Posts

Showing posts from October, 2020

SIRI MI GORENG ITALI VIT PASTI MENYERLAHKAN HARI NATAL ANDA

Image
Rawang, 10 December 2021 - Hai, Pencinta Mi Vit! Ayuh sambut bulan Disember dengan meriah kerana kita pasti merasai semangat percutian! Krismas akan datang dan tidak ada kaedah yang lebih hebat untuk menikmati musim riang ini selain dengan beberapa makanan dan pastri Krismas. Tambahan pula, tiada apa-apa yang terngiang-ngiang dalam sorakan yang meriah seperti hadiah dan makanan Krismas, jelas sekali! Tahukah anda Vit Makanan (Kuala Lumpur) Sdn Bhd bermula sebagai syarikat perdagangan makanan pada tahun 1975 dan secara beransur-ansur menceburi industri mi segera. Sejak pengembangan dan dengan orang yang terbaik dalam tangan, keupayaan dan sumber kami telah memperkasakan kami lebih dekat untuk menjadi pakar mi pilihan dunia yang menandakan piawaian global dalam nilai pemakanan, kualiti dan perkhidmatan. Krismas ialah musim yang ajaib dan dengan membeli produk Vit, anda benar-benar dapat merasakan jiwa Krismas! Vit's Noodles dengan sukacitanya akan memperkenalkan kepada anda tentang s

SURAT RINDU BUAT BAPAK

Image
Assalamualaikum semua Hari ini genaplah 74 tahun, sekiranya ayah saya masih hidup. Posting ni khas buat ayah (saya panggil bapak) yang sangat saya rindui. Kata orang tua, anak perempuan biasanya rapat dengan bapak, begitulah saya masa bapak masih ada. Setiap hari mesti akan berhubung, mesti nak dengar suara, dengan mak saya tak pulak macam tu, sampailah bila Allah menjemput bapak untuk berehat, saya jadi kekok untuk call mak. Saya jarang cakap telefon dengan mak, kalau jumpa baru akan bersembang panjang dan sesi meluah perasaan pun bermula. haha Kalau dulu, saat bapak masih ada, cukup cuak kalau battery handphone dah nazak, risau kalau bapak tak dapat call. Sebabnya pernah sekali tu handphone takda bateri, memang dah padam, so saya pun charge. Masa tu praktikal jadi saya dok menyewa seorang je di Kajang. Tiba-tiba bapak datang ketuk pintu rumah dalam keadaan cemas.  'Angah, angah ada rumah tak? bukak pintu ni' 'Awat ni bapak? Mai sini malam-malam' Masa ni memang dah cua

EKSKLUSIF CABUTAN BERTUAH VITS KINI KEMBALI LAGI

Image
Assalamualaikum semua 14 Oktober 2020 bermulalah #wfh untuk rakyat Selangor termasuk lah saya. Biasanya 6.30 pagi dah keluar untuk mencari sesuap nasi, ecewahh haha, tapi harini dapat bersenang-senang sebelum mula kerja 7.45 pagi. Since tak perlu keluar rumah, saya pun masak sarapan maggi goreng guna maggi VIT'S, sedap sangat sebab maggi VIT'S ni lembut je, rasa pun lain dari maggi brand lain, cuma takda perencah je. Dok makan VIT'S pagi ni, teringat pula program cabutan bertuah yang dianjurkan oleh VIT'S. Kalau korang nak tau VIT'S ni dah bertapak di Malaysia sejak 1975 tau, dah 45 tahun tu, semestinya brand yang dipercayai rakyat Malaysia. Berbalik pada program cabutan bertuah tu, VIT'S telah berkolaborasi bersama sebuah pasaraya terbesar di Malaysia iaitu AEON. Program VIT'S AEON CABUTAN BERTUAH yang telah berlangsung sebelum ini dari tarikh 13 Ogos hingga 16 September 2020 telah berjaya di menangi oleh sermai 54 pemenang. Apa yang anda perlu lakukan ad

ROTI HOMEMADE ALA GARDENIA TANPA BREADMAKER

Image
Assalamualaikum semua Dah lama tak berkongsi resepi. Banyak je resepi tapi semua masih dalam draft. Jom kali ni saya nak kongsikan resepi roti ala gardenia. Ada yang panggil roti buku, roti potong, macam-macam nama, kalau sebut roti gardenia lagi mudah faham, semua orang tau roti macam mana kan. Resepi ni pertama kali cuma, ini semua dek kebosanan kat rumah masa perintah kawalan pergerakan (PKP). Masa tu masih belum berkahwin dan tinggal seorang je, dan masa PKP tu kecoh orang berebut nak kan roti gardenia tu. Tak kuasa la nak berebut, memang tak keluar rumah lansung, 2 minggu sekali baru keluar untuk tambah barang dapur. Jadinya terhasillah roti yang sedap, lembut, mulus ni haha Saya dapat resepi ni dari Jamie Oliver, seorang chef yang terkemuka. Suka follow video-video masakan Jamie sebab semuanya mudah je dan bahan pun tak banyak. Tapiiii, resepi roti ni saya tak ikut sepenuhnya dari Jamie, saya ada olah sedikit sebab yang pertama kali buat sepenuhnya ikut resepi Jamie, kejadian rot

City of Digital Lights @iCity Shah Alam

Image
Assalamualaikum semua Selangor ni banyak tempat-tempat menarik untuk kita kunjungi antaranya adalah iCity. Pasti semua dah tau bila sebut iCity ni kan. Walaupun saya dah lebih sedekad tinggal di selangor, dah kira pemastautin, sedihnya belum pernah ke iCity. Haritu keluarga mertua dok bincang nak kemana, konon-konon nak percutian ringkas, tapi dengan keadaan covid yang tak menentu ni, semua setuju nak pi tempat dekat-dekat je yang tak perlu bermalam. Semua ipar terkejut saya tak pernah ke iCity, masing-masing ketawakan saya, padahal dekat je dengan rumah. Rupanya Taman Tema iCity ada bermacam tarikan antaranya Snow walk, Water world, Art Museum, House of Horror, City of Digital Lights dan lain-lain. Semuanya menarik tapi haritu sebab dah sampai pun lewat sebab jem nak masuk ke iCity, dan sesat sebelum tu, masuk ke Central iCity Mall, ya ampun berpusing-pusing jalannya. Alhamdulillah sampai dan parking pun mudah je walaupun banyak kereta. Sampai di iCity, cantik sangat dengan lampu be

Followers