12 IDEA REKAAN ROTI JALA JELITA VIRAL

Image
Assalamualaikum semua Saya suka tengok hiasan untuk roti jala jelita yang viral sangat sekarang menggantikan kek di hari jadi atau apa-apa sambutan keraian. Posting facebook ini di kongsi oleh Puan Fairus Yus , yang mana semuanya adalah hasil air tangan beliau. Bukan mudah nak cari idea kan, pembuat roti jala mesti kreatif dalam hiasan dan gabungan warna roti jala agar tampak lebih menarik. Saya kongsikan 10 rekaan roti jala jelita untuk korang, mana tau ada yang nak cuba buat kan. Boleh juga dapat kan ilham dari hasil karya orang lain. Tapi bukan tiru bulat-bulat lepas tu claim pulak rekaan sendiri. NO... NO.....NO...... Jangan buat macam tu tau. Kesian tuan punya idea mengerah otak untuk hasilkan rekaan yang kebabom. Gittewww Cantik kan semua rekaan roti jala ni? Tak nampak macam roti jala, nak makan pun macam rasa sayang pulak hehe. Sangat-sangat kreatif pada mereka yang hasilkan roti jala ni, yang menariknya, tulisan ucapan Happy Birthday, semuanya dari roti jala tau. Pada yang be

Mudahnya shopping di PGMall dengan C-Wallet dan Grabpay

Assalamualaikum semua 

Zaman teknologi sekarang semua benda pun kita boleh beli online. Saya pun selalu beli online je, barang dapur pun beli online. Terdapat banyak platform e-dagang untuk korang semua shopping kini. Shopping online ni lebih mudah, dan sangatlah jimat masa, yang penting tak perlu nak bersesak-sesak di kedai, lagi-lagi time covid ni kan, #dudukrumah dan boleh membeli guna phone je. 


Kalau korang pembeli online yang tegar, korang mesti tau PG Mall platform e-dagang No 1 di Malaysia dimana PGMall menawarkan barangan kecantikan, pakaian, barangan elektrik, barang sukan, keperluan harian sehinggalah barangan dapur pun ada tau. PGMall ni ditubuhkan pada tahun 2017, merupakan satu-satunya platform e-dagang tempatan di Malaysia. Menurut laporan laporan Iprice insight PGMall juga menduduki tempat ketiga teratas bagi laman web e-dagang tau. Korang boleh tengok laporan tu kat sini 50 e-dagang teratas di Malaysia. Yang paling best PGMall menerima pembayaran secara c-wallets, lebih mudah dan cepat untuk buat bayaran. 


PGMall kini dah ada lebih dari 4 juta viewers. Korang jangan risau nak shopping di PGMall ni, lagi-lagi guna c-wallet, memang selamat dan dipercayai kerana data pelanggan PGMall dijamin selain PGMall menawarkan pelbagai pilihan pembayaran yang selamat termasuk pemindahan perbankan dalam talian segera dari semua bank utama di Malaysia.

6 langkah mudah tambah nilai PG Mall C-Wallet

1. Login PG Mall akaun anda 
2. Klik My Profile dan pilih c-wallet
3. Klik butang Topup
4. Pilih kaedah pembayaran pilihan anda dan klik Pay now
5. Sahkan pembayaran anda, anda akan diarah ke web pembayaran yang dipilih.
6. Jumlah topup anda akan segera ditunjukkan sekiranya berjaya.

Korang boleh tengok langkah mudah untuk tambah nilai PG Mall C-Wallet kat bawah ni:




Kempen PGMall Grabpay

Kini PGMall mengadakan kempen Grabpay bermula 1 Ogos sehingga 30 September 2020. Apa yang best dengan kempen ni? Banyak yang menarik tau dengan kempen ni. Korang boleh dapat diskaun sebanyak 31%, had RM20 dengan pembelian minimum RM60 je. Selain tu, korang dapat buat penebusan sebanyak 2 kali setiap pembelian sepanjang tempoh kempen. Tapi, penebusan adalah berdasarkan first-come first-served basis, kiranya sapa cepat dia dapat lah ye, jadi kena cepat-cepatlah shopping dengan PGMall Grabpay. Jangan lupa, guna promo code : ONLINEDEALS


PGMall Official store

Bagi meningkatkan kualiti platform beli-belah online ini, PGMall menawarkan lebih dari 200 Official store atau Kedai Rasmi yang mana kedai terpilih merupakan jenama terkenal seperti PG Jewel , PG Gold Museum , Aurora , Nestle, Brand's , PHILIPS dengan menawarkan diskaun dan penghantaran PERCUMA dengan pembelian minimum!! Dan semestinya barangan yang di tawarkan adalah 100% authentic, bukan barangan tiruan tau. 

Nak tau lebih lanjut jom layari PGMall sekarang!!!! Jom shopping di PGMall, penghantaran cepat, pembayaran pun mudah je.

Website:
Facebook: 
www.facebook.com/PGMallMalaysia
Instagram: 
www.instagram.com/pgmall.my/


#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #PGMallC-wallet #Grabpay #PGMallOfficialStore #PGMall4u #Cashback #points

Comments

  1. kalau dah shopping dekat PG Mall, minimum pembelian mesti lebih dari RM20 hehe untung siapa yang tengah mencari barang boleh dapat diskaun dekat sini

    ReplyDelete
  2. PGmall... byk boleh shopping dalam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpa. asyik nak checkout je haha

      Delete
    2. hi u ols..cmne nk masukkn free shipping code? 😢

      Delete
  3. Syok jugak shopping dlm pg mall. Siap guna boost lagi yg dapat claim penjana. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah lama settle duit ePenjana tak sempat dia nak bernyawa haha

      Delete
  4. PGMall ni pandai. Semua jenis cara pembayaran mereka ada. Tinggal kita je shopping pilih-pilih barang. Ruby dulu bayar dengan BIG point dr AirAsia. Memang terbaiklah PGMall ni.

    ReplyDelete
  5. Baru je buat akaun PGMall. Jumpa pula pasal cwallet ni. Boleh terus guna lepas ni. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. shopping jangan tak shopping. pgmall terbaik

      Delete
  6. Banyak betul promosi PG Mall sejak dua menjak ni..
    Makin seronok pulak nak menyopping

    ReplyDelete
  7. Siapa belum soping boleh soping sekarang, boleh guna e-wallet yang kita tebus tu haaa hehehehe..Sis punya dah licin da kakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah sis lin. sekejap je dah settle haha

      Delete
  8. Bagus pg mall ni. Banyak tawaran menarik diaorg buat.. Mau orangvtaknak shopping dekat sini.. Nad pun dh tershopping

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha saya pun dah settle duot penjana. shopping bersama pgmall

      Delete
  9. Belum berkesempatan nak shopping dekat sini.
    Seronok tengok banyak dah shopping online sekarang ni kan. Boleh pilih mana yang berkenan dihati.

    ReplyDelete
  10. Hebat2 promotion yg PG Mall buat. Happy shopping to those yg merancang nak shop. I got no plan to shop ma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. just browse je. ada je la nanti nak beli apa2 hehe

      Delete
  11. nice ada discount untuk GrabPay! sekarang juga nak shopping guna code tu

    ReplyDelete
  12. Sekarang mmg AM lebih memilih utk shopping online.. Malas nak sesak2.. Takut wooo.. Nak nak isu covid nie masih belum settle.. Shopping online ini lebih memudahkan, selamat dan menjimatkan masa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpa. saya dari sebelum covid memang suka shopping online. jimat masa tenaga

      Delete
  13. Shopping di PG Mall memang best sebab ada banyak promosi menarik! Sekarang ni mudah je nak shopping, semuanya online sahja. :)

    ReplyDelete
  14. Kak min pun guna pgmall jugak untuk bershopping..puashati!

    ReplyDelete
  15. PG Mall ni bagus sebab dia selalu ada kempen yg mampu menarik pembeli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. macam epenjana ni grabpay memang kita guna

      Delete
  16. Tak pernah pernah lagi try PG Mall ni. Maybe try soon lah kot

    ReplyDelete
  17. Nie yang bahaya nie. Another shopping portal with amazing deals adalah kelemahan Rawlins hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha cuba shopping sekali pasti nak lagi hehe

      Delete
  18. Bestla shopping kat sini. Macam2 ada tu yg rasa mmg berbaloi sgt

    ReplyDelete
  19. So senang shopping kat PGMall dengan C-Wallet dan Grabpay. Nak beli barang lagi la

    ReplyDelete
  20. PG Mall memang terbaik. Selalu buat promosi dan buat semua orang suka shopping online. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn buat orang cannot resist untuk tak shopping

      Delete
  21. Oh ada promo lagi dari PG Mall lah. Menarik sangat dan berbaloi-baloi shopping di PG Mall

    ReplyDelete
  22. Sometimes suka juga stalk apa barang Yang boleh shopping kt pg mall ni. Bnyak jug keperlun Yang ada.

    ReplyDelete
  23. Yeah! its so so cool to shop with their new ewallet i also cant wait to try it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti dah habis duit epenjana di pgmall kan

      Delete
  24. Best best sekarang shopping online jer kan hehehehe

    ReplyDelete
  25. Banyak pilihan kat PG MALL ni, murah pulak tu..

    ReplyDelete
  26. i can't wait to buy again... i had tried once and wow.. i like it

    ReplyDelete
  27. Menariknya tawaran yg terdapat dlm PG Mall nie.. kena terjah segera nie.. AM mmg suka shopping online..

    ReplyDelete
  28. Memang bagus kerana ada alternatif selain shopee and lazada. Di PG Mall ni memang banyak offer kan?

    ReplyDelete
  29. Wow dah top 3 dah yea PG Mall..tahniah! menarik guna c wallett then xde expired date suka suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann cash wallet kat pgmall ni pun tak habis guna lagi

      Delete
  30. Mcm mana nak withdrawal c wallet ek? Boleh x?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers