Posts

Showing posts from December, 2019

TIPS RANCANG BERSARA AWAL DENGAN ILEARNFROMCLOUD.COM

Image
Assalamualaikum semua Situasi Covid19 yang melanda kini telah menghadkan pelbagai aktiviti kita diseluruh dunia termasuklah menimba ilmu. Namun, dengan bantuan teknologi, kita masih dapat belajar, semuanya bergantung pada diri sendiri. Luasnya ilmu tidak hanya terhad pada pembelajaran di sekolah. Terdapat pelbagai platform eLearning yang boleh kita pilih bagi meningkatkan kemahiran diri. Memperkenalkn ILearnFromCloud.com adalah platform pembelajaran sosial yang direka untuk membantu korang bagi memperoleh kemahiran yang akan mendapat permintaan tinggi pada masa akan datang. Setiap orang mempunyai kemampuan belajar yang berbeza-beza, terutama di bidang yang mempunyai kepakaran dan pengalaman yang terhad. Tidak seperti laman web eLearning lain yang menyediakan kursus dalam talian, pembelajaran melalui ILearnFromCloud.com membawa kaedah yang paling berkesan untuk belajar, iaitu adalah dengan memiliki seseorang di sisi, membimbing kita di setiap langkah, dan mengarahkan ke arah yang betul

RESEPI POPIA CENDAWAN CHEESE LELEH

Image
Assalamualaikum semua Hai korang, sekarang mood memasak agak memuaskan, jadi asyik nak share resepi je haha Harini saya nak share resepi mudah cepat pantas dan lazat iaitu resepi popia cendawan cheese. Dulu pernah viral popia ni, memang sedap dan mudah je nak masak cuma bahan-bahannya agak mahal (pada saya) jadi sesekali boleh la buat. Bahan-bahan :  Dada ayam ( dipotong kecil) Sosej (dipotong dadu) Bawang besar/holland (I biji saiz besar) Bawang putih seulas Cheese Cendawan butang 1 tin Mushroom/Chicken cream soup 1 tin Kulit popia saiz 50" Cara-cara : Potong dada ayam, sosej, bawang besar, bawang putih, dan cendawan dan asingkan. Pastikan korang basuh cendawan bersih-bersih sehingga hilang bau. Dah siap semua bahan-bahan dipotong kita boleh start menumis. Panaskan minyak dan tumis bawang putih dan bawang besar, bila bawang dah layu dan naik bau, boleh masukkan ayam. Masukkan sosej bila nampak ayam dah separuh masak. Macam mana nak tau

Followers