Posts

Showing posts from July, 2020

TIPS RANCANG BERSARA AWAL DENGAN ILEARNFROMCLOUD.COM

Image
Assalamualaikum semua Situasi Covid19 yang melanda kini telah menghadkan pelbagai aktiviti kita diseluruh dunia termasuklah menimba ilmu. Namun, dengan bantuan teknologi, kita masih dapat belajar, semuanya bergantung pada diri sendiri. Luasnya ilmu tidak hanya terhad pada pembelajaran di sekolah. Terdapat pelbagai platform eLearning yang boleh kita pilih bagi meningkatkan kemahiran diri. Memperkenalkn ILearnFromCloud.com adalah platform pembelajaran sosial yang direka untuk membantu korang bagi memperoleh kemahiran yang akan mendapat permintaan tinggi pada masa akan datang. Setiap orang mempunyai kemampuan belajar yang berbeza-beza, terutama di bidang yang mempunyai kepakaran dan pengalaman yang terhad. Tidak seperti laman web eLearning lain yang menyediakan kursus dalam talian, pembelajaran melalui ILearnFromCloud.com membawa kaedah yang paling berkesan untuk belajar, iaitu adalah dengan memiliki seseorang di sisi, membimbing kita di setiap langkah, dan mengarahkan ke arah yang betul

RESEPI CUCUR SAYUR VIRAL

Image
Assalamualaikum semua, harini saya nak share resepi cucur sayur viral. Cucur atau orang utara kata cucuq, ni memang sedap makan pagi atau petang kena pulak dengan kopi panas memang sedap bak hang. Untuk yang suka masuk hutan tu, menu cucur ni antara menu wajib bila kami camping. Bancuh tepung guna mestin, masak pun dalam mestin, Rindu betul nak masak dalam hutan. Okay lah jom kita tengok bahan-bahan nak buat cucur sayur ni. Bahan-bahan: Tepung gandum Bawang merah Bawang putih Daun bawang Carrot/lobak merah Kubis Ikan bilis (tak ada dalam resepi asal, saja letak bagi menyedap)  Garam Serbuk cukup rasa (optional)  Bahan-bahan tu korang agak-agak je nak letak banyak mana. Yang penting, tepung mensti 1/3 dari kuantiti sayur baru kita rasa sayur. Cara-cara buat cucur sayur ni sama je macam cucur lain. Cuma rahsianya adalah bancuh dengan air sejuk, bukan air yang di campur ais ye. air masak yang dalam peti tu. Bila ko

Followers