Caviar tu kebenda....macam tak lalu je nak makan.

    ReplyDelete
  3. Caviar tu amende sebenarnya? Belangkas ke? Hahaha. Ada tengok cerita Korean Drama, mereka excited makan Caviar. Sebab mahal. Makan sikit-sikit. Hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. telur ikan, memang orang makan mentah caviar tu, orang kaya2 suka nau makan

      Delete
  4. Caviar tu menu dia mmg mahal kan? Org have2 jer yg suka makan.. haaa

    ReplyDelete
  5. Mahalnya air tu. Ada ke orang nak beli? Ketupat besar tu orang makan ke? Atau takda isi? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. air tu jual kat tempat orang kaya je, depa lah beli hahaha

      Delete
  6. Haiyoo yg pkg mahal tu tak menahan tu. Mmg boleh cantik ke minum aur myr300++. Caviar tu mmg mhl kan. Kita mkn telur ikn kmbong ajela 😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha telur ikan masak kari sedap kak bell

      Delete
  7. Cantiklah botol air mineral termahal tu. Padanla mahal hias dengan swarovski

    ReplyDelete
  8. Memang mahal telur ikan tu, pernah kawan tunjuk dulu.. tapi air minreak tu takat mahal cmtu, lawak pulak kalau ada yang membeli ekk... hgahahahaha

    ReplyDelete
  9. Wow. Tahan plak mi tu ye. Air mineral tu mesti rasanya nikmat lepas minum (apooooo harga mahal nak meninggal tu). Yes. Malaysia pun ada dalam senarai. Sebulan pun tak habis ketupat tu.

    ReplyDelete
  10. Alaaa teringin la nk try sambal ulek tu haha..i mmg suka mkn yg pedas2 ni

    ReplyDelete
  11. Uishhh! Beli botol ke beli air mineral ni? :P unik2 betul ye, macam2 ada di dunia ni yang pasti buat kita semua WOW..

    ReplyDelete
  12. Suka tengok fakta macam ni . Kadang buat kita sendiri jadi cannot brain kenapa harganya macam tu. Nak2 air meniral tu. Bukan sebab air tapi sebab bekasnya. Adehh !

    ReplyDelete
  13. Seronok kan kadang2 baca fakta macam ni dengan kita pun tersenyum. Yang ketupat tu lalu ke diorang nak makan haha ada2 je idea kreatif

    ReplyDelete
  14. Vavavaa... Food for orang have² jer ni. Harga tak masuk akal, mampu tengok jer. But atleast tahu tentang wujudnya benda macam ni. Hehee

    ReplyDelete
  15. macam2 manusia ni , air mineral pun letak kat botol siap letak batu mahal2. entah pape...haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers