APA PERLU BUAT SETELAH KEMASKINI APLIKASI MY SEJAHTERA UNTUK PENDAFTARAN VAKSIN COVID 19

Image
Assalamualaikum semua Harini Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yasin yang lebih dikenali sebagai Abah Din menerima suntikan pertama Vaksin Covid 19 Pfizer-BioNTech menjadikan beliau rakyat pertama menerika suntikan itu. Kita sebagai rakyat Malaysia, sudahkah kita menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat dengan mendaftar menerima vaksin? Kredit gambar : Berita Harian Untuk menerimna vaksin covid 19 korang perlu mengemaskini aplikasi my sejahtera di telefon pintar korang. Hanya dengan 10 langkah mudah, pengguna aplikasi my sejahtera boleh membuat permohonan vaksin covid 19. Saya sediakan 10 langkah mudah untuk pengguna Android. LANGKAH 1 Langkah pertama buka aplikasi My Sejahtera korang kemudian tekan butang "CLOSE" dibahagian atas sebelah kanan. Kemudian satu tetingkap kemaskini "UPDATE" muncul pada screen. Tekan butang UPDATE. LANGKAH 2 Setelah proses kemaskini "UPDATE" selesai. ulang langkah satu (1) kemudian ikon "Covid-19 Vaccination&quo

FAM TRIP BINTAN ISLAND, INDONESIA


Desa Wisata Ekang 

Indonesia has many island destinations with boast limitless charm. In Batam itself, there is 2430 islands with 1.8m population and Bintan is the biggest island in KEPRI province.



FOOD

Indonesia always known with their good foodies. Not to mention Batam, with their seafood. My trip to Batam this time, I got to experience good seafood at Wey Wey Restaurant, Harbor Bay District. One of their popular seafood is 'Gonggong'. Gonggong is a type of shellfish that can found in KEPRI. It is my first time having tried Gonggong and surprisingly it taste so good. I would definitely recommend you to try Gonggong. Other than that, they have wide variety of seafood such as crsb, fish, prawn and many more delicious foodies to offer. 

Gonggong shellfish 


ACCOMODATION

Not to worry, Batam has more than 200 hotels according to your budget. I would suggest Nite & Day Hotel in Jodoh Square as its located at a town of Batam, nearby to terminal ferry, airport and shopping paradise such Nagoya Hill Shopping Center, DC Mall and many more. As a 3 star hotel, Nite & Day would definitely a choice in terms of price rate with 52 different type of rooms for your choice.


BINTAN ISLAND

From Batam City it took 45minutes to Telaga Pungur Ferry Terminal which any trip to Bintan Island depart. Another one hour ferry trip to Pelabuhan Tanjung Uban, with Roro ferry worth the travel. For a small group, you can also travel with speed boat which will only take 15 minutes. I got to experience the desert hills, an attraction in Bintan with amazing view of blue lake. Gurun Pasir Bintan resembles an arabian desert with a nice white sandy hills and pathways, definitely a good spot for a photographer. 

Gunung Pasir Bintan and Blue Lake 


Blue Lake 



Gunung Pasir Bintan

About 40 minutes from there, is Pemancingan Poyotomo, another attraction place in Bintan viewing Gunung Bintan. Bintan trip definitely not complete without visiting a beach. Madu Tiga Beach located 50 minutes from Pemancingan Poyotomo, is actually a fisherman village and one of the longest beach in Bintan Island. Make sure to dip your toes in the white sand and glass water beach. Completed the trip with Ekang Tourism Village which located one hour from Madu Tiga with an attraction of horse riding, mountain bike trail and many more. 

Pemancingan Poyotomo 

Head of Bahari Tourism & Association, Surya Wijaya said, in 2019, they would like to promote Bintan not only to the foreigner tourist but also aiming for Indonesian to come and visit Bintan through an exhibition throughout big city in Indonesia such as Bandung, Jogjakarta, Makassar and Batam. Ended Bintan Trip, it took 30 minutes back to Pelabuhan Batu Uban depart back to Telaga Pungur. Edi Sutrisno, Batam Tourism Board said, as an effort in promoting attraction places in Batam, such as Bintan, Batam Tourism deliberately invite media from neighbouring countries, Malaysia and Singapore as an ambassador of KEPRI Tourism. a conclusion Bintan Island has many attraction to offer, from the amazing sightseeing to the beautiful beach which worth your trip. 

Madu Tiga Beach 








Comments

  1. Ya ampun..cantiknye blue lake tu. Seronok tengok wpun dari gambar. Nak kena masuk wish list sisyat ni. 1 fine day nak kesana 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik. tak sabar nak travel balik lepas covid

      Delete
  2. Ya allah tempat ni sangat la menawan. Sis pernah nak pergi Bintan tapi masa tu dinasihatkan tidak ke sana sebab tengah musim monsun. Sis nak pergi juga suatu hari nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bintan ni kecik je, dah reda semua nanti pi la, serius cantik

      Delete
  3. Bae..hang buat kmid teringat ingat waktu pergi sana..harap2 bole repeat lagi lepas nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. lambat lagi nak boleh repeat ni kak mid. tu yang trobek. rinduuu

      Delete
  4. I visited Pulau Bintan in 2013. But I have to be honest that I don’t find the island as a fascinating tourist attraction. To me, Pulau Bintan is only suitable for those who are into water sports. Nothing much there.

    ReplyDelete
  5. Tak puas nak tengok gambar pemandangan semua. Semuanya macam dalam gambar poskad jer. Cantik sangat.

    ReplyDelete
  6. Canteknya. Serius. Memang tenang tengok pemandangan di sini. Teringin nak dtg sini

    ReplyDelete
  7. Rindunya nak pergi FAR Trip lagi hehehehe harap penyakit ni cepat lah pergi dan boleh melancong tambah tepat baru macam ni kita tak pernah pergi lagi best dan cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rinduu nak fam trip kan maha. Mudah2an cepat la setel semua ni

      Delete
  8. Cantuknya Bintan Island ni. Kagum tengok view. Ala ni yang buat nak pergi juga. Cepatlah negara kita bebas dari Covid-19 ni. Tak sabar nak jalan jalan ke Bintan Island juga ni

    ReplyDelete
  9. Selalu duk dgr batam2 ni dari cite Singapore tu. Tak pernah terlintas nak cari. Tapi tgk cantik2 ni, boleh la nnt travel ke sana

    ReplyDelete
  10. Cantik betul pemandangan dekat Pulau Bintan nih, apa rasa siput Gonggong tu tak pernah makan lagi... menu popular dekat situ yea

    ReplyDelete
  11. cantiknya tempat ni. baru tau adanya bintan island, batam pernah la dengar.

    ReplyDelete
  12. Cantik sungguh tempatnya...ternampak tu siput gonggong, tu menu kegemaran kami sekeluarga hehehe.. pernah pergi Batam sekali dulu bercuti tapi tak pernah sampai lagi ke Bintan ni..

    ReplyDelete
  13. Haaaa.. rindunya nak pg Batam jln2 kat sana hrp2 lps hbs PKP ni blhlah kita jpa lg

    ReplyDelete
  14. Batam semua tu?
    Wow! Amazing places with amazing view! Aida x lagi pernah ke Batam, sis.
    Tq for sharing.

    ReplyDelete
  15. WOW! I didn't go to batam before! Only heard in Phua Chu Kang!

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SEHARIAN DI GUNUNG BEREMBUN JELEBU DAN AIR CRASH YANG TAK KESAMPAIAN