12 IDEA REKAAN ROTI JALA JELITA VIRAL

Image
Assalamualaikum semua Saya suka tengok hiasan untuk roti jala jelita yang viral sangat sekarang menggantikan kek di hari jadi atau apa-apa sambutan keraian. Posting facebook ini di kongsi oleh Puan Fairus Yus , yang mana semuanya adalah hasil air tangan beliau. Bukan mudah nak cari idea kan, pembuat roti jala mesti kreatif dalam hiasan dan gabungan warna roti jala agar tampak lebih menarik. Saya kongsikan 10 rekaan roti jala jelita untuk korang, mana tau ada yang nak cuba buat kan. Boleh juga dapat kan ilham dari hasil karya orang lain. Tapi bukan tiru bulat-bulat lepas tu claim pulak rekaan sendiri. NO... NO.....NO...... Jangan buat macam tu tau. Kesian tuan punya idea mengerah otak untuk hasilkan rekaan yang kebabom. Gittewww Cantik kan semua rekaan roti jala ni? Tak nampak macam roti jala, nak makan pun macam rasa sayang pulak hehe. Sangat-sangat kreatif pada mereka yang hasilkan roti jala ni, yang menariknya, tulisan ucapan Happy Birthday, semuanya dari roti jala tau. Pada yang be

GIGI PUTIH SEAWAL 7 HARI DENGAN WHITEKISH MAGIC CHARCOAL

Assalamualaikum semua

Sesetengah orang kurang ambil berat tentang kesihatan gigi, lagi lah nak ambil tahu tentang kecantikan gigi. Terutamanya pada yang merokok tu kan, boleh pulak biarkan sampai berkarang gigi. Mungkin ramai yang tak tahu arang aktif ni boleh bantu putihkan gigi secara alami. Namun, haruslah ada ilmu ye, bukan main suka hati je gosok gigi guna arang aktif tu. Masih ada yang tak tahu ke apa tu arang aktif? 

Arang aktif adalah serbuk hitam halus yang dibuat dari pelbagai bahan semula jadi, seperti tempurung kelapa, lubang zaitun, kayu yang dibakar perlahan, dan gambut. Serbuk menjadi aktif apabila teroksidasi dalam keadaan panas yang melampau. Arang aktif sangat berpori dan sangat menyerap toksin dan bau. Penggunaan arang aktif kini menjadi trend bagi memutihkan gigi dan menyingkirkan bau mulut akibat merokok atau tidak mencuci mulut dengan betul. Tapi, ramai yang kurang yakin dengan penggunaan arang aktif ni kan? Betul ke arang aktif boleh putihkan gigi?

Secara teorinya, pori-pori pada arang aktif inilah yang menyingkirkan kesan kuning pada gigi korang, iaitu plak gigi. Bila korang gosok gigi dengan arang aktif ni, mineral pada arang aktif akan melekat pada plak gigi, jadi bila korang bersihkan mulut secara tidak lansung plak gigi akan turut sama terhakis, sebab tu gigi korang akan nampak lebih putih. 


WHITEKISH MAGIC CHARCOAL adalah produk butaan Malaysia yang menggunakan teknologi Jepun adalah jawapan bagi korang yang nak putihkan gigi tu. Whitekish menggunakan arang aktif daripaa sumber semulajadi iaitu tempurung kelapa dan semestinya tanpa bahan kimia seperti peroxide yang biasa digunakan untuk memutihkan gigi. Whitekish ni dah tentu lah selamat digunakan sebabnya ada kelulusan KKM (NOT200700100K) tau. Boleh gunakan tanpa was-was.


KEBAIKAN WHITEKISH MAGIC CHARCOAL
  • Untuk memutihkan gigi
  • Dapat menghapuskan bakteria yang menyebabkan mulut berbau
  • Efektif untuk menyingkirkan plak gigi terutamanya pada perokok
  • Meneutralkan PH di dalam mulut
  • Tidak mengandungi bahan kimia

Sumber Google

Walaupun arang aktif ni selamat untuk digunakan, namun penggunaan yang berterusan tak bagus untuk enamel gigi tau. Jadi cara penggunaan yang betul haruslah dipraktikkan. Whitekish dah sediakan cara penggunaan magic charcoal ni dengan cara yang betul, ikut je saranan Whitekish tau.


Lagi satu, WHITEKISH juga bagi berus gigi yang khas untuk digunakan bersama magic charcoal ni. Berus gigi tu lembut sangat, jadi lebih sesuai dan efektfif untuk singkirkan plak gigi korang tu. Berus gigi ni sangatlah sesuai untuk mereka yang mempunyai gigi dan gusi yang sensitif.


REVIEW

Saya mencuba WHITEKISH MAGIC CHARCOAL selama seminggu seperti yang disarankan oleh Whitekish penggunaan setiap hari selama seminggu akan mendapat gigi yang lebih putih. Tapi sebab gigi dan gusi saya jenis yang sensitif, saya hanya guna sekali sehari, dan selama seminggu menggunakan Whitekish gigi saya nampak lebih putih dari sebelumnya. Ini penggunaan sekali je sehari kalau cuci dua kali sehari macam saranan Whitekish pasti lebih putih gigi saya kan hehe


Boleh tengok video ni untuk cara guna Whitekish Magic Charcoal

Kalau korang penggemar kopi atau merokok, WHITEKISH MAGIC CHARCOAL ni memang sesuai untuk korang. Takda la bila senyum tu nampak kuning je kan. Pada saya, Whitekish Magic Charcoal ni sangat membantu untuk putihkan gigi dan juga jimat duit dari kita nak buat scalling selalu. Saya memang tak berapa suka buat scalling tu, gigi rasa ngilu sangat-sangat. Lepas ni dah tak perlu scalling selalu, boleh guna Whitekish Magic Charcoal je. Waktu covid ni pulak nak ke klinik gigi dah tak boleh walk in semuanya kena buat appointment, sementara tu guna Whitekish je lah haha


Kalau korang berminat, lani Whitekish ada buat promosi untuk pek combo tau. Memang berbaloi-baloi lah untuk korang, boleh simpan buat stok tak pun bagi kat abang ke, adik ke yag merokok tu. Lepas ni boleh la senyum sampai ke telinga sebab gigi dah putih hahaha

Haa apa lagi jom grab WHITEKISH MAGIC CHARCOAL

WEBSITE : 

CALL/SMS/WHATSAPP :
0178898878

#Whitekish #WhitekishJm #Jamumall #WhitekishFeedback #baeroslanreview #pemutihgigi

Comments

  1. wah seawal seminggu ja dah nampak kesan..bagusnyaa harga pon murah dari scalling gg kan.

    ReplyDelete
  2. Wow in just 7 days you can see the results already? I guess I need to invest in this right now for my yellow teeth. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  3. Nampak perbezaan selama 7 hari. Wah nak cuba jugalah....harga pun mampu milik.

    ReplyDelete
  4. Cepat juga hasil dia ye. Harga pun taklah mahal sangat. Mampu milik.

    ReplyDelete
  5. I've been seeing these product around, if I want to whitenen my teeth I'll give this a try.

    ReplyDelete
  6. wah menarik la..cepat juga kesan die ye. nampak beza tu gigi semakin putih. arang memang bagus utk putihkan gigi..menarik2....

    ReplyDelete
  7. Wahh promosi hebat tu dapat banyak benda, harga pun mampu milik. Banyak juga tu manfaatnya selain putihkan gigi je kan. Boleh cuba nanti hehe

    ReplyDelete
  8. I heard about know this brand and it is in my to try list. its really good for our teeth

    ReplyDelete
  9. Sangat bagus terutama bagi perokok atau yg selalu minum kopi. Sebab nak tunggu scaling, setahun sekali. Sementara tu boleh guna ni dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu sangat bagus untuk peminum kopi jugak

      Delete
  10. Memang nak kena cuba gak laaa ni, Sis kan peminum kopi, so GG tu tak berapa nak putih.. walaupun Sis sebenarnya takut nak guna arang hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan guna kerap2 sis. Ikut penggunaan yang diberika

      Delete
  11. Menarikla.. Macam kene ada pulka. Pakai pun bukan selalu kan. Aslkn gigi putih.. Arang elok juga utk gigi

    ReplyDelete
  12. i have been looking for a teeth whitening product and this brand seems to be amazing. thanks for sharing this!

    ReplyDelete
  13. Kite dah usha produk ni lepas tengok review kat IG. Mmg tertarik sebab gigi dah menguning ni.. Adesss 😅

    ReplyDelete
  14. Nak try la juga sebab gigi kuning juga ni..haha nampak bersih lepas sket pas pakai ni ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah gigi saadan suami putih sikit.

      Delete
  15. I've tried this & I love this so much, I've introduced to my friends & family already!

    ReplyDelete
  16. Kak pun dah guna whitekiss ni mmg elok sgt gigi bersih dan putih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak limah. Bae tak pakai hari2 pun nampak kesan

      Delete
  17. menarik ni.. kalo g dentist untuk putihkan gigi pun dah berapa ratus. boleh cuba bila braces ni dah xde..hehe

    ReplyDelete
  18. nnti nak cuba.. dalam perjalanan barang ini.. huhuuhuh

    ReplyDelete
  19. Bagus la produk ni. Sbb dah cuba. Nampak keberkesanannya. Mmg beza perbezaan

    ReplyDelete
  20. Tengok ramai review best produk ni I cant wait tunggu mine sampai. Tak sabar nak tengok sendiri punya before and after

    ReplyDelete
  21. Numpang promo ya Admin^^
    ajoqq^^cc
    mau dapat penghasil4n dengan cara lebih mudah....
    mari segera bergabung dengan kami.....
    di ajopk.com ^_~
    segera di add Whatshapp : +855969190856

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers