PENGALAMAN GUNA PRODUK CETAPHIL BAGI KEMPEN #CETAPHILAMBASSADOR

Image
Assalamualaikum semua Penjagaan kulit yang paling asas adalah membersihkan dan mencuci muka untuk menghilangkan kotoran, peluh dan mekap pada lapisan luar kulit. Memilih pencuci muka yang terbaik bergantung pada kondisi kulit kita. Sebelum membuat pemilihan, adalah lebih baik kalau kita tau serba sedikit tentang kesan pelbagai tekstur dan bahan yang terdapat dalam pencuci muka/pencuci muka. Kalau kulit muka korang jenis kulit kering, cari pembersih yang tidak berbuih dan mempunyai agen penghidratan seperti asid hyaluronik atau ekstrak aloe vera. Untuk kulit muka kombinasi dan berjerawat, cari pembersih jenis gel dengan bahan seperti pengelupasan kimia seperti AHA dan BHA. Jika korang make-up, membersihkan wajah dengan cleanser jenis minyak (oil cleanser) adalah lebih berkesan untuk menanggalkan segala kotoran. Jenama Cetaphil, dipercayai oleh ramai orang yang mempunyai kulit sensitif dan bermasalah. Cetaphil ialah satu jenama yang menyasarkan produknya untuk kulit sensitif. Produk me

NUKILAN BAE - SUNGGUH

sungguh..
semakin lama
kurasakan semakin ku tak mengenali
semuanya jijik dimata
semuanya tak kena
entah..

sungguh..
aku tak pasti dengan hala tuju hidup sendiri
bak kata seorang kawan
meniti hidup ini perlukan bantuan
andai diri terumbang ambing
carilah jurupandu,kompas, peta..
mengapa aku tak seperti dia?
kini telah menaiki bahtera
dan selamat hendaknya
entah..

sungguh..
penyesalan dikemudian tiada gunanya
untuk mengemudi semula
alahai..
menyesalkah kamu?
entah..

sungguh..
aku tak tahu..
entah..

bae@040710

DISCLAIMER: KARYA INI ADALAH HAK SEPENUHNYA WWW.BAEROSLAN.COM. DILARANG MEMBUAT SALINAN DI MANA-MANA TANPA KEBENARAN.

Comments

  1. sanam : hi sanam,thanks, nice to meet you ;)

    charcoal : jiwang sangat ke?baca betul2..

    ReplyDelete
  2. ada masanya mmg kita sendiri pn x tau knp kita jadi mcm nie..

    perasaan cmnie tetiba je kan?
    x best sungguh bila ia dtg.. kan best bole halau dia sesukahati kita :)

    btw, salam kenal dear :)

    ReplyDelete
  3. yna : hi yna, kadang2 kita akan rasa camni, sebab kita ragu2 dengan keputusan untuk hidup kita sendiri, kita takut jalan yang kita akan buat kita menyesal in future..memang tak best kan3?hehe

    salam kenal

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

TRANS NANING TRAIL, TAMPIN, NEGERI SEMBILAN TRIP DAYHIKE

CARA APPLY PERMIT ONLINE HIKING GUNUNG ANGSI, NEGERI SEMBILAN I BAEROSLAN

SERONOK HIKING BUKIT BEREKEH & LATA PENYEL, SUNGAI SIPUT PERAK

Followers