Posts

Showing posts from November, 2011

12 IDEA REKAAN ROTI JALA JELITA VIRAL

Image
Assalamualaikum semua Saya suka tengok hiasan untuk roti jala jelita yang viral sangat sekarang menggantikan kek di hari jadi atau apa-apa sambutan keraian. Posting facebook ini di kongsi oleh Puan Fairus Yus , yang mana semuanya adalah hasil air tangan beliau. Bukan mudah nak cari idea kan, pembuat roti jala mesti kreatif dalam hiasan dan gabungan warna roti jala agar tampak lebih menarik. Saya kongsikan 10 rekaan roti jala jelita untuk korang, mana tau ada yang nak cuba buat kan. Boleh juga dapat kan ilham dari hasil karya orang lain. Tapi bukan tiru bulat-bulat lepas tu claim pulak rekaan sendiri. NO... NO.....NO...... Jangan buat macam tu tau. Kesian tuan punya idea mengerah otak untuk hasilkan rekaan yang kebabom. Gittewww Cantik kan semua rekaan roti jala ni? Tak nampak macam roti jala, nak makan pun macam rasa sayang pulak hehe. Sangat-sangat kreatif pada mereka yang hasilkan roti jala ni, yang menariknya, tulisan ucapan Happy Birthday, semuanya dari roti jala tau. Pada yang be

.:: Tips#1 - 10 Ways to Make Your Diet Easier ::.

Hi guys, today I wanna share some tips that I found interesting to all girls out there. Especially to me of course. It is a good tips yet easy for us to do it. So, let read it now! 1. Say So Long to Soda Every diet soft drink consumed each day could increase your risk of being overweight by 65 percent, according to a study presented at the American Dietetic Association. Other research suggests that artificial sweeteners may actually stimulate appetite, causing you to overeat. Instead, sip plain or sparkling water with lemon added for flavor. 2. Eat Like Clockwork Women who eat erratically consume more calories and burn them less quickly than those who have six regular small meals each day, according to a British study published in the American Journal of Clinical Nutrition . Don't go more than three or four hours without eating something. 3. Dust Off the Grapefruit Diet Eating three servings of grapefruit a day (either half of a whole one or a cup of juice) for 12 weeks coul

NUKILAN BAE - SUNGGUH

sungguh.. semakin lama kurasakan semakin ku tak mengenali semuanya jijik dimata semuanya tak kena entah.. sungguh.. aku tak pasti dengan hala tuju hidup sendiri bak kata seorang kawan meniti hidup ini perlukan bantuan andai diri terumbang ambing carilah jurupandu,kompas, peta.. mengapa aku tak seperti dia? kini telah menaiki bahtera dan selamat hendaknya entah.. sungguh.. penyesalan dikemudian tiada gunanya untuk mengemudi semula alahai.. menyesalkah kamu? entah.. sungguh.. aku tak tahu.. entah.. bae@040710 DISCLAIMER: KARYA INI ADALAH HAK SEPENUHNYA WWW.BAEROSLAN.COM. DILARANG MEMBUAT SALINAN DI MANA-MANA TANPA KEBENARAN.

.:: Berhabuk ::.

salam 1 malaysia semua.. sungguh berhabuk blog ni kan? dek kerana kesibuka dan kemalasan yang melampau. ok kesibukan melampau tu memang over la kan..hak hak hak,  bukan apa, internet kat rumah ni buat aku rasa nak buang je modem tu kat bawah..dari ada mood dan idea yang mencurah-curah *mencurah-curah kau, over kan? hak hak hak insyaallah akan berblogging semula.. .: Thanks for reading this blog :.

Followers