Posts

Showing posts from June, 2020

Mouthgasm Crunchy Giveaway by Atiqah

Image
 Assalamualaikum semua Jom join another giveaway. Saja suka-suka join meramaikan kawan-kawan blogger hehe Details giveaway seperti dibawah: Rules: Follow my blog Copy and paste banner diatas and make an entry with title "Mouthgasm Crunchy Giveaway by Atiqah"  Backlink your post entry to my blog Comment your url post entry in the comment section Done!  Date: 06 March - 31 March 2021 Winner: 1 x Mouthgasm crunchy mocha 1 x Mouthgasm crunchy macchiato Pemenang akan ditentukan melalui  random.org

GUNUNG LEDANG VIA SAGIL DAYHIKE

Image
View dari puncak Gunung Ledang Assalamualaikum semua Trip hiking yang saya nak kongsikan kali ni adalah pendakian di salah satu gunung di selatan tanah air, Gunung Ledang. Trip gunung ledang ni best sebabnya hanya bertiga, saya dan dua orang kawan. Kami cuma hire seorang guide (pemandu arah). Untuk pengetahuan, kalau korang nak mendaki Gunung Ledang, korang hanya boleh pilih guide dari Taman Negara Johor, jadi yuran pendakian sedikit mahal, sebab harganya dah ditetapkan oleh pihak Taman Negara Johor. Mana-mana gunung yang dikelolakan/ dijaga oleh Taman Negara, yuran pendakian termasuk bayaran pada guide, dan pek kembara (makanan tengahari). Sama macam Gunung Tahan yang di kelolakan oleh Taman Negara Pahang. Gunung Tahan pun best, slow-slow saya cuba siapkan semua entry hiking, nanti lepas PKP, mudah-mudahan boleh rujuk hiking log di blog Bae Roslan hehe Gunung Ledang merupakan gunung tertinggi di Johor dengan ketinggian 1276 meter (4186ft). Gunung Ledang adalah gunung