Posts

Showing posts from January, 2022

STAYCATION JOHOR - HOTEL REVIEW - TRINIDAD HOTEL PUTERI HARBOUR

Image
Assalamualaikum semua Balik dari Batam, saya dan beberapa kawan decide untuk menginap satu malam di Johor. Dah lama jugak tak staycation di Johor, dah alang-alang kan, so why not? Kami turun di Tanjung Pengelih, terus ke Laman Desaru Bistro untuk lunch. Korang boleh baca review makanan di Laman Desaru Bistro kat facebook saya ye. Ni antara menu yang kami makan haritu. Banyak jugak menu yang disediakan. Laman Desaru Bistro menyediakan pelbagai jenis makanan seperti Ala Carte Thailand, Punjabi, Western, Nasi Padang dll. Next time kalau ke sini lagi nak try Punjabi cuisine kat sini. Lepas tu, kami terus ke Puteri Harbour. Kami menginap di TRININAD SUITES PUTERI HARBOUR . Hotel ni sangat dekat dengan Terminal Puteri Harbour, kalau korang nak ke Batam or dari Batam, sangat recommended untuk stay kat sini. Hari yang saya menginap ada 2 biji bas baru datang dari Batam menginap di hotel ni. Lokasi sangat strategik, berbanding tahun sebelum covid, sekarang Puteri Harbour pun dah happenin

HOTEL REVIEW - VERDANT HILL HOTEL KUALA LUMPUR - HOTEL REVIEW BAEROSLAN

Image
Assalamualaikum semua Sejak covid ni dah lama tak travel, jadi untuk hilangkan rasa rindu untuk travel tu, kita staycation je lah. Saya sejenis yang suka staycation yang dekat dengan rumah. Dari sebelum kahwin lagi, kalau rasa macam penat dan nak berehat akan booking hotel yang terdekat, tak kisah la murah atau mahal yang penting dekat dengan kedai makan atau shopping mall. Untuk staycation kali ni saja ajak roomate lepak KL dan kami memilih VERDANT HILL HOTEL . Walaupun rumah kat Selangor tapi, amatlah jarang nak masuk KL untuk jalan-jalanm selalunya memang akan mengelak untuk drive ke KL.Staycation kali ni saja pilih hotel yang berdekatan dengan KLCC, so boleh naik grab je ke sana, rindu pulak nak makan Madam Kwans hehe Jom kita review bilik di Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur. Jalan nak masuk ke hotel ni macam pelik sikit tau, bangunan hotel nui kat belah belakang, kalau waze jumpa je, cuma bila nak masuk lorong tu rasa macam betul ke jalan ni, kita akan rasa macam salah jalan haha K

Followers