NUKILAN BAE - MY PIECES HEART

Image
Assalamualikum semua Nukilan kali ini adalah antara koleksi poems saya. Sebenarnya saya jarang menghasilkan puisi dalam bahasa english sebabnya penguasaan bahasa untuk saya berpuisi lebih kepada bahasa ibunda. Sesekali cuba untuk menghasilkan kelainan dalam berpuisi. Jika ada kesalahan tatabahasa harap dimaafkan hehe Sumber : Google My Pieces Heart ‘We are Just Friend’ Has Slide, Like I Expected It Would, Everything Is Just In Place, And Hits Me On Time. A Friend Of Mine Once Said, 'Delay Aren't Denials', I Can See Clearly Now, As An Expiry Never Wait, Separation Never Late, Karmic Cycle Keeps Changing, No Matter How Hard You Trying. My Pieces Heart, Just A Literal Separation, After A Lesson Plays Their Part, Makes Us Stronger And Wiser, A Blended You And Me, That Tie Us Forever, In Our Own Beautiful Way. bae@14062019 Puisi ini mengenai sebuah kekecewaan yang menggambarkan hati yang berderai. Lafaz perpisahan yang sudah dijangkakan namun hati selalu menidakkan. Manusia ni s

NUKILAN BAE - SUNGGUH

sungguh..
semakin lama
kurasakan semakin ku tak mengenali
semuanya jijik dimata
semuanya tak kena
entah..

sungguh..
aku tak pasti dengan hala tuju hidup sendiri
bak kata seorang kawan
meniti hidup ini perlukan bantuan
andai diri terumbang ambing
carilah jurupandu,kompas, peta..
mengapa aku tak seperti dia?
kini telah menaiki bahtera
dan selamat hendaknya
entah..

sungguh..
penyesalan dikemudian tiada gunanya
untuk mengemudi semula
alahai..
menyesalkah kamu?
entah..

sungguh..
aku tak tahu..
entah..

bae@040710

DISCLAIMER: KARYA INI ADALAH HAK SEPENUHNYA WWW.BAEROSLAN.COM. DILARANG MEMBUAT SALINAN DI MANA-MANA TANPA KEBENARAN.

Comments

  1. sanam : hi sanam,thanks, nice to meet you ;)

    charcoal : jiwang sangat ke?baca betul2..

    ReplyDelete
  2. ada masanya mmg kita sendiri pn x tau knp kita jadi mcm nie..

    perasaan cmnie tetiba je kan?
    x best sungguh bila ia dtg.. kan best bole halau dia sesukahati kita :)

    btw, salam kenal dear :)

    ReplyDelete
  3. yna : hi yna, kadang2 kita akan rasa camni, sebab kita ragu2 dengan keputusan untuk hidup kita sendiri, kita takut jalan yang kita akan buat kita menyesal in future..memang tak best kan3?hehe

    salam kenal

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

SEHARIAN DI GUNUNG BEREMBUN JELEBU DAN AIR CRASH YANG TAK KESAMPAIAN

Followers