VIT'S KAN ADA, MERIAHNYA RAYA

Image
Assalamualaikum semua Bulan Ramadan sudah tiba dan umat Islam di seluruh dunia pasti teruja nak sambut bulan mulia walaupun kita semua masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP/PKPB/PKPP) dan masih belum dapat merentas negeri. Syukur kita semua masih dapat menunaikan ibadah terawih di masjid dan surau dengan SOP yang ketat berbanding tahun lepas kita semua hanya di rumah. Bazaar Ramadan pun boleh beroperasi macam biasa dengan SOP yang sewajarnya demi menjaga keselamatan semua. Walaupun masih tak boleh merentas negeri untuk balik ke kampung masing-masing untuk menyambutAidilfitri bersama keluarga tercinta, tapi kita tetap bersyukur sebab pihak kerajaandah bagi sedikit kelonggaran dan wajib mematuhi segala perintah yang kerajaan Malaysia dah tetapkan. So harap-harap kita tak langgarlah peraturan yang telah ditetapkan ye. Disebabkan itu, Vit’s jenama mi segera dan mi kering Halal yang telah bertapak di Malaysia sejak 46 tahun yang lalu ingin menjemput anda semua sempena menyambut Ramad

DAGING HARIMAU MENANGIS RESEPI VIRAL THAILAND

Assalamualaikum semua

Haritu kecoh pasal mama lofa trademark daging harimau menangis. Dah tentulah isu tu jadi buah mulut dan isu hangat para netizen di Malaysia. Bila semua orang dok kongsi tentang daging ni, maka berpusu-pusulah juga gambar tiger meat cry cry ni melimpahi mukabuku. Hari-hari nampak ada je kawan yang kongsikan daging perap ni dari pelbagai jenama. 

Saya pernah cuba beberapa jenama, ada yang dipotong nipis, memang lembut tapi jus daging tu tak terasa sangat. Dan saya paling jatuh hati dengan brand Mr. Kiwi. Pada saya, rasa perapan yang sempurna, sedap untuk tekak saya, yang penting, potongan atau hirisan daging tu tak nipis, tapi sangat lembut. Sos hatyai yang disertakan sekali pun sedap, pedas-pedas manis. Bila makan sos tu rasa macam ada kat hatyai je. Sebenarnya rindu sangat Hatyai, setiap hujung tahun, pasti berkunjung ke sana semata untuk makan. Memang lansung tak jalan-jalan. 

Berbalik pada daging harimau menangis ni, daging tu memang isi je tau, dan ada part dia ada lemak-lemak sikit tapi sedapppp. Kalau ikut saya, perapan Mr Kiwi ni dah sedap, tak perlu pun sos tu, sebab saya makan dengan nasi panas, ya ampun, makan kering camtu pun menambah nasi ye. Rugi kalau korang tak rasa tau. Har pun murah je, untuk 300g cuma RM28. Ada sekali tu kami makan 5 orang tau daging ni, nampak je sikit tapi memang ramai yang boleh makan.

Selain tu, Mr Kiwi juga ada ayam perap, nampak juicy je kan. Ayam ni menggunakan resepi perapan dari Cappadocia. Kalau daging harimau menangis resepi Thailand sekarang Mr Kiwi bawa kita menjelajah ke timur tengah. Ayam ni pun murah je tau, hanya RM32 korang akan dapat 1.1kg.

Kalau korang penggemar kambing, jangan risau Mr Kiwi ada kambing perap. Korang tengok gambar kambing yang tengah bakar dalam oven tu pun dah boleh nampak betapa juicy daging kambing tu. 


Kambing perap ni dalam 1kg ada dalam 4-5 slice cuma RM49. Daging tu di potong tebal jugak tau, tak nipis, jadi perapan tu memang terserap rata dalam kambing tu. Sangat sedap, kambing ni antara best seller. Tengok gambar lepas bakar, masih lembap dan tak kering tau sebab sos perapan tu banyak.

TIPS: Masa bakar jangan tuang semua sos perap tu, bila hampor masak baru masukkan lebihan sos tu, nanti kambing tu akan kekal juicy je dan tak kering.


Selain tu, diorang juga ada produk beef Brisket. Ya ampunnn yang ni memang sedap sangat-sangat. Kalau korang pernah makan brisket di restoran yang menyajikan makanan western, korang sendiri boleh agak berapa harga hanya untuk satu hidangan brisket. Saya pernaha makan, sepinggan brisket yang tak sampai 100g, RM28 tau. Tapi sebab terlalu sedap, tak kisah pun mahal. 
Dan kalau korang kreatif boleh je pelbagaikan hidangan brisket ni, bukan hanya makan begitu je. Ha nampak tak boleh buat brisket sandwich ni. karamel bawang dan daging brisket yang diracik, letak sos yang disediakan, tambah cheese pulak, uish memang terliur tengok gambar ni. Brisket ni produl sedia dimakan, maksudnya tak perlu masak, korang defrost dan panaskan je guna microwave atau frying pans. Pada saya brisket ni dijual murah, hanya RM49 dengan 300g hidangan.

Beef ribs ni pun antara bestseller tau. Ramai cakap sedap, dan ternyata, rasa daging ribs ni seakan macam kita makan dekat Tony Roma's. Kalau orang lain saya tak pasti, pada saya kesedapan dia tu lebih kurang camtu la. Ini pun produk sedia di makan, jadi cuma cairkan dan panaskan sekitar 5 minit. Ribs di disediakan sos sekali, jadi masa panaskan tuang sekali dengan sos tu. Daging ribs tu serius lembut, tak melekat pada tulang tu. Harga pun berpatutan, cuma RM49 untuk 900g, memang kenyang makan ni. 

Dah terliur ke tak? hahahaha

Kalau korang nak, boleh terus contact Agen Mr Kiwi sebab dia sediakan penghantaran di seluruh semenanjung Malaysia dan juga Singapore. Tapi Singapore tu harda SG Dolar ye, bukan MYR. Kalau naknorder atau nak tanya lebih lanjut boleh terus whatsapp AGEN MR KIWI >>> www.wasap.my/0136825882 

Kalau ada yang pernah cuba, nanti komen kat bawah tau. Biar orang lain tau betapa sedapnya produk Mr Kiwi. 

Comments

  1. Belum pernah cuba lagi brand Mr. Kiwi. Tapi memang menangis la tengok gambar2 dalam artikel ni malam2. Btw, daging harimau menangis ni dlm bahasa inggeris apa ya? Tenderloin ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes tenderloin ummi. cubalah brand kiwi, sedap tau..

      Delete
  2. Perghhh mengancam gilee nengokk..meleleh ayaq liur pepagi ni uii.. Sis sekali aje mencuba daging harimau menangis, lepas tu sampai laaa ni takde belinya lagi dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try brisket plak kak, ya ampunnnn lembut cair dalam mulut dagingnya, saya dah rasa

      Delete
  3. Sedapnya beef brisket dia. Tak pernah dengar lagi brand Mr. Kiwi ni, nanti nak try jugak lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak try nanti wasap je number tu. paling sedap kambing ribs and brisket

      Delete
  4. waduh2... sangat menggoda tau cuci mata makanan favourite ni.. menyesal yer tengok. dah mula craving.. macamana nak diet ni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai untuk diet tau. especially brisket tu

      Delete
  5. Nampak masing2 post pasl daging harimau menangis.. Belum pernh rasa lagi. Sedapnya tengok.. Memamg telan air liur ni. Buat rasa nakncuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib cuba nad. sedap sangat. agen tu boleh hantar sampai singapore

      Delete
  6. Wahh mengancam tengok daging tu. Sedapnya. Tergoda rasa, banyak org dok kata daging harimau menangis kan. Fuh sedapnya tgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling sedap ribs brisket. kambing pun sedap

      Delete
  7. Ya allah terliur tengok semua lagi2 beef ribs tu. Nampak juicy gila. Belum pernah try brand Mr. Kiwi. Boleh laaa try beli utk sekali sekala makan western kat rumah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sangat. try lah mesti jatuh cinta. saya pun repeat beli sekarang haha

      Delete
  8. woow...1st time heard about this Mr Kiwi brand, so so good all the foods prep with the brand, am now hungry hungry :D cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
    Replies
    1. have a try sienny. boleh terus contact Agen. they can deliver to your door step

      Delete
  9. First time dengar jenama MR.Kiwi ni..boleh ;a cuba yang ayam tu..nampak juicy ayamnya..nk cuba daging tak makan daging :D

    ReplyDelete
  10. sejak viral haritu, jadi teringin nak rasa macam mana agaknya rasa daging harimau menangis nie. bila tengok gambar2 kat aats nie aduiii makin terliur dibuatnya

    ReplyDelete
  11. Tak pernah try lagi brand Mr. Kiwi ni.. tapi tengok gambar2 produk memang sangat sedap ye! juicy2 semuanya.. nak try juga la nanti brand ni..

    ReplyDelete
  12. Pernah try kambing perap dia mmg sedap. Ohh skrg mcm nmpk lg byk produk mr kiwi

    ReplyDelete
  13. Oh my oh my... Jahat ni, saya yang nak menangis! Sedap nya... Nanti nak cuba laaa

    ReplyDelete
  14. daging harimau menangis is the most trending food in the malay community now and i cant wait to try it myself!

    ReplyDelete
  15. Dasyat daging harimau menangis maunya menangis masa mkn sbb sedap sgt yer😅

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SEHARIAN DI GUNUNG BEREMBUN JELEBU DAN AIR CRASH YANG TAK KESAMPAIAN

Followers