Posts

Showing posts from July, 2021

TIPS RANCANG BERSARA AWAL DENGAN ILEARNFROMCLOUD.COM

Image
Assalamualaikum semua Situasi Covid19 yang melanda kini telah menghadkan pelbagai aktiviti kita diseluruh dunia termasuklah menimba ilmu. Namun, dengan bantuan teknologi, kita masih dapat belajar, semuanya bergantung pada diri sendiri. Luasnya ilmu tidak hanya terhad pada pembelajaran di sekolah. Terdapat pelbagai platform eLearning yang boleh kita pilih bagi meningkatkan kemahiran diri. Memperkenalkn ILearnFromCloud.com adalah platform pembelajaran sosial yang direka untuk membantu korang bagi memperoleh kemahiran yang akan mendapat permintaan tinggi pada masa akan datang. Setiap orang mempunyai kemampuan belajar yang berbeza-beza, terutama di bidang yang mempunyai kepakaran dan pengalaman yang terhad. Tidak seperti laman web eLearning lain yang menyediakan kursus dalam talian, pembelajaran melalui ILearnFromCloud.com membawa kaedah yang paling berkesan untuk belajar, iaitu adalah dengan memiliki seseorang di sisi, membimbing kita di setiap langkah, dan mengarahkan ke arah yang betul

TIPS RANCANG BERSARA AWAL DENGAN ILEARNFROMCLOUD.COM

Image
Assalamualaikum semua Situasi Covid19 yang melanda kini telah menghadkan pelbagai aktiviti kita diseluruh dunia termasuklah menimba ilmu. Namun, dengan bantuan teknologi, kita masih dapat belajar, semuanya bergantung pada diri sendiri. Luasnya ilmu tidak hanya terhad pada pembelajaran di sekolah. Terdapat pelbagai platform eLearning yang boleh kita pilih bagi meningkatkan kemahiran diri. Memperkenalkn ILearnFromCloud.com adalah platform pembelajaran sosial yang direka untuk membantu korang bagi memperoleh kemahiran yang akan mendapat permintaan tinggi pada masa akan datang. Setiap orang mempunyai kemampuan belajar yang berbeza-beza, terutama di bidang yang mempunyai kepakaran dan pengalaman yang terhad. Tidak seperti laman web eLearning lain yang menyediakan kursus dalam talian, pembelajaran melalui ILearnFromCloud.com membawa kaedah yang paling berkesan untuk belajar, iaitu adalah dengan memiliki seseorang di sisi, membimbing kita di setiap langkah, dan mengarahkan ke arah yang betul

RESEPI MUDAH KERABU KACANG PANJANG DENGAN IKAN REBUS

Image
Assalamualaikum semua Dah lama tak kongsikan resepi. Banyak je resepi tapi selalu share dekat IG Reels je. Okay kalini nak kongsikan resepi paling mudah iaitu kerabu. Tapi bukan kerabu yang selalu kita makan, saya pun sebenarnya baru pertama kali buat dan makan. Not bad, pada saya sedap je. Makan dengan nasi panas-panas, dah tak perlu lauk lain sebab dalam tu dah ada lauk dan sayur. Kalini saya nak kongsikan resepi kerabu ikan dan kacang panjang. Kita boleh pelbagaikan kerabu ikan ni. Saya pernah juga buat kerabu ikan dengan terung. Tapiiiii dengan kacang panjang lebih sedap sebab ranggup kacang panjang tu kot. Bahan-bahan yang diperlukan pun tak banyak. Resepi ni tak ada sukatan tau, korang agak-agak saja ikut kesukaan, kan mudah gitu hehe Bahan-bahan Kacang panjang Bawang merah/besar Cabai/Cili padi merah Ikan kembung Limau kasturi/Nipis Garam dan perasa Cara penyediaan 1. Rebus ikan dan asingkan isinya macam nak buat laksa tu 2. Celur kacang panjang dan racik halus 3. Racik bawang

KEMPEN BENDERA PUTIH x VITS

Image
Assalamualaikum semua Sepanjang PKP/PKPD di Malaysia, seluruh rakyat menyokong kempen mengibarkan bendera putih. Vit's juga tidak terkecuali untuk sama-sama membantu keluarga yang terkesan. Jom kita hebahkan Kempen Bendera Putih x Vits, agar lebih ramai mendapat manfaat dari bantuan ini.  Satu lagi saya nak pesan, jangan malu untuk memohon bantuan. Kita semua perlu saling membantu di saat pandemik ini. Semua orang terkesan, tapi percayalah ramai yang sudi menghulurkan tangan di saat kita kehilangan punca pendapatan. Apapun jangan pendam dan harung kesedihan sendiri, kongsi dan kibarkan bendera putih, agar jiran dan pihak berwajib tahu kita dalam kesusahan. Pandemik ini kita harungi bersama. insha'Allah MOHON HEBAHKAN KE GROUP SEBELAH. INSYAALLAH KITA SAMA-SAMA DAPAT MEMBANTU. Kempen Bendera Putih x Vits Kibarkan bendera putih di hadapan rumah anda jika memerlukan pertolongan dalam kelangsungan hidup semasa tempoh PKP bagi yang terkesan. Jangan malu dan jangan segan.

Followers