Posts

Showing posts from December, 2019

SIRI MI GORENG ITALI VIT PASTI MENYERLAHKAN HARI NATAL ANDA

Image
Rawang, 10 December 2021 - Hai, Pencinta Mi Vit! Ayuh sambut bulan Disember dengan meriah kerana kita pasti merasai semangat percutian! Krismas akan datang dan tidak ada kaedah yang lebih hebat untuk menikmati musim riang ini selain dengan beberapa makanan dan pastri Krismas. Tambahan pula, tiada apa-apa yang terngiang-ngiang dalam sorakan yang meriah seperti hadiah dan makanan Krismas, jelas sekali! Tahukah anda Vit Makanan (Kuala Lumpur) Sdn Bhd bermula sebagai syarikat perdagangan makanan pada tahun 1975 dan secara beransur-ansur menceburi industri mi segera. Sejak pengembangan dan dengan orang yang terbaik dalam tangan, keupayaan dan sumber kami telah memperkasakan kami lebih dekat untuk menjadi pakar mi pilihan dunia yang menandakan piawaian global dalam nilai pemakanan, kualiti dan perkhidmatan. Krismas ialah musim yang ajaib dan dengan membeli produk Vit, anda benar-benar dapat merasakan jiwa Krismas! Vit's Noodles dengan sukacitanya akan memperkenalkan kepada anda tentang s

RESEPI POPIA CENDAWAN CHEESE LELEH

Image
Assalamualaikum semua Hai korang, sekarang mood memasak agak memuaskan, jadi asyik nak share resepi je haha Harini saya nak share resepi mudah cepat pantas dan lazat iaitu resepi popia cendawan cheese. Dulu pernah viral popia ni, memang sedap dan mudah je nak masak cuma bahan-bahannya agak mahal (pada saya) jadi sesekali boleh la buat. Bahan-bahan :  Dada ayam ( dipotong kecil) Sosej (dipotong dadu) Bawang besar/holland (I biji saiz besar) Bawang putih seulas Cheese Cendawan butang 1 tin Mushroom/Chicken cream soup 1 tin Kulit popia saiz 50" Cara-cara : Potong dada ayam, sosej, bawang besar, bawang putih, dan cendawan dan asingkan. Pastikan korang basuh cendawan bersih-bersih sehingga hilang bau. Dah siap semua bahan-bahan dipotong kita boleh start menumis. Panaskan minyak dan tumis bawang putih dan bawang besar, bila bawang dah layu dan naik bau, boleh masukkan ayam. Masukkan sosej bila nampak ayam dah separuh masak. Macam mana nak tau

Followers