Posts

Showing posts from May, 2019

PENGALAMAN GUNA PRODUK CETAPHIL BAGI KEMPEN #CETAPHILAMBASSADOR

Image
Assalamualaikum semua Penjagaan kulit yang paling asas adalah membersihkan dan mencuci muka untuk menghilangkan kotoran, peluh dan mekap pada lapisan luar kulit. Memilih pencuci muka yang terbaik bergantung pada kondisi kulit kita. Sebelum membuat pemilihan, adalah lebih baik kalau kita tau serba sedikit tentang kesan pelbagai tekstur dan bahan yang terdapat dalam pencuci muka/pencuci muka. Kalau kulit muka korang jenis kulit kering, cari pembersih yang tidak berbuih dan mempunyai agen penghidratan seperti asid hyaluronik atau ekstrak aloe vera. Untuk kulit muka kombinasi dan berjerawat, cari pembersih jenis gel dengan bahan seperti pengelupasan kimia seperti AHA dan BHA. Jika korang make-up, membersihkan wajah dengan cleanser jenis minyak (oil cleanser) adalah lebih berkesan untuk menanggalkan segala kotoran. Jenama Cetaphil, dipercayai oleh ramai orang yang mempunyai kulit sensitif dan bermasalah. Cetaphil ialah satu jenama yang menyasarkan produknya untuk kulit sensitif. Produk me

KELEBIHAN BULAN RAMADHAN

Image
Masjid tertua di daerah Lingga, Indonesia. Saja letak gambar ni ambil mood Ramadhan hehe Masih sempat lagi untuk wish salam ramadhan buat semua umat islam. semoga amalan kita diterima olehNYA, InshaaAllah. Harini sis nak share info tentang bulan ramadhan supaya korang lebih menghayati bulan Ramadhan. Dah jom baca! Bulan Ramadhan adalah bulan yang sangat tinggi darjat dan besar martabatnya di sisi Allah Subhanahu wa Ta‘ala dan RasulNya, ia juga menjadi penghulu segala bulan. Di antara kelebihan dan keistimewaan bulan Ramadhan itu Allah Subhanahu wa Ta‘ala telah menurunkan kitab suciNya (Al-Qur’an) yang menjadi petunjuk bagi manusia. Firman Allah Subhanahu wa Ta‘ala: Tafsirnya: “(Masa yang diwajibkan kamu berpuasa itu ialah) bulan Ramadhan yang padanya diturunkan Al-Qur’an, menjadi petunjuk bagi sekalian manusia, dan menjadi keterangan-keterangan yang menjelaskan petunjuk, dan (menjelaskan) perbezaan antara yang benar dengan yang salah.” (Surah Al-Baqarah: 185) Dipilih

KHAIRUL NIZAM LELAKI 3 JARI, INSPIRASI LUAR BIASA

Image
Assalamualaikum semua.  Pernah tak kita terfikir betapa beruntungnya kita di lahirkan sempurna, dapat bekerja, dapat buat pelbagai aktiviti. Syukur pada Allah. Sempena Hari Pekerja ni, sis nak memperkenalkan seorang yang sangat hebat, di mana usaha dan kegigihannya itu mampu memberi buat kita. Khairul Nizam, seorang orang kurang upaya, yang hanya mampu menggerakkan tiga jari, namun beliau merupakan pengasas bagi JAMU MALL.  Siapa sangka disebalik empayar yang terkenal JAMU MALL adalah seorang orang kurang upaya. Bak kata Khairul Nizam, ramai nak jadi macam dia, yang mempunyai perniagaan yang kukuh, duit yang banyak, melancong kemerata dunia, namun ada tak yang ingin berada pada jasadnya. Jom kita layan video luahan hati Khairul Nizam. Semoga menjadi inspirasi luar biasa buat kita semua. Di usia 30 .. dgn keadaan cacat .. aku bersyukur dgn kehidupan .. aku berjaya membina satu syarikat jamumall sdn bhd , dan membina platform jualan jamumall.com .., aku hap

Followers