Posts

Showing posts from January, 2022

SAFI SHAYLA TONIK RAMBUT BERKESAN UNTUK RAMBUT GUGUR

Image
Assalamualaikum semua Kecantikan bermula dari kulit yang sihat, bagi rambut sebagai mahkota wanita, ia bermula dari kulit kepala yang sihat. Sama ada rambut korang menipis, pecah di hujung atau gugur lebih daripada biasa, kemungkinan besar berpunca dari kulit kepala yang tidak sihat. Menggunakan produk rambut seperti syampu, perapi, mask atau serum, sudah tentu akan memberi kesan kepada penipisan rambut. Tetapi untuk menjadikan produk tersebut seefektif mungkin, kita harus bermula dari asas dahulu. Kita perlu konsisten di dalam penjagaan rambut dan produk penjagaan kulit kepala seperti tonik kulit kepala atau serum akan mewujudkan persekitaran yang sihat untuk rambut korang tumbuh. Secara umum, jika kulit kepala korang tersumbat, kering, meradang, atau gatal, ia menjadi punca kepada banyak masalah yang lebih besar seperti kelemumur dan keguguran rambut. Keguguran rambut pada wanita boleh disebabkan oleh tekanan, diet tidak seimbang, perubahan hormon dan lain-lain. Keguguran rambut bagi

HOTEL REVIEW - VERDANT HILL HOTEL KUALA LUMPUR - HOTEL REVIEW BAEROSLAN

Image
Assalamualaikum semua Sejak covid ni dah lama tak travel, jadi untuk hilangkan rasa rindu untuk travel tu, kita staycation je lah. Saya sejenis yang suka staycation yang dekat dengan rumah. Dari sebelum kahwin lagi, kalau rasa macam penat dan nak berehat akan booking hotel yang terdekat, tak kisah la murah atau mahal yang penting dekat dengan kedai makan atau shopping mall. Untuk staycation kali ni saja ajak roomate lepak KL dan kami memilih VERDANT HILL HOTEL . Walaupun rumah kat Selangor tapi, amatlah jarang nak masuk KL untuk jalan-jalanm selalunya memang akan mengelak untuk drive ke KL.Staycation kali ni saja pilih hotel yang berdekatan dengan KLCC, so boleh naik grab je ke sana, rindu pulak nak makan Madam Kwans hehe Jom kita review bilik di Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur. Jalan nak masuk ke hotel ni macam pelik sikit tau, bangunan hotel nui kat belah belakang, kalau waze jumpa je, cuma bila nak masuk lorong tu rasa macam betul ke jalan ni, kita akan rasa macam salah jalan haha K

Followers