Posts

Showing posts from December, 2021

PENGALAMAN GUNA PRODUK CETAPHIL BAGI KEMPEN #CETAPHILAMBASSADOR

Image
Assalamualaikum semua Penjagaan kulit yang paling asas adalah membersihkan dan mencuci muka untuk menghilangkan kotoran, peluh dan mekap pada lapisan luar kulit. Memilih pencuci muka yang terbaik bergantung pada kondisi kulit kita. Sebelum membuat pemilihan, adalah lebih baik kalau kita tau serba sedikit tentang kesan pelbagai tekstur dan bahan yang terdapat dalam pencuci muka/pencuci muka. Kalau kulit muka korang jenis kulit kering, cari pembersih yang tidak berbuih dan mempunyai agen penghidratan seperti asid hyaluronik atau ekstrak aloe vera. Untuk kulit muka kombinasi dan berjerawat, cari pembersih jenis gel dengan bahan seperti pengelupasan kimia seperti AHA dan BHA. Jika korang make-up, membersihkan wajah dengan cleanser jenis minyak (oil cleanser) adalah lebih berkesan untuk menanggalkan segala kotoran. Jenama Cetaphil, dipercayai oleh ramai orang yang mempunyai kulit sensitif dan bermasalah. Cetaphil ialah satu jenama yang menyasarkan produknya untuk kulit sensitif. Produk me

TERIMA KASIH SUKARELAWAN BANTUAN BANJIT VIT'S

Image
Assalamualaikum semua Bencana alam seperti banjir besar yang melanda beberapa negeri sehingga meragut hampir 50 nyawa, mengakhiri 2021 yang turut menyaksikan rakyat bersatu hati serta bangkit untuk saling membantu terhadap keluarga mangsa banjir. Kesannya ibarat dilanda Tsunami, puluhan ribu mangsa ditempatkan di pusat pemindahan sementara (PPS) dan ribuan keluarga hilang tempat tinggal apabila rumah mereka dihanyutkan arus deras, manakala ribuan kenderaan pula terdampar serta musnah selepas ditenggelami banjir. Kes banjir di Malaysia kali ini adalah yang terbesar dan meragut banyak nyawa. Banyak video masa musim banjir di kongsi di sosial media, memang ngeri kan, ada yang hanyut rumah, tersadai di atas bumbung, binatang yang berenang mohon pertolongan, aduhhh sedih sangat. Kita yang tak terlibat dengan banjir pun turut terkesan. Pada 19 Disember 2021, Vit’s sebuah syarikat pengeluar mi segera yang telah bertapak di Malaysia sejak 46 tahun yang lalu telah memberi bantuan hampir ke semu

SIRI MI GORENG ITALI VIT PASTI MENYERLAHKAN HARI NATAL ANDA

Image
Rawang, 10 December 2021 - Hai, Pencinta Mi Vit! Ayuh sambut bulan Disember dengan meriah kerana kita pasti merasai semangat percutian! Krismas akan datang dan tidak ada kaedah yang lebih hebat untuk menikmati musim riang ini selain dengan beberapa makanan dan pastri Krismas. Tambahan pula, tiada apa-apa yang terngiang-ngiang dalam sorakan yang meriah seperti hadiah dan makanan Krismas, jelas sekali! Tahukah anda Vit Makanan (Kuala Lumpur) Sdn Bhd bermula sebagai syarikat perdagangan makanan pada tahun 1975 dan secara beransur-ansur menceburi industri mi segera. Sejak pengembangan dan dengan orang yang terbaik dalam tangan, keupayaan dan sumber kami telah memperkasakan kami lebih dekat untuk menjadi pakar mi pilihan dunia yang menandakan piawaian global dalam nilai pemakanan, kualiti dan perkhidmatan. Krismas ialah musim yang ajaib dan dengan membeli produk Vit, anda benar-benar dapat merasakan jiwa Krismas! Vit's Noodles dengan sukacitanya akan memperkenalkan kepada anda tentang s

SAFI YOUTH GOLD BERKESAN HILANGKAN DAGU BERLAPIS DALAM 15 MINIT

Image
Assalamualaikum semua Bila dah berusia, Pemakanan pun tak jaga, Dagu berlapis bermaharajalela.. Inilah saya sebelum bertemu SAFI YOUTH GOLD, bila dah guna, terusss jatuh cinta. Dah semakin berusia ni, bukan pemakanan je kena jaga, kulit wajah pun perlukan penjagaan yang baik. Kulit kendur memang tak lari bila usia makin meningkat ni kan. Jangan risauuuu, meh sini nak rekomen produk terbaik untuk kulit wajah korang. SAFI Youth Gold Lifting Golden C Duo Serum dan Lifting 24K Serum Cleanser akan menganjalkan kulit korang dan kelihatan lebih muda dari usia sebenar. Siri SAFI Youth Gold ini juga dapat : ✅Mengurangkan dagu berlapis sehingga 50% ✅Diformulasi dengan Teknologi Golden C Lift iaitu Vitamin C dan emas 24K ✅Ianya ringan dan pantas meresap ✅Gabungan Golden C san Ceramide 7 dimensi dapat meremajakan kulit wajah (lebih anjal dan menegangkan kulit) ✅Melindungi dan menghaluskan kulit serta memperbaiki kulit rosak SAFI Youth Gold Lifting 24k Serum Cleanser 150ml Pembersih yang diselitk

Followers