Posts

Showing posts from November, 2011

VIT'S KAN ADA, MERIAHNYA RAYA

Image
Assalamualaikum semua Bulan Ramadan sudah tiba dan umat Islam di seluruh dunia pasti teruja nak sambut bulan mulia walaupun kita semua masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP/PKPB/PKPP) dan masih belum dapat merentas negeri. Syukur kita semua masih dapat menunaikan ibadah terawih di masjid dan surau dengan SOP yang ketat berbanding tahun lepas kita semua hanya di rumah. Bazaar Ramadan pun boleh beroperasi macam biasa dengan SOP yang sewajarnya demi menjaga keselamatan semua. Walaupun masih tak boleh merentas negeri untuk balik ke kampung masing-masing untuk menyambutAidilfitri bersama keluarga tercinta, tapi kita tetap bersyukur sebab pihak kerajaandah bagi sedikit kelonggaran dan wajib mematuhi segala perintah yang kerajaan Malaysia dah tetapkan. So harap-harap kita tak langgarlah peraturan yang telah ditetapkan ye. Disebabkan itu, Vit’s jenama mi segera dan mi kering Halal yang telah bertapak di Malaysia sejak 46 tahun yang lalu ingin menjemput anda semua sempena menyambut Ramad

.:: Tips#1 - 10 Ways to Make Your Diet Easier ::.

Hi guys, today I wanna share some tips that I found interesting to all girls out there. Especially to me of course. It is a good tips yet easy for us to do it. So, let read it now! 1. Say So Long to Soda Every diet soft drink consumed each day could increase your risk of being overweight by 65 percent, according to a study presented at the American Dietetic Association. Other research suggests that artificial sweeteners may actually stimulate appetite, causing you to overeat. Instead, sip plain or sparkling water with lemon added for flavor. 2. Eat Like Clockwork Women who eat erratically consume more calories and burn them less quickly than those who have six regular small meals each day, according to a British study published in the American Journal of Clinical Nutrition . Don't go more than three or four hours without eating something. 3. Dust Off the Grapefruit Diet Eating three servings of grapefruit a day (either half of a whole one or a cup of juice) for 12 weeks coul

.:: Nukilan#1 - Sungguh ::.

sungguh.. semakin lama kurasakan semakin ku tak mengenali semuanya jijik dimata semuanya tak kena entah.. sungguh.. aku tak pasti dengan hala tuju hidup sendiri bak kata seorang kawan meniti hidup ini perlukan bantuan andai diri terumbang ambing carilah jurupandu,kompas, peta.. mengapa aku tak seperti dia? kini telah menaiki bahtera dan selamat hendaknya entah.. sungguh.. penyesalan dikemudian tiada gunanya untuk mengemudi semula alahai.. menyesalkah kamu? entah.. sungguh.. aku tak tahu.. entah.. bae@040710

.:: Berhabuk ::.

salam 1 malaysia semua.. sungguh berhabuk blog ni kan? dek kerana kesibuka dan kemalasan yang melampau. ok kesibukan melampau tu memang over la kan..hak hak hak,  bukan apa, internet kat rumah ni buat aku rasa nak buang je modem tu kat bawah..dari ada mood dan idea yang mencurah-curah *mencurah-curah kau, over kan? hak hak hak insyaallah akan berblogging semula.. .: Thanks for reading this blog :.

Followers