Posts

Showing posts from June, 2020

PENGALAMAN GUNA PRODUK CETAPHIL BAGI KEMPEN #CETAPHILAMBASSADOR

Image
Assalamualaikum semua Penjagaan kulit yang paling asas adalah membersihkan dan mencuci muka untuk menghilangkan kotoran, peluh dan mekap pada lapisan luar kulit. Memilih pencuci muka yang terbaik bergantung pada kondisi kulit kita. Sebelum membuat pemilihan, adalah lebih baik kalau kita tau serba sedikit tentang kesan pelbagai tekstur dan bahan yang terdapat dalam pencuci muka/pencuci muka. Kalau kulit muka korang jenis kulit kering, cari pembersih yang tidak berbuih dan mempunyai agen penghidratan seperti asid hyaluronik atau ekstrak aloe vera. Untuk kulit muka kombinasi dan berjerawat, cari pembersih jenis gel dengan bahan seperti pengelupasan kimia seperti AHA dan BHA. Jika korang make-up, membersihkan wajah dengan cleanser jenis minyak (oil cleanser) adalah lebih berkesan untuk menanggalkan segala kotoran. Jenama Cetaphil, dipercayai oleh ramai orang yang mempunyai kulit sensitif dan bermasalah. Cetaphil ialah satu jenama yang menyasarkan produknya untuk kulit sensitif. Produk me

GUNUNG LEDANG VIA SAGIL DAYHIKE

Image
View dari puncak Gunung Ledang Assalamualaikum semua Trip hiking yang saya nak kongsikan kali ni adalah pendakian di salah satu gunung di selatan tanah air, Gunung Ledang. Trip gunung ledang ni best sebabnya hanya bertiga, saya dan dua orang kawan. Kami cuma hire seorang guide (pemandu arah). Untuk pengetahuan, kalau korang nak mendaki Gunung Ledang, korang hanya boleh pilih guide dari Taman Negara Johor, jadi yuran pendakian sedikit mahal, sebab harganya dah ditetapkan oleh pihak Taman Negara Johor. Mana-mana gunung yang dikelolakan/ dijaga oleh Taman Negara, yuran pendakian termasuk bayaran pada guide, dan pek kembara (makanan tengahari). Sama macam Gunung Tahan yang di kelolakan oleh Taman Negara Pahang. Gunung Tahan pun best, slow-slow saya cuba siapkan semua entry hiking, nanti lepas PKP, mudah-mudahan boleh rujuk hiking log di blog Bae Roslan hehe Gunung Ledang merupakan gunung tertinggi di Johor dengan ketinggian 1276 meter (4186ft). Gunung Ledang adalah gunung

Followers