Posts

Showing posts from December, 2019

VIT'S KAN ADA, MERIAHNYA RAYA

Image
Assalamualaikum semua Bulan Ramadan sudah tiba dan umat Islam di seluruh dunia pasti teruja nak sambut bulan mulia walaupun kita semua masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP/PKPB/PKPP) dan masih belum dapat merentas negeri. Syukur kita semua masih dapat menunaikan ibadah terawih di masjid dan surau dengan SOP yang ketat berbanding tahun lepas kita semua hanya di rumah. Bazaar Ramadan pun boleh beroperasi macam biasa dengan SOP yang sewajarnya demi menjaga keselamatan semua. Walaupun masih tak boleh merentas negeri untuk balik ke kampung masing-masing untuk menyambutAidilfitri bersama keluarga tercinta, tapi kita tetap bersyukur sebab pihak kerajaandah bagi sedikit kelonggaran dan wajib mematuhi segala perintah yang kerajaan Malaysia dah tetapkan. So harap-harap kita tak langgarlah peraturan yang telah ditetapkan ye. Disebabkan itu, Vit’s jenama mi segera dan mi kering Halal yang telah bertapak di Malaysia sejak 46 tahun yang lalu ingin menjemput anda semua sempena menyambut Ramad

RESEPI POPIA CENDAWAN CHEESE LELEH

Image
Assalamualaikum semua Hai korang, sekarang mood memasak agak memuaskan, jadi asyik nak share resepi je haha Harini saya nak share resepi mudah cepat pantas dan lazat iaitu resepi popia cendawan cheese. Dulu pernah viral popia ni, memang sedap dan mudah je nak masak cuma bahan-bahannya agak mahal (pada saya) jadi sesekali boleh la buat. Bahan-bahan :  Dada ayam ( dipotong kecil) Sosej (dipotong dadu) Bawang besar/holland (I biji saiz besar) Bawang putih seulas Cheese Cendawan butang 1 tin Mushroom/Chicken cream soup 1 tin Kulit popia saiz 50" Cara-cara : Potong dada ayam, sosej, bawang besar, bawang putih, dan cendawan dan asingkan. Pastikan korang basuh cendawan bersih-bersih sehingga hilang bau. Dah siap semua bahan-bahan dipotong kita boleh start menumis. Panaskan minyak dan tumis bawang putih dan bawang besar, bila bawang dah layu dan naik bau, boleh masukkan ayam. Masukkan sosej bila nampak ayam dah separuh masak. Macam mana nak tau

Followers