Posts

Showing posts from June, 2020

NUKILAN BAE - MY PIECES HEART

Image
Assalamualikum semua Nukilan kali ini adalah antara koleksi poems saya. Sebenarnya saya jarang menghasilkan puisi dalam bahasa english sebabnya penguasaan bahasa untuk saya berpuisi lebih kepada bahasa ibunda. Sesekali cuba untuk menghasilkan kelainan dalam berpuisi. Jika ada kesalahan tatabahasa harap dimaafkan hehe Sumber : Google My Pieces Heart ‘We are Just Friend’ Has Slide, Like I Expected It Would, Everything Is Just In Place, And Hits Me On Time. A Friend Of Mine Once Said, 'Delay Aren't Denials', I Can See Clearly Now, As An Expiry Never Wait, Separation Never Late, Karmic Cycle Keeps Changing, No Matter How Hard You Trying. My Pieces Heart, Just A Literal Separation, After A Lesson Plays Their Part, Makes Us Stronger And Wiser, A Blended You And Me, That Tie Us Forever, In Our Own Beautiful Way. bae@14062019 Puisi ini mengenai sebuah kekecewaan yang menggambarkan hati yang berderai. Lafaz perpisahan yang sudah dijangkakan namun hati selalu menidakkan. Manusia ni s

GUNUNG LEDANG VIA SAGIL DAYHIKE

Image
View dari puncak Gunung Ledang Assalamualaikum semua Trip hiking yang saya nak kongsikan kali ni adalah pendakian di salah satu gunung di selatan tanah air, Gunung Ledang. Trip gunung ledang ni best sebabnya hanya bertiga, saya dan dua orang kawan. Kami cuma hire seorang guide (pemandu arah). Untuk pengetahuan, kalau korang nak mendaki Gunung Ledang, korang hanya boleh pilih guide dari Taman Negara Johor, jadi yuran pendakian sedikit mahal, sebab harganya dah ditetapkan oleh pihak Taman Negara Johor. Mana-mana gunung yang dikelolakan/ dijaga oleh Taman Negara, yuran pendakian termasuk bayaran pada guide, dan pek kembara (makanan tengahari). Sama macam Gunung Tahan yang di kelolakan oleh Taman Negara Pahang. Gunung Tahan pun best, slow-slow saya cuba siapkan semua entry hiking, nanti lepas PKP, mudah-mudahan boleh rujuk hiking log di blog Bae Roslan hehe Gunung Ledang merupakan gunung tertinggi di Johor dengan ketinggian 1276 meter (4186ft). Gunung Ledang adalah gunung

Followers