Posts

Showing posts from November, 2011

EARTH HOME PRODUK RUMAH YANG WAJIB KORANG ADA

Image
Assalamualaikum semua Serangga adalah penyebab utama penyakit dan ketidakselesaan di seluruh dunia. Penyakit yang disebabkan oleh serangga, seperti malaria, boleh menghalang perkembangan ekonomi dan sosial negara. Ini terutama berlaku di kawasan tropika dan sub-tropika yang panas dan lembap seperti Malaysia. Contohnya penyakit Malaria lebih daripada 300 juta kes setiap tahun dan beberapa juta kematian, yang disebabkan oleh nyamuk Anopheles. Denggi berdarah pun berjuta-juta kes ada yang sehingga menyebabkan kematian disebabkan oleh nyamuk Aedes. Dan banyak penyakit bakteria, virus dan parasit, seperti kolera, disentri, kepialu, kusta, poliomielitis, hepatitis berjangkit, cirit-birit, jangkitan helminthik, dan sindrom hospital yang disebut dipercayai disebarkan secara mekanik oleh lalat, lipas dan perosak lain. Selain daripada risiko digigit serangga, alergi yang berkaitan dengan lipas dan serangan tungau debu rumah juga bahaya untuk kesihatan. Sebuah rumah pasti tak lengkap kalau tak a

.:: Tips#1 - 10 Ways to Make Your Diet Easier ::.

Hi guys, today I wanna share some tips that I found interesting to all girls out there. Especially to me of course. It is a good tips yet easy for us to do it. So, let read it now! 1. Say So Long to Soda Every diet soft drink consumed each day could increase your risk of being overweight by 65 percent, according to a study presented at the American Dietetic Association. Other research suggests that artificial sweeteners may actually stimulate appetite, causing you to overeat. Instead, sip plain or sparkling water with lemon added for flavor. 2. Eat Like Clockwork Women who eat erratically consume more calories and burn them less quickly than those who have six regular small meals each day, according to a British study published in the American Journal of Clinical Nutrition . Don't go more than three or four hours without eating something. 3. Dust Off the Grapefruit Diet Eating three servings of grapefruit a day (either half of a whole one or a cup of juice) for 12 weeks coul

.:: Nukilan#1 - Sungguh ::.

sungguh.. semakin lama kurasakan semakin ku tak mengenali semuanya jijik dimata semuanya tak kena entah.. sungguh.. aku tak pasti dengan hala tuju hidup sendiri bak kata seorang kawan meniti hidup ini perlukan bantuan andai diri terumbang ambing carilah jurupandu,kompas, peta.. mengapa aku tak seperti dia? kini telah menaiki bahtera dan selamat hendaknya entah.. sungguh.. penyesalan dikemudian tiada gunanya untuk mengemudi semula alahai.. menyesalkah kamu? entah.. sungguh.. aku tak tahu.. entah.. bae@040710

.:: Berhabuk ::.

salam 1 malaysia semua.. sungguh berhabuk blog ni kan? dek kerana kesibuka dan kemalasan yang melampau. ok kesibukan melampau tu memang over la kan..hak hak hak,  bukan apa, internet kat rumah ni buat aku rasa nak buang je modem tu kat bawah..dari ada mood dan idea yang mencurah-curah *mencurah-curah kau, over kan? hak hak hak insyaallah akan berblogging semula.. .: Thanks for reading this blog :.